Thema 3 mijn school Week 3.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sinterklaas weer in Nederland
Advertisements

Kook methodes Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:
Indonesisch eten.
Groei & Bloei Van harte welkom!.
Nieuw in Nederland U aangeboden door
Spaans 24-Kitchen.
Est gebeurt er allemaal voor je een product hebt?
KOOKDEMO Dimitri Declercq “14 april 2007”. INHOUD Inleiding Inleiding Recepten Recepten Aardappelen in citroen gekookt; Aardappelen in citroen gekookt;
Desserts Desserts kunnen in twee groepen verdeeld worden;
DNA.
Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch
“Leonardo Project” F&B 4You
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
Wortels, stengels en bladeren
Ovenschotel met gehakt, puree en witte kool
Vispannetje met kreeftensaus en kruidenbroodjes
Gehaktballetjes met krieken en rijst
Rijst met groentjes in een zoetzure saus
Broccolipuree met braadworst
Pasta met vis en courgette in een saffraansausje
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
5. Brood nodig Recept / gisting
Voeding Paragraaf 4.4 Melk. Koe: wandelende chemische fabriek Gekeken naar ziektekiemen of giftige stoffen Vetgehalte aangepast Ook grondstof.
Papayediner.com Chocolatework.com. Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen.
Gemaakt door Michelle & Lisette
Pasta carbonara.
Gemaakt door: Dennis en Quinten
Verse worstenbroodjes
Bloem is een wit poeder dat we gebruiken om brood te bakken.
De kleine dingen van oma's!
Wok met kip, groentjes en rijst. Wat hebben we nodig? 2 uien 3 teentjes look 500 g verse boontjes 2 paprika’s 1 broccoli 1 bakje champignons 2 courgetten.
Wraps met gehakt, verse groentjes en kruidendipsaus
CHOCOLADE Door Mare van de Bilt.
BESLAG X DEEG (het) beslag kloppen (het) deeg kneden.
Woordenschat groep 5 Thema 3 Les 3
Help Illustratie Kies een taart Bruidstaart Klik op verder voor je eerste vraag.
Wortelpuree met vissticks
Spaghetti bolognese.
Balletjes in tomatensaus met puree
Durum met kebabvlees, verse groentjes en yoghurtdip
Macaroni met hesp en kaassaus
Juliette Dekker, Kim van Garderen, Suzanne Wesselo, Natasja Buijl
Spijsvetten en suiker.
Macarons Middelen voor de macaron 180 g eiwit 500 g bloemsuiker 250 g amandelpoeder Kleurstof.
Wafels Nodig voor 8 personen: 5 eieren 1/4 kg + 50g boter 1/2 l melk
De vrije vogel Konijn(en) 2 tot 2 19 Feb | WGS Schoolkrant, sinds 2015 | Gratis editie voor kinderen van de WGS Floris helpt de vluchtelingen Je.
Plastic.
MAIZENKOEKJES TUTORIAL Chevaila Schenkers. Om te beginnen heb je nodig: 125 gr Blue Band bakboter 125 gr witte basterd suiker 1 ei 300 gr maïzena Vanille.
SAMENGESTELD DOOR PVB GOEDKOOP EENVOUDIG EN TOCH… LEKKER.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Pasen… met echt bakmanschap van je warme bakker!.
De kleine dingen van oma's!
Woordenschat groep 5 Thema 9 Les 3
Voedingsbeleid [naam school]
LES 9 – PLANTEN ALS VOEDSEL
Stevige sterren Genesis 15:4-6
Foto Recept Pizza rondjes
1.3 Stofeigenschappen Kenmerk van een stof.
Voedingsbeleid [naam school]
Smul gezond.
Albert Heijn.
De kleine dingen van oma's!
Rekenen met verhoudingen
Broodbereiding.
Wortelpuree met vissticks
Voedingsbeleid [naam school]
Charoset maken Matteüs 26: “Het was de eerste dag van het Joodse Pesachfeest. De leerlingen kwamen bij Jezus en vroegen: ‘Waar zullen we de paasmaaltijd.
Het eten.
Uit daging Eten wat de stamppot schaft.
Transcript van de presentatie:

Thema 3 mijn school Week 3

het recept: Een tekst waarop de ingrediënten en de bereidingswijze van een gerecht staan. Recept voor appeltaart Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd de appels in plakjes. Klop in een kom de boter, de margarine, suiker, vanillesuiker en een mespunt zout met een mixer tot een luchtige massa. Voeg 1 ei toe en mix tot een egaal beslag. Voeg het bakmeel toe en kneed tot het deeg een bal vormt. Bekleed de springvorm met het deeg. Doe de appels in de springvorm en strooi er het kaneel over. Leg de deegstroken in een geruit patroon over de appelvulling. Laat de taart 1 1/2 uur in het midden van de oven goudbruin en gaar worden. Ingrediënten voor appeltaart: 11 friszoete en stevige appels (bijv. jonagold) 125 g boter, op kamertemperatuur extra om in te vetten 125 g plantaardige margarine, op kamertemperatuur 200 g suiker 1 zakje vanillesuiker 2 eieren 400 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd 2 el kaneel

de ingrediënten: De dingen waarvan het eten gemaakt is. Ingrediënten voor appeltaart: 11 friszoete en stevige appels (bijv. jonagold) 125 g boter, op kamertemperatuur extra om in te vetten 125 g plantaardige margarine, op kamertemperatuur 200 g suiker 1 zakje vanillesuiker 2 eieren 400 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd 2 el kaneel water

De bereidingswijze: de manier (wijze) hoe je het eten kunt klaarmaken (bereiden) Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd de appels in plakjes. Klop in een kom de boter, de margarine, suiker, vanillesuiker en een mespunt zout met een mixer tot een luchtige massa. Voeg 1 ei toe en mix tot een egaal beslag. Voeg het bakmeel toe en kneed tot het deeg een bal vormt. Bekleed de springvorm met het deeg. Doe de appels in de springvorm en strooi er het kaneel over. Leg de deegstroken in een geruit patroon over de appelvulling. Laat de taart 1 1/2 uur in het midden van de oven goudbruin en gaar worden.  

het bakmeel: Poeder (van graan) waarmee je bijvoorbeeld een taart kunt bakken.

het deeg: Bakmeel dat is vermengd met water, boter en suiker.

kneden: Steeds in het deeg knijpen om het soepel te maken.

bakken: In de pan of de oven gaar laten worden.

rijzen: Omhoogkomen van deeg.Dat komt omdat er meer lucht in komt.

de specerijen: Gedroogde, fijngemalen delen van planten die het eten smaak geven.

het kaneel: Een lichtbruin specerij.

de kerrie: Een donkergeel specerij.

de nootmuskaat: Een donkerbruin specerij.