Galaten 6:1-2 NBG51 Vertaling Galaten 6:1-2 NBV Vertaling

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Christus’ dood en de wet
Advertisements

Preek Galaten 5:25 - 6:10.
25 april 2013 bijbelstudie nr. 9 Vanaf hoofdstuk 5:1 1.
Hem verkondigen wij. Colossenzen 1:28 Hem verkondigen wij wanneer we iedereen waarschuwen en in alle wijsheid onderrichten, om iedereen tot volmaaktheid.
De VRUCHT van de GEEST Galaten
Praktisch dienstbetoon
Huisbezoek Het hoe en waarom.
5 De eenheid van de Geest.
Huwelijk, scheiding en gemeente.
Ik wil jou van harte dienen
9 febr Zoetermeer. 1Korinthe 3 1 En ik, broeders, kon niet tot u spreken als tot geestelijke mensen, maar slechts als tot vleselijke, nog onmondigen.
1 En ik, broeders, kon niet tot u spreken als tot geestelijke mensen, maar slechts als tot vleselijke, nog onmondigen in Christus. 1Korinthe 3.
GENADE in huis Kolosse
Van de GENADE vervallen.
Welkom Voorganger: br. E. Wagenaar Organist: br. Beamisten: br. I.I. de Jong zr. S. Spriensma Opmerkingen kunt u melden bij de leden van.
Kommer en kak Of Vrijheid?.
Reisgenoten dragen elkaars lasten
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Christelijke Vrijheid
Welkom in de samenkomst. Hebreeen 12 Hebreeen Daarom dan ook, alzo wij door zo’n grote menigte geloofsgetuigen omringd zijn, laat ons afleggen.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Wees geen slaaf, maar volgeling – van de heilige Geest.
Zingen Gezang 151 Vers 1 Wanneer ik zoek naar woorden en niets dan stilte vind, dan weet ik: Heer, Gij hoor-de één stem: uw eigen kind. Uw adem wekt mijn.
Strijd tegen de zonde?.
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
29 maart 2015 Rotterdam. dankt te allen tijde 20 dankt te allen tijde in de naam van onze Here Jezus Christus voor alles God, de Vader, voor alles, 21.
Samen met Christus 3 mei 2015 Urk. Kolossenzen 3 1 Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen, die boven zijn, waar Christus is, gezeten.
21 juni 2015 R.Rausch © Christus ONZE HEILIGMAKER -VADERDAG 2015-
De doop in de Heilige Geest
Hand. 20:28 “Zie dan toe op uzelf en op heel de kudde, te midden waarvan de Heilige Geest u tot opzieners (episkopoi) aangesteld heeft om de gemeente van.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
14 juni 2015 Maarn 1. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Herderlijke zorg – Zorgdragen voor elkaar
Welkom in deze dankdagdienst
Vrucht van de Geest VIJFDE THEMADIENST CHRISTUS EN DE ANDER.
Vrucht van de Geest ZESDE THEMADIENST IKZELF EN DE ANDER.
Vrij van de wet!? Galaten. Moet je de wetten van Mozes houden of juist niet? Wat is de kracht van het geloof? Hoe voorkom je dat een christen zijn vrijheid.
10 juni 2016 Maarn. inleiding  NBG51 – 'rijkdom der uitverkorenen'  samenhang met thema vorig jaar.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Dhr. J. Smit, Belt-schutsloot Ouderling van dienst : Joke Nijhuis Organist : H. Kamp.
Filippenzen 2 12 Daarom, mijn geliefden, gelijk gij te allen tijde gehoorzaam zijt geweest, blijft, niet alleen zoals in mijn tegenwoordigheid, maar nu.
VRIJHEID IN CHRISTUS Les 11 voor 9 september 2017.
Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg
De schatkamer van Efeze 1 vrijgekocht (3) 11 juni 2016 Maarn.
De Geest en de Kerk.
De 6-voudige roeping (of bediening) van een Christen
Efeze Dit zeg ik dan en getuig ervan in de Heere, dat u niet meer wandelt zoals de andere heidenen wandelen, in de zinloosheid van.
Falen en Doorgaan Genesis 17:1 Toen Abraham negenennegentig jaar was, verscheen de Heer aan hem en zei: ‘Ik ben God, de Ontzagwekkende. Leef in verbondenheid.
HIJ IS WAARLIJK VERREZEN !
Pasen is aanstekelijk Daar en toen  Hier en nu.
Leren denken vanuit Christus
Les 6 Jezus geeft onverdiende liefde
De brief van Jakobus 2. Beproeving van het geloof.
Adam & Christus (2) in Romeinen 5
Een geest van zachtmoedigheid
Gij nu zijt het lichaam van Christus
Niet onder de wet 5 augustus 2018 Urk.
20 Met Christus ben ik gekruisigd, en toch leef ik, (dat is), niet meer mijn ik, maar Christus leeft in mij. Galaten 2:20 NBG.
Hoe is uw naam, waar zijt Gij te vinden?
(solo) Hoe is Uw naam, waar zijt Gij te vinden? Eeuwige God,
Welk juk draag jij?.
Bijbelse doop Met de doop in de knoop.
Galaten.
Transcript van de presentatie:

Galaten 6:1-2 NBG51 Vertaling Galaten 6:1-2 NBV Vertaling 1 Broeders en zusters, wanneer u merkt dat een van u een misstap heeft begaan moet u, die door de Geest geleid wordt, hem zachtmoedig weer op het rechte pad brengen. Pas op dat u ook zelf niet tot misstappen wordt verleid. 2 Draag elkaars lasten, zo leeft u de wet van Christus na. 1 Broeders, zelfs indien iemand op een overtreding betrapt wordt, helpt gij, die geestelijk zijt, hem terecht in een geest van zachtmoedigheid, ziende op uzelf; gij mocht ook eens in verzoeking komen. 2 Verdraagt elkanders moeilijkheden; zó zult gij de wet van Christus vervullen.