Lesweek 3 Voedingscentrum app Theorie pagina 182 t/m 194

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat is een goede warme maaltijd?
Advertisements

Hoofdstuk 4 Voeding.
Verpakkingen lezen.
Differentiatie in het geschiedenisonderwijs
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
En… Wat zit er in? Het etiket onder de loep!
Thema 2, week 1.5 Instructiestrategie samenwerkend leren en basisomgangsvormen 29 september 2014 Periode 1 KOP
Psychologieles 9 lesweek 9 NEARPOD
VAD bijeenkomst 1.5. Inhoud VAD bijeenkomst Welkom, mededelingen, terugblik vorige week didactische ervaringen uit de praktijk 2. Opdracht Stille.
Les 1 Huiswerk was: HST 9 helemaal af.. HST 10 aan de PC Om meer op eigen tempo te kunnen werken, gaan we HST 10 zelfstandig aan de computer maken. Je.
Toastmasters Johan van der Meer. voedselverspilling in Nederland Toastmasters Johan van der Meer.
SVP op dezelfde plaats zitten als vorige keer s.v.p. Wat gaan wij doen? -De vorige les (ca. 5 min.) -Huiswerk bespreken (ca. 5 min.) -Meegebracht voorwerp.
Groep 8 University Microben
Cursus 1.2 Werken met een Atlas Klas 1 BK Lesweek 5
HOOFDSTUK 6 Goed voor het milieu?
1. Wat gaan we vandaag doen ?
Kwaliteitszorg
Communicatie Les1.
Bijeenkomst 1.2 Ellen van den Boomen
IBS III Voedingspatroon Energiebalans
Cursus 1.2 Werken met een Atlas Klas 1 KGT Lesweek 5
Griekse leenwoorden samenstelling en afleiding
Etiket lezen PS in foodservice Anouk Faas Ellen Olthof.
Ontbinden in factoren Som, product methode
Lezen 1.2 Leesstrategieën, tekstverband/signaalwoorden onderwerp en hoofdgedachte.
Lesweek 2 Theorie pagina 173 t/m 181 De Schijf van Vijf
Dieetvoeding en Voerproductie
Huisvesting en Hygiëne
Communicatie Les 1.
7.3 De product-som-methode Drie manieren om in factoren te ontbinden
Voeren en Verzorgen Blok 1 Les 4 Niveau 2.
Schaarste en voedselverspilling
Sociaal Maatschappelijke Dimensie – 1.1 Jezelf zijn
Waarom wordt er eten verspild?
Gedragsproblemen en stoornissen
Gezondheid Les 1.
Lesweek 4 Theorie pagina 194 t/m 207 Voedingsproblematiek Diëten
IBS 2 de verpakking Lesweek 2..
HACCP.
Wat staat er op een etiket?
IBS de verpakking Week 1 | Les 2..
IBS de verpakking Week 1 | Les 1..
Voeren en verzorgen Blok 2, Paard en ezel.
Welvaartziekten Obesitas
Ontwikkelingspsychologie 1.1 Periode 1. Les 1 Introductie
Welvaartziekten Ondergewicht
Alles over voeding Thema: Op een gezond gewicht blijven Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum.
Voeding bij verschillende doelgroepen en culturen
Verpakkingen lezen.
Les 2 Lezen 3.3 en 4.1.
Informatieve teksten, interviewverslag
Leren van leerlingen en de opbouw van een les
Gezondheid Les 1.
Schaarste en voedselverspilling
Week 3, les 1. IBS de verpakking
Observeren Les 1.
E-health domotica E-learning
Gedragsproblemen en stoornissen
Gedragsproblemen en stoornissen
Vandaag Les 6: Dieren Wat Tijd Start 5 Schimmelbrood : opdracht
ADL Les 1.
Erosie en Sedimentatie
Observeren, rapporteren
Hoofdstuk 2 – les 2 Warmte en temperatuur.
Wat staat er op een etiket?
ADL Les 1.
Staat dit in de Schijf?. Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Eetmeter Eetgedrag Staat dit in de Schijf?
Maak een Powerpoint of Reader van een Product
Keuzedeel assisteren bij facilitaire diensten
Transcript van de presentatie:

Lesweek 3 Voedingscentrum app Theorie pagina 182 t/m 194 Informatie op etiketten Bewaren en conserveren van voedsel Voedingsproblematiek Opdrachten maken

Tip voor docent In de docentenkamer staat een blauwe krat met lege doosjes en verpakkingen. Dit kun je goed gebruiken bij deze les om de etiketten te bekijken. De opdrachten op papier kun je uitprinten en aan de studenten uitdelen. Opdrachten en antwoordmodel staat in de NP groep.

Voedingscentrum app Hoe ging het? Nabespreken in de klas

Wat staat er op een etiket? 1. Voedingswaarden 2. Overige informatie Ingrediënten Allergenen Hoe je het moet bewaren Houdbaarheidsdatum Diervriendelijk?

Wat zijn E nummers? E nummers zijn toevoegingen aan een product. Waarom? Smaak versterken Kleur verbeteren Product langer houdbaar te maken

Allergenen Allergenen zijn eiwitten in voeding die allergische reacties kunnen opwekken.

Zelf doen: etiketten lezen Zoek op het etiket hoeveel calorieën het product bevat per 100 gram of per portie Schrijf alle E nummers op van dit product Zoek op wat deze E nummer betekenen Welke allergenen zitten in dit product? Hoe moet je dit product bewaren? Wat is de houdbaarheidsdatum? Zijn er andere bijzonderheden die opvallen? Tip voor docent: in de docentenkamer staat een blauwe krat met lege verpakkingen.

Vragen maken Opdracht op papier. In tweetallen of individueel Daarna bespreken we het klassikaal na. 15 min

Leg in je eigen woorden uit wat de Warenwet inhoudt. Opdracht 2 De volgende vragen beantwoord je vanuit de theorie van thema 8.4, 8.5 en 8.6 (bladzijde 182 t/m 188). Je mag deze opdrachten individueel of in tweetallen maken. Leg in je eigen woorden uit wat de Warenwet inhoudt. Wat zijn E-nummers? Noem twee voorbeelden. Wat is een voedingswaarde? Welke producten kunnen allergieën opwekken? Wat betekenen de afkortingen THT en TGT? Op welke minimale temperatuur moet je voedsel in de vriezer bewaren? Waarom wordt de methode conserveren gebruikt? Welke manieren van conserveren zijn er? Welke factoren hebben invloed op eetgewoontes? Noem er minimaal 3. Wat is het verschil tussen vegetariërs en veganisten?  

Voedingsproblematiek bij baby’s Spugen Darmkrampjes

Machtsstrijd met eten https://www.youtube.com/watch?v=l00h1E2uYwA

Voedingsproblematiek bij peuters Eten als machtsstrijd Soms ook angst voor nieuw eten Maar…. er kan ook een voedselallergie in het spel zijn…… Risico’s: ondervoeding overgewicht

Honger en dorstprikkel nemen af Problemen bij ouderen Honger en dorstprikkel nemen af Gebitsproblemen Problemen met slikken Eenzaamheid Depressie