Wijnmaakcursus BWB Opzet: 2 lesdagen in mei/ juni

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Titreren.
Advertisements

EMPIRISCHE CYCLUS RESULTATEN.
Vinificatie zoete en versterkte wijnen
Postgraduaat “coaching, supervisie en teambegeleiding”
Basisschool de Wester 9 mei 2014.
Productie Wijn.
Online Marketing in het MBO “SEO, dat kun je zelf!”
Train de trainer Levensboeken Beatrijs Van der Heijden
Aardrijkskunde Olympiade Leerlingen bovenbouw H/V.
Sportcafé Amsterdam Zuid
VINIFICATIE SVH Wijncertificaat.
WIJNGAARD SVH Wijncertificaat.
2 Het lekkere van alcohol
IAM KENNISKRING  iLama Juni 2008 Met dank aan Flickrleech.net.
DE LUSTRUMCOMMISSIE WENST U EEN VOORSPOEDIG 2014 én 2015!! De Lustrumcommissie?
4 en 5 mei Dodenherdenking Bevrijdingsdag.
Zelhem 2mei 2013 Hanneke Verweij Biedt u hulp aan de meest kwetsbaren?
De thermogene effecten van acute inname van een gewichtsverlies- drankje (‘Aspire’) Verslag van een onderzoek uitgevoerd in opdracht van Aspire Drinks.
DNA extractie van een ui
Informatieavond groep 8 Maandag 31 augustus – uur Welkom !
Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap biedt uw kind een kans om haar/zijn horizonten te verruimen en een unieke.
Klinische les en begeleiden verzorgenden
Horecabier heeft sinds 2005:
Practicumvaardigheden
ERASMUS PROJECT Sint-Hendrik 8 december PROJECT PARTNERS 1. ENGELAND 2. SPANJE 3. ITALIË 4. POLEN 5. ROEMENIË 6. GRIEKENLAND 7. BELGIË.
RESULTAAT 2015  Aantal loten verkocht: (874 in 2014)’  Doel was EUR  Opbrengst: = EUR voor HCY ( EUR in 2014)  Aantal verkopers:
Informatiebijeenkomst inzake subsidieregeling Cultuur Eindhoven februari 2016.
1 Trainings Manager P lan M y S port Seminar-VNT Workshop 12 maart 2006 Sport & Recreatiecentrum Rottemeren - Bleiswijk.
1 Second opinion Groenezoom-rotonde Presentatie van de resultaten Hans van der Stok 10 juni 2014.
Meten aan Bier Mout Gewicht Water Volume Maisch Temperatuur Zuurgraad
Zoek de het juiste antwoord 100 cm1 meter 100 meter1000 centimeter100 decimeter 1000 meter2000 meter meter next.
Leerling- kenmerken Motivatie (2) Thema januari 2016.
Hygiëne omvat 2 begrippen Reinigen Steriliseren.
Theo Jacobi We beperken ons tot de grootheden die wij als amateur wijnmakers meten.
“Alle informatie die de overheid heeft, is van de mensen. Zij moeten er zelf mee aan de slag kunnen.” - Saskia Stuiveling Bron: Vrij Nederland, 28 mei.
4 dagen weg van werk en thuis van idee tot werkbaar plan.
‘Laat voeding uw medicijn zijn’
Evaluatie FAB-trainingen Mondriaan Parnassia GGz Centraal Een beknopt overzicht van uitkomsten 7 maart 2017.
Procesverbetering in de Zorg
Toepassingen 5de leerjaar.
Leer weer jezelf te zijn
Nibi Conferentie 13 en 14 januari 2017
Bijwoordelijke bepaling
Werk je in het zweet! Pak aub een setje van 4 verschillende kleuren.
Beste ath 4..
Rekenen met procentuele afname
Onderzoekend leren Hoe ondersteunen we onderzoekend leren?
Welkom havo 3..
Welkom Havo 5..
Ik weet meer van wijn Wijncursus op SDEN-niveau 2 | wijnoorkonde
(logo SWON) Van druif tot wijn - hoofdstuk 4
Wijn maken.
Wijn.
Bewerkt door: P.T.M. Feldbrugge
Wijnmaken voor beginners
Wijnadditieven sulfiet
Verspanen en reinigen voor ASML; EUV productie
De Kookproef Doel, Bepalen van: Alcohol percentage van de wijn
24 Juni de editie Bilderdijk Trofee INFORMATIE
Economie en ondernemen
Welkom bij de Algemene Ledenvergadering
23 Juni ste editie Knuvers Cup INFORMATIE
30 Juni de editie Langstraat Bokaal INFORMATIE
Effectiviteitsmeting NOD
PROJECTEN.
“ IK ben ! ” 1. ‘Ik ben het brood des levens’ (6:35)
Hoi creatievelingen, OP woensdag 12 december gaan we een kerststuk maken. De foto die hierbij staat is een impressie van het stuk. Het is een standaard.
Voorbeeldpresentatie Informatiebijeenkomst ondernemers BloggersEvent
Transcript van de presentatie:

Wijnmaakcursus BWB Opzet: 2 lesdagen in mei/ juni 1e lesdag: 5 l. most/ druivensap meten en opzetten. 2e lesdag: na 2 weken: sulfietmeting, sulfiteren enz. Ed Montforts Groningen 10-20 cursisten (Braamstruik en Wijngaardeniers) Benodigdheden: Slaapplek Ed en Partner Cursusruimte Cursuskosten: circa 50 euro (BWB leden, 65 niet-leden) Cursusmap BWB (40 EUR) Materiaalpakket inkoopsprijs via BWB (Hans van Dellen).

Wijnmaakcursus BWB Iedere deelnemer maakt gedurende vier zaterdagochtenden 5 liter wijn. Zowel de theorie als de praktijk van de verschillende aspecten van het wijnmaken komen aan bod. Denk hierbij o.a. aan de bepaling van het potentieel alcohol, meting van het suikergehalte, de zuurgraad, het volgen van de vergisting, hevelen, klaren, reiniging en desinfectie, bescherming van de wijn, meting van het vrije sulfietgehalte, etc. NB in de prijs zijn de materialen die 'verbruikt' worden inbegrepen (zoals druivensap, gist, blauwloog, reagentia, etc.). De overige materialen, die de cursist na afloop weer mee naar huis neemt, moet hij/zij zelf verzorgen.

Materiaallijst (materiaalpakket) Zuurmeetsetje: Glascylinder: 7,95, pipet 3ml: 3,95 Densiteitmeetset: buis 250 ml: 11,65, pipet 30 ml: 4,95 densimeter: 8,95 Thermometer: 5,95 Hevel(slang): 5,45 Weegschaaltje (tienden van grammen): 30,- Erlenmeyer 250 ml (een kolf): 4,75 Waterslot: 1,10 1 of 2 Dame jeanne(s) (5L): 10,25 Wijnflessen (7 stuks): 2,10 Prijzen vormen een indicatie en zijn gebaseerd obv de websites Brouwland.com en/of Brouwmarkt.nl.