Vruchtensappen Jente van der mei.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Veel gestelde vragen over Polyganics’ NasoPore®
Advertisements

Azijn, mosterd, en olie.
Thema 1 Noah, Yaimo en Ivar Water.
Bloemen, vruchten, zaden
Wij nemen je mee naar de Basisschool in het centrum van Turnhout.
Werken naar onderwijsbehoeften
Hoe leer je de natuurkunde proef?
Storecheck en consumentenonderzoek
Wijchen Gezond Café (h)eerlijke voeding 15 maart 2014.
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Dranken.
Welke van onderstaande keuzemogelijkheden is geen stofeigenschap?
Faseovergangen Modeloplossingen.
Hoe en waarom brengt de burger zijn snoeihout snel naar de biomassa verbrander? Van consument tot biomassaleverancier.
Thema 7 Les 11a Smaak. overeenkomst = iets wat hetzelfde is als je het vergelijkt.
Hoe warm iets is.
Gemaakt door: Wouter Molenhuis en Timo Kurpershoek
Verpakkingen lezen.
Weetjes over de zee ….
Hoofdstuk 3 Weer en Klimaat
Niveautoetsen.
Het dak van de wereld Waar gaat deze les over? Het ontstaan van bergen
Marketing College 13 Wat weten we nog?.
H2 par. 2.2 en 2.3.
Maar in elk geval verbeteren van wijn
Spijsvetten en suiker.
Voeding en vertering 5 Havo.
In de weer voor het klimaat
1 VWO Hoofdstuk 2 Klimaat § 2-5
Wat is kinderkanker?.
MIJN SPREEKBEURT GAAT OVER: WATER
De drie toestanden van water Water is enorm belangrijk voor al het leven op Aarde. Al het leven op Aarde bestaat grotendeels uit water en is afhankelijk.
Geleedpotigen en gewervelden
Inkopen van voeding Ranjana de Vries Wat gaan we doen deze les? Lesdoelen Inleiding op het onderwerp Opdracht Pauze Poster presentatie Kahoot.
Zwijsen College Test jezelf Pulsar Chemie Hfst 1.
Gemaakt door: Daisy Nillesen & Whitney van de Vin.
Eten ontdekken met al je zintuigen!
De productiestructuur
Toastmasters Johan van der Meer. voedselverspilling in Nederland Toastmasters Johan van der Meer.
Educatiecentrum in een krottenwijk in Bangladesh
K l i m a t e n Les 1 Bestaat uit 12 dia’s BK1 R. Hoijtink klik.
Welkom! Kom binnen pak je iPad en open Kahoot!
PLATENTEKTONIEK.
Van zwerfstenen tot boeren op de Utrechtse Heuvelrug
Les 4 Wat kun je zelf doen? De koelkastles © Copyright by Instock.
Lesweek 3 Voedingscentrum app Theorie pagina 182 t/m 194
Wat staat er op een etiket?
Diepteverwerking Vragenlijst Modern Leerlinggestuurd Onderwijs
IBS de verpakking Week 1 | Les 1..
Kaas bereiden.
Appelsap Productie en klaring.
Verpakkingen lezen.
Conserveren = langer houdbaar maken
HOOFDSTUK 4 HET WEER Nask leerjaar 1.
Zeeslag Bron: csunplugged.org / csunplugged.nl.
Basis Voedingsmiddelen Les 5 Zuivel Melk en melkproducten
Basis Voedingsmiddelen Les Zuivel Melk en melkproducten 2
Hoofdstuk 3 Water Wat gaan we doen vandaag? Opening
Onderzoek water!! Les 2 WaterLab www. onderzoekwater.nl Regenmeter
Hoe snel is geluid? Aan het einde van de les moet je in staat zijn om:
Het waterspel
Voedsel bereiden.
IS EEN WALVIS WEL EENS BANG IN HET DONKER? LES 7 : DIEPSTE PLEK.
Hoofdstuk 2 – les 3 Warmte en temperatuur
G14 2 Vraagstukken met recht en omgekeerd evenredige grootheden M A R
De koffieketen 3de graad SO
Bewerkingen met natuurlijke getallen
Merkwaardig product: product van toegevoegde tweetermen
Hoofdstuk 3 Wat weten we al over conserveren?
1 Welk woord hoort er niet bij? Waar gaan de 3 juiste woorden over?
Eigenschappen van het optellen en het vermenigvuldigen van rationale getallen © André Snijers.
Transcript van de presentatie:

Vruchtensappen Jente van der mei

Les doelen Aan het eind van de les kunnen de leerlingen een mening vormen over of vruchtensap gezond is of niet Aan het eind van de les weten de leerling het verschil tussen vruchtensap en vruchtendrank Aan het eind van de les weten de leerlingen de drie manieren om vruchtensap te verkrijgen Aan het eind van de les weten de leerlingen hoe ze vruchtensap moeten serveren

Vruchtensap Vruchtensap = sap gemaakt van 1 of meerdere fruitsoorten Sap is een wettelijk beschermde term voor een product dat uit 100% vruchtensap bestaat

Vruchtensap versus vruchtendrank Niet hetzelfde  al ziet de consument dit vaak wel als hetzelfde Vruchtennectar valt onder de categorie frisdrank Is vruchtensap dan wel gezond? Niet altijd  vaak bestaat het uit vruchtenpoeder aangelengd met water

3 manieren van verkrijgen vruchtensap 1. Vers persen 2. Vers persen en bewerken 3. Het maken van een concentraat

1. Vers persen Beperkt houdbaar Steeds vaker kan je in de supermarkt verse jus d’orange persen

2. Vers persen en bewerken Na vers persen wordt het sap bevroren Verplaats naar plek voor verdere bewerking  ontdooien  Pasteuriseren van het sap Wat is pasteuriseren? Het pasteuriseren is het inactief maken van bacteriën waardoor het product langer houdbaar blijft

3. Het maken van een concentraat Na het vers persen wordt het water uit het sap onttrokken  ontstaat vruchtenpoeder Dit onttrekken gebeurt in een vacuüm dampinstallatie  bij 25 graden Celsius. Door deze lage temperatuur wordt de smaak niet beïnvloed Daarna verplaatst naar plek voor verdere bewerking  water toegevoegd en verpakt

Serveren van vruchtensap Net als frisdrank in kleine flesjes Zelfde als frisdrank serveren  etiket naar de gast Belangrijk: Goed schudden voor serveren

Doelen behaald? Testen middels een Kahoot