KWB-Groenenhoek Bierproefavond Tripels 29 November 2017.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De TWV heeft weer wat! Uitnodiging B i e r p r o e v e n.
Advertisements

De trein van het leven Het leven is als een treinreis.
TRAPPIST ‘t is gelijk nen engel die op mijn tongske p…
Leer de toetsen van een keyboard!
BEER the healthy fuel That keeps men going….
Azijn, mosterd, en olie.
Uitleg notenschrift Hoe lees je noten? Hoe speel je die noten op een piano, gitaar of klokkenspel.
Stadswandeling (1) Wandeling in Zevenbergen (gemeente Moerdijk)
Productie Wijn.
Kom mee op de reis naar 2014 !.
Een heilig leven leiden betekent:
Inhoud De Franse servies systeem Ideaal drink en serveer temperatuur
Eva Bekemans Danaaï Vroman
Paragraaf 5.3 De macht van vorsten.
PowerPoint presentatie BOURGOGNE
De belgen hebben een nieuwe tempel Een duidelijk bewijs van een nieuw geloof…
GRENACHE KBC wijnclub december 2013 Jan Peuskens en André Verhaegen.
Leer de toetsen van een keyboard!
Voor de buurt door de buurt De Linie vormt een klein wooneiland in een zich snel ontwikkelende omgeving. Gebouwen blijven verrijzen om ons heen en we mogen.
Hop geeft bier bitterheid, aroma en flavour
Paragraaf 1.2 De Renaissance.
1.Mouten 2.Brouwen 3.Kelderprocessen
Hoofdstuk 1: de 15e en 16e eeuw
Uitleg notenschrift Hoe lees je noten? Hoe speel je die noten op een piano, gitaar of klokkenspel.
Hop geeft bier bitterheid, aroma en flavour
Bierbrouwerij Heineken Amsterdam Door: Rob Maat
Apartamenta “Bouwvallia” Groeten uit Kluswoude Deel 5.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Nosing & Tasting “Ierse whiskey” 11 Oktober 2015.
Grondstoffen voor de bierbereiding
UITSTAP GENT HET KINDERRECHTENPLEIN Klik op de foto a.u.b.
Port/spijs proeverij 23/10/2015 Door Jaco en Dianne van den Berge Wines4u V.O.F.
Bierproefclub “De Witte Kragen” Proeverij van 11 februari 2015.
De Vroege Middeleeuwen: een voorspoedige tijd?
Van harte welkom op de 18 de officiële avond ! Beter bier in je bast dan linnen in de kast want dat kun je vouwen en plooien en bier kun je zo in je donder.
WELKOM Van harte welkom op deze informatieavond van het Elburger Bier Genootschap.
Woordjes leren.
WASSERREICH UND HOPFENARM. IST EIN BIER, DASS GOTT ERBARM.
Uitgekookt Hertog Jan. Programma Ontvangst + koffie Voorwoord voorzitter Presentatie door vertegenwoordiger Marco Otte van Hertog Jan Geschiedenis brouwerij.
Heineken in Elburg Geschiedenis van Heineken begint in Elburg.
WELKOM Van harte welkom op de veertiende officiële bijeenkomst van het Elburger Bier Genootschap.
1. Een wens Wat als je een wens zou mogen doen ….
Bierproefclub “De Witte Kragen” Proeverij van 7 april 2016.
E.B.G bijeenkomst woordje voorzitter aanvang avond Presentatie brouwerij “het witte paard” Proeverij Pauze Proeverij rondvraag Einde avond.
Een bierreis door Noord Frankrijk
Lichte Bieren. Lichte bieren Alcoholpercentage 2-4 % Geen “Light-bieren” Vaak de lichtste bieren van een bepaald type.
Valtelina-2, maandag 26 Oktober wijngebieden.
Trappisten en hun bieren. De buitenlandse trappisten
In Boon Edam maken ze draaideuren
Bierproeverij 20 januari 2016
Likeur zelf maken 1 Wat is likeur?.
VAN GERST TOT BIER AARSCHOTSE TRIPEL.
WIJN & SPIJS zoet zuur zout bitter contrast harmonie sauzen kruiden smaak aroma bereiding mondgevoel smaakgehalte smaaktype Doordat wijn en gerecht.
Loesmaye Ismay v.d Wiel. Kurtulus Kaplan. Merve Emik.
CO2 Prosecco Cava champagne crémant
Bokbieren 8 bokbieren 3 Belgische
Spreekbeurt Koffie.
Het wandelseizoen is weer aangebroken
Barok en Rococo De Barok begint ca in Italië.
Wijn maken.
De geschiedenis van Sint en Piet.
Bier Verenigt, gedeelde passie
Traject Voeding Onderzoek naar culinair erfgoed en het beheer ervan in Vlaanderen en Brussel. Sarah Luyten Centrum Agrarische Geschiedenis Plaats, 28 december.
Brouwerij Brunn.
De Beverse Mout.
Zing Nederlands Met Me 20 april 2018.
Brasserie De Stoof bestaat nu iets meer dan een jaar… en het was een jaar met heel wat uitdagingen. Wat velen misschien niet beseffen is dat een zaak openen.
Transcript van de presentatie:

KWB-Groenenhoek Bierproefavond Tripels 29 November 2017

Brugge Tripel GESCHIEDENIS VAN DE GOUDEN BOOM DE GOUDEN BOOM is gelegen in de oude binnenstad van het historische Brugge waar een zekere Jan Hugheins bier brouwde sinds 1455. Generaties lang is er afwisselend een brouwerij, dan weer een stokerij. Jules Vanneste koopt het gebouw dat in die tijd nog stokerij ‘t Hamerken huisvest in 1872. In 1889 zet hij de stap om de stokerij definitief te verbouwen tot een brouwerij. Al snel zijn de hogegistingsbieren van ‘t Hamerken een begrip in de Brugse regio. In 1983 krijgt de brouwerij de naam DE GOUDEN BOOM. Deze naam verwijst naar het huwelijk van Margaretha van York met Karel de Stoute in 1468, waar de winnaar van het riddertornooi een Gouden Boom – het Brugse stadssymbool – meekreeg als trofee.

Dit bier is van oudsher hét Brugse stadsbier Dit bier is van oudsher hét Brugse stadsbier. Het heeft een mooie goudblonde kleur en een stevig, rotsachtig schuim dat een tekening van Brugs kantwerk achterlaat op het glas. De smaak is bitter, rijk en romig. Het geheim van het stadsbier BRUGGE Tripel is gelegen in de eigen samenstelling van het kruidenmengsel ‘gruut’, dat haar smaak en aroma verrijkt. In Brugge werd al wie bier brouwde verplicht een ‘gruut’ te gebruiken en dat aan te kopen in het stedelijke kruidenhuis, ‘Gruuthuse’ genaamd. Jan van Brugge en zijn nazaten, die later Van Gruuthuse werden genoemd, kregen tot laat in de 16de eeuw het monopolie op de verkoop van het Brugse ‘gruut’. Tezelfdertijd werden taksen geheven ten voordele van de Graaf van Vlaanderen. In BRUGGE Tripel wordt deze middeleeuwse traditie voortgezet.

De BRUGGE-gist BRUGGE Tripel wordt gegist met een eigen BRUGGE-giststam van hoge gisting, die het bier een fenolisch gerookt aroma geeft samen met een uitgesproken fruitigheid. Het kruidenmengsel ‘gruut’ Hoge gisting - Hergist op fles (8,7 Vol. % Alc.), vat (8,5 Vol. % Alc.) De hergisting op de fles maakt van BRUGGE Tripel een echt bewaarbier. Als degustatiebier drink je het om te ontspannen of om jezelf te verwennen.

Sinds 2013 is Brasschaat bezig om terug haar plaats te veroveren op de bierkaart en om zo een verloren gegane brouwerstraditie nieuw leven in te blazen. In het logo zitten verschillende rechtstreekse en onrechtstreekse verwijzingen naar de brouwactiviteiten in deze gemeente. Zo kan je het geklokte varken van Abt Sint-Antonius terugvinden, de beeltenis van Prins Maximilliaan van Salm Salm, iemand, die in een ver verleden nog over onze contreien geheerst heeft. Deze verwijzing vind je vandaag ook nog terug in de afbeelding van de zalm op de vlag van de gemeente. Verder zie je nog het wapenschild én natuurlijk graan en hop als essentiële ingrediënten voor het bier!

Tripel d'Oude Caert Tripel d’Oude Caert is een volmondig, maar fluweelzacht bier. Het onvergelijkbare goudblonde bier van hoge gisting heeft lichtbittere en fruitige toetsen. Het heeft een alcoholgehalte van 8 % en wordt gebrouwen met 2 moutsoorten en 2 edele hopsoorten. De combinatie van brouwmethode en nagisting op fles geeft deze tripel zijn unieke volle en zachte smaak.  

Bewaaradvies ​Schenken Geniet ervan! s Dit bier van hoge gisting met hergisting op de fles bewaar je best rechtop in een droge donkere ruimte.   De ideale schenktemperatuur bedraagt tussen 6 en 8 °C. ​Schenken Hou het glas schuin en schenk het bier langzaam in één vloeiende beweging uit in het glas van Brouwerij d'Oude Caert. Breng halverwege het glas in rechte positie. ​ Laat wat bier in de fles achter. Hierin bevindt zich de gist die deze tripel zijn parelende glans ontneemt. Naar eigen goeddunken kan je deze natuurlijk zelf erbij schenken. Geniet ervan! s 2930sschaat België

Broeder Jacob Tripel Broeder Jacob werd gecreëerd door twee bierliefhebbers, Johan Claes en Bruno Verbiest. Het eerste brouwsel was klaar op 16 oktober 2010. De naam van het bier verwijst naar het internationaal bekende kinderliedje Broeder Jacob.De makers kiezen bewust voor een band met de muziek. Daarom staan de noten van het liedje op alle flesjes en glazen van het bier.

Broeder Jacob Tripel Blond bier 7,5 % alcohol Hergist op de fles Kan gebruikt worden als aperitief serveer tussen de 4° en de 6° C degusteren tussen de 10° en 12°C dien op in een speciaal glas waarin op de bodem een solsleutel is gegraveerd

De brouwerij is opgericht door de voormalige leerlooier Gustaaf De Ryck in 1886, nadat hij in het Duitse Bremen het beroep van brouwer geleerd heeft. De oprichting gebeurde nabij de kerk van Herzele; hij gebruikte hierbij aanvankelijk Brouwerij De Gouden Arend als benaming. Omwille van de Eerste Wereldoorlog werden de activiteiten noodgedwongen gestaakt en in 1920 werd er herbegonnen onder de naam Brouwerij De Ryck. Drie generaties later en onder leiding van een vrouwelijke brouwer worden er nu acht verschillende artisanale bieren gebrouwen.

Arend Tripel Arend Tripel : een goudblond bier van hoge gisting met een hoppige neus, een zachte moutsmaak en een evenwichtige, subtiele, hopbittere afdronk met een verrassende fruitigheid. Alcoholgehalte : 8,0 vol. % alc. Type gisting : hoge gisting met nagisting op de fles . Houdbaarheid op fles 2 jaar en op vat 6 maanden. Serveertemperatuur : op fles: 6 °C (naar eigen smaak) op vat: 4 °C

Zeezuiper Tripel Sinds 1994 brouwt men met gevoel en verstand bier. Wat ooit in Bergen op Zoom (Krabbegat) in het klein begon, wordt inmiddels op volwassen schaal in Hoogstraten (België) gebrouwen: Belgisch bier met Hollandse wortels. Nederlands speciaalbier in een Belgische jasje. Alcoholgehalte : 8°. Serveren tussen de 7° en de 10° celsius

Een elegante én nobele dorstlesser. In deze goudblonde, volmoutige tripel komen uiteenlopende smaken in harmonie bijeen en doen dit bier tot grote hoogte stijgen. Fris droog tot licht zoet met subtiele tonen van koriander, de geur van geel fruit en een verfijnde hopbitterheid zoals het een echte tripel betaamt. Zeezuiper is voor ons na 21 jaar nog altijd de smaakvertolking van brouwen met een missie. Zijn naam verwijst naar het natuurgebied dat heel Bergen op Zoom in de late middeleeuwen van drinkwater voorzag. Een elegante én nobele dorstlesser. De naam verwijst naar het natuurgebied dat heel Bergen op Zoom in de late middeleeuwen van drinkwater voorzag. In deze goudblonde, volmoutige tripel komen uiteenlopende smaken harmonieus bij elkaar. Fris, droog tot lichtzoet met subtiele tonen van koriander, de geur van geel fruit en een verfijnde hopbitterheid zoals het een echte tripel betaamt.  Een elegante én nobele dorstlesser.

Vicaris Tripel Brouwerij Dilewyns 19 de eeuw NU

Vicaris Tripel Vicaris Tripel (8,5°) is een elegant uitgebalanceerd zacht bier met een fruitige toets. Het bier is niet uitgesproken bitter en niet overdreven zoet, waardoor het zeer toegankelijk is voor zowel de geoefende als de niet-geoefende bierliefhebber. De heerlijke afdronk is het resultaat van een rijke hop- en moutsmaak. Vicaris Tripel wordt gemaakt op basis van 1 moutsoort en zonder toevoeging van kruiden. Het bier is op culinair niveau een dankbaar bier bij visbereidingen als scampi’s, mosselen enzovoort. Vicaris Tripel wordt net zoals Vicaris Generaal in 3 stappen bereid : een warme gisting van ongeveer 24°, een lagering van ongeveer 1° en daarna hergisting op de fles.

Hopelijk is dit niet uw vervoer naar huis. Welterusten