Les 2 Jouw keus of Gods keus?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De houding van een discipel
Advertisements

Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N. willen laten dopen. Onderwijs Wanneer.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Is er leven na de dood?.
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Dopen.
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
God maakt zijn zegen waar 1.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Getalsmatige groei (???) managment 1. Hand. 1:15 In die dagen stond Petrus op te midden van de leerlingen–er was een groep van ongeveer honderdtwintig.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Zondag 25 HC Franeker 17 oktober 2010
Jongeren willen hun dagelijks leven met God verbinden
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Vader Zoon Heilige Geest
Evangelische gemeente de Brug. Wat is het oude leven? Wat is het nieuwe leven? Waarom moet je gedoopt worden?
!ju Zondag 7 juni tussen de diensten: Picknick in het park Zie voor meer informatie lichtflits 31 mei.
Zoek thuis je doopkaart eens op ouders, wat hebben jullie beloofd? wat heb ik aan mijn doop? waar ben je gedoopt?
EREDIENST Navolging van Christus en heiliging door de Geest.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Blz. 718 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten we eerst.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Gedoopt! Wat doe jij met jouw doop?.
1 Mozes Zondag 7 augustus Binnen 5 minuten gaat het over…
Geloof en doop (catechumenen) Belijdenis doe je omdat je de Geest hebt gekregen Die Geest had God aan zijn volk beloofd (1); geeft hij aan wie in Jezus.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven!
Levensweg NBG Bijbelvertaling
Kort doopformulier voor de kinderdoop
De doop geeft hoop.
Geloof in het bovennatuurlijke
INLEIDING JV ICHTHUS – 23/09/’16
Verbondenheid.
Het vandaag feest: er wordt gedoopt en daarom dit speciale bloemstuk.
Kerk 2.0 Als je de kerk ‘afpelt’ tot op de kern, wat vind je daar diep van binnen?
Getuigen van de opstanding
De Doop Welkom De Doop 23&24 januari 2016.
Les 7 De Vader straft Wat doe ik hier vandaag?
Welkom in deze kerkdienst
Les 10 Helden in de kerk Wat doe ik hier vandaag?
In de lessen 1 t/m 5 leer je over de kerk
Pasen is aanstekelijk Daar en toen  Hier en nu.
Les 6 Jezus geeft onverdiende liefde
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Les 13 De Zoon wint Wat doe ik hier vandaag?
Christus deelt zijn leven!
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
16 – Waarom gereformeerd?.
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Les 12 De Zoon verlost Wat doe ik hier vandaag?
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Blok II Jezus ontmoeten – nu
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Les 3 Gedoopt leven.
Vijf vormen van contact 1. De buschauffeur 2. Een noodgeval 3
Welkom in deze kerkdienst
Na de dienst is er een deurcollecte
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
Laatste oordeel Gaan alle niet-christenen verloren? Ben jij behouden?
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
Zondag 06 januari 2019.
Transcript van de presentatie:

Les 2 Jouw keus of Gods keus?

Vandaag denk ik na over de doop. Wat doe ik hier vandaag? Vandaag denk ik na over de doop. Ik leer de argumenten voor de kinderdoop of volwassendoop beter te begrijpen. Ik ga in de Bijbel op zoek naar argumenten en ik probeer mijn eigen mening te vormen. Ik kan onder woorden brengen waarom in gereformeerde kerken bewust voor de kinderdoop wordt gekozen. Les 2 Jouw keus of Gods keus?

Kinderdoop, volwassendoop, overdoop… Les 2 Jouw keus of Gods keus?

Argumenten Les 2 Jouw keus of Gods keus?

Hebreeën 6: 1, 2, 11 en 12 1 We moeten de eerste beginselen van de leer over Christus hier toch maar laten rusten en ons richten op wat voor volwassenen bedoeld is. We willen niet nog eens het fundament leggen en spreken over het zich afkeren van daden die tot de dood leiden, over het geloof in God, 2 de leer over het dopen en de handoplegging, en over de opstanding van de doden en het laatste oordeel. 11 Het is onze vurige wens dat ieder van u tot het einde toe dezelfde ijver aan de dag blijft leggen, totdat alles waarop wij hopen verwezenlijkt zal zijn, 12 en dat u niet achterblijft, maar in het spoor treedt van hen die dankzij hun standvastig geloof ontvangen hebben wat hun beloofd was. Les 2 Jouw keus of Gods keus?

Hoe lees je de Bijbel? Les 2 Jouw keus of Gods keus?

Marcus 16: 15 en 16 15 En hij zei tegen hen: ‘Trek heel de wereld rond en maak aan ieder schepsel het goede nieuws bekend. 16 Wie gelooft en gedoopt is zal worden gered, maar wie niet gelooft zal worden veroordeeld. Handelingen 2: 38 en 39 38 Petrus antwoordde: ‘Keer u af van uw huidige leven en laat u dopen onder aanroeping van Jezus Christus om vergeving te krijgen voor uw zonden. Dan zal de heilige Geest u geschonken worden, 39 want voor u geldt deze belofte, evenals voor uw kinderen en voor allen die ver weg zijn en die de Heer, onze God, tot zich zal roepen.’ Les 2 Jouw keus of Gods keus?

Handelingen 16: 33 en 34 33 Hoewel het midden in de nacht was, nam hij hen mee en maakte hun wonden schoon. Meteen daarna werden hij en zijn huisgenoten gedoopt. 34 Hij bracht hen naar zijn woning boven de gevangenis en zette hun daar een maaltijd voor. Hij en al zijn huisgenoten waren buitengewoon verheugd dat hij nu in God geloofde. Genesis 21: 3 en 4 3 Abraham noemde de zoon die hij gekregen had en die Sara hem gebaard had, Isaak, 4 en hij besneed Isaak toen deze acht dagen oud was, zoals God hem had opgedragen. Handelingen 2: 41 en 42 41 Degenen die zijn woorden aanvaardden, lieten zich dopen; op die dag breidde het aantal leerlingen zich uit met ongeveer drieduizend. 42 Ze bleven trouw aan het onderricht van de apostelen, vormden met elkaar een gemeenschap, braken het brood en wijdden zich aan het gebed. Les 2 Jouw keus of Gods keus?

11 In hem bent u ook besneden, niet door mensenhanden, Kolossenzen 2: 11 en 12 11 In hem bent u ook besneden, niet door mensenhanden, maar met de besnijdenis van Christus, door het afleggen van het aardse lichaam. 12 Toen u gedoopt werd bent u immers met hem begraven, en met hem bent u ook tot leven gewekt, omdat u gelooft in de kracht van God die hem uit de dood heeft opgewekt. Les 2 Jouw keus of Gods keus?

Marcus 10: 13-16 13 De mensen probeerden kinderen bij hem te brengen om ze door hem te laten aanraken, maar de leerlingen berispten hen. 14 Toen Jezus dat zag, wond hij zich erover op en zei tegen hen: ‘Laat de kinderen bij me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. 15 Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan.’ 16 Hij nam de kinderen in zijn armen en zegende hen door hun de handen op te leggen. Les 2 Jouw keus of Gods keus?

Gods keus voor jou Les 2 Jouw keus of Gods keus?