Operatieassistentie Les 2.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De werkplaatsassistent
Advertisements

Nul Energie Huis Workshop offerte.
Les 7 Deze les duurt 90 minuten
Onderdeel infuussnelheid en berekenen zuurstofcylinder
ICT-er als coach. Stelling "De rol van ICT-coördinator bestaat uit het plannen en begeleiden van een veranderingsproces dat onderwijzend personeel (en.
Ik zie… Ik zie… wat jij niet ziet
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
Werken in een arbeidsorganisatie H2 Werkhouding Assistent verkoopmedewerker.
De dag van het solliciteren - introductie
Samenvatten Klas 4A de Foorakker.
“Reclame maken voor een eigen restaurant”.
Week 7 Jacqueline Koopmans Docentenkamer PH 01.12
De rode draad in opleiden binnen AAOS
Praktijkervaring en reflectie
LOB normen en waarden Wat wil ik?.
PRAKTIJKERVARING EN REFLECTIE HAFIDA EL GHARBAOUI KAMER L
Voorbereiden van de patiënt
Operatieassistentie.
Waarom? Je hebt de afgelopen lessen je interesses, vaardigheden en persoonlijkheid in kaart gebracht. Waar dat samenkomt, daar ligt je passie. Dat.
Inhalatie-anesthesie in de praktijk
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
VPH Les 1.
Les 2 Sociale Hygiëne / 2-12 Jacob van Wieren. Hoe kun je er als ondernemer voor zorgen dat gasten zich goed gedragen jouw horeca-gelegenheid?
Periode 3 Verzorgen van de winkel en/of opslagruimte Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Verbeteringen en personeel Par:
Operatieassistentie Les 4. Wat moet je kennen/kunnen? Afspraak inplannen en informeren eigenaar Ontvangst van de patiënt en de eigenaar Voorbereiding.
Operatieassistentie Les 2. Opdracht les 1 Mevrouw Smits maakt aan de balie een afspraak voor de sterilisatie van haar labrador retriever Noortje. Zij.
Operatieassistentie Les 3. Wat moet je kennen/kunnen? Afspraak inplannen en informeren eigenaar Ontvangst van de patiënt en de eigenaar Voorbereiding.
Operatieassistentie Les 6. Wat moet je kennen/kunnen? Afspraak inplannen en informeren eigenaar Ontvangst van de patiënt en de eigenaar Voorbereiding.
Operatieassistentie Les 5. Wat moet je kennen/kunnen? Afspraak inplannen en informeren eigenaar Ontvangst van de patiënt en de eigenaar Voorbereiding.
Hoofdstuk 2: Organiseren van het werk Werken in een arbeidsorganisatie.
Welkom op de:. Verwijzing naar de Chirurgische Dagbehandeling en Poliklinische Verrichtingen Poli-specialistHuisarts Ander ziekenhuis Poli anesthesie.
PLANNING MAKEN Stap één bij projecten. HOE MAAK JE EEN ANALYSE? Wat is het verschil tussen een planning en een plan?
H3 Financiering van een bedrijf
Anders kijken, anders doen
Operatieassistentie Les 1.
Operatieassistentie Les 1.
ZGK les 6 Ethiek: verschillende benaderingen
Operatieassistentie Les 7.
Methodisch werken, wat is dat eigenlijk?
LOB 13. Goede en slechte ervaringen
Het 7-stappenplan Er bestaan verschillende modellen en stappenplannen om morele dilemma’s te analyseren en tot een beslissing te komen. Wij gebruiken “het.
Rob Goossens Wat weten we nog?.
Operatieassistentie Les 6.
Operatieassistentie Les 5.
Operatieassistentie Les 6.
Instructie geven en uitvoeren
Operatieassistentie Les 7.
Het verschil tussen werkomschrijving en bestek?
Rob Goossens Wat weten we nog?.
Les 1 Doelgroep: mbo niveau 4 – taalreferentieniveau 3F Docent: Anja Vergeer-Negenman Nederlands leesvaardigheid.
Operatieassistentie Les 1.
Operatieassistentie.
CE Hond & Kat Week 7 Gezondheid.
Mijn visie op onderwijs
Anamnese afnemen / Spoed?
Werken in een arbeidsorganisatie
Stage zoeken bij Entree-opleiding
English S3 6 November 2018 Mural in Glasgow.
VPH Les 1.
Inhalatie-anesthesie in de praktijk
Loopbaan en burgerschap les 3
Praktijktoets & mondelinge toets
Diersoortverdieping honden en katten
ADL Les 1.
Les 3: regels en afspraken met de klas
De pompunit.
VPH Les 1.
ADL Les 1.
D&P P1 Organiseren van een activiteit
Doel van oefening - het klinkt als en lijkt op
Transcript van de presentatie:

Operatieassistentie Les 2

Opdracht 1 les 1 Mevr Smits maakt aan de balie een afspraak voor de sterilisatie van haar labrador retriever Noortje. Zij krijgt een informatiebrief mee waarin alle belangrijke informatie voorafgaande aan de operatie beschreven wordt. Aan jou de taak om deze informatiebrief op te stellen. Je mag er hierbij vanuit gaan dat je de brief opstelt voor jouw stagebedrijf. Zorg ervoor dat de brief: Alle informatie bevat die voor mevr Smits van belang is Klantgericht geschreven is Geen taalfouten bevat

Opdracht 2 les 1 Je komt ‘s ochtends in de praktijk en ziet in de agenda dat er een sterilisatie op de planning staat. Aangezien jij die dag bent ingepland als OK assistente, begin je met het voorbereiden van de OK. Maak een overzicht van de voorbereidingen die je uitvoert en de materialen die je klaar legt.

Eindopdracht Opstellen operatieprotocol waarin alle onderdelen stap voor stap beschreven worden. Protocol moet gebruikt kunnen worden als handleiding voor bijv. nieuwe stagiaires.

Wat moet je kennen/kunnen? Afspraak inplannen en informeren eigenaar Voorbereiding van de OK Ontvangst van de patiënt en de eigenaar Voorbereiding van de patiënt Klaarleggen benodigde materialen Persoonlijke hygiëne en assisteren tijdens de operatie Monitoren van de patiënt tijdens de operatie Begeleiden van de recovery van het dier Opruimen van de OK Schoonmaken en steriliseren van de gebruikte instrumenten Patiënt meegeven naar huis

Opdracht 1 les 2 – Hfdstk 10 Mevrouw Smits meldt zich op de dag van de operatie samen met Noortje bij jou aan de balie. Welke vragen stel je aan mevrouw Smits en welke informatie vertel je mevrouw Smits voorafgaand aan de operatie? Welke handelingen voer je uit op het moment dat Noortje gebracht wordt?

Opdracht 2 les 2 – Hfdstk 2 Voordat Noortje onder narcose kan worden gebracht voert de dierenarts een klinisch onderzoek uit (=pre-anesthetisch onderzoek). Uit welke onderdelen bestaat dit onderzoek? Waarom wordt dit onderzoek uitgevoerd? Welke onderdelen van het pre-anesthetisch onderzoek zijn het belangrijkst?

Filmpje intuberen van een kat https://www.youtube.com/watch?v=8Sw5HgHkCE8

Opdracht 3 les 2 – Hfdstk 2 Maak een lijstje met benodigdheden voor het intuberen van een dier. Beschrijf stap voor stap welke handelingen je verricht bij het intuberen van een hond/kat. Hoe bepaal je de grootte van de benodigde tube? Hoe kun je controleren of de tube daadwerkelijk in de trachea zit en niet in de oesophagus? De cuff mag niet te hard opgeblazen worden. Leg uit waarom.

Filmpje aanleggen van een infuus http://provisioning.ontwikkelcentrum.nl/objects//OC-33070-2-4d/OC-33070-2-4d.html

Opdracht 4 les 2 – Hfdstk 2 Maak een lijstje met benodigdheden voor het aanleggen van een infuus. Beschrijf stap voor stap welke handelingen je verricht bij het aanleggen van een infuus. Hoe kun je via het infuus medicatie toedienen? Wat neem je waar als de braunule niet meer intraveneus zit?