De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Les 2 Lezen 3.3 en 4.1.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Les 2 Lezen 3.3 en 4.1."— Transcript van de presentatie:

1 Les 2 Lezen 3.3 en 4.1

2

3

4 3.3 - infographics Combinatie van de woorden ‘info’ en ‘ graphic’  is dus een combinatie van informatie en een afbeelding Infographic = informatieve illustratie met een combinatie van tekst en beeld Tekst net zo belangrijk als de afbeelding Let op pijlen, kleurcoderingen en cijfers Een infographic is vaak een goede manier om een langere tekst te vervangen. Veel informatie in één overzichtelijke en aantrekkelijke afbeelding

5 Lezen 4.1 – feit, mening en argument
Doel van deze paragraaf: “Je herkent feiten, meningen en argumenten in een tekst” Tweede- en derdejaars studenten hebben nog veel moeite met het onderscheid tussen deze begrippen.

6 Feit, standpunt en argument
Feit  controleerbaar  “De slagroomsoesjes zijn in de aanbieding bij de Albert Heijn”, “Het is buiten elf graden”. Standpunt  Kun je het mee eens of oneens zijn (bv. discussie Zwarte Piet of roken tijdens de zwangerschap). Andere woorden voor standpunt? Argument  wordt gebruikt om een standpunt te bewijzen of te ontkrachten. ! Zie bladzijde 210 voor meer informatie over argumenten !

7 Huiswerk les 2 Alle opdrachten van Lezen 3.3 en 4.1
Als je eerder klaar bent, kan je beginnen met de examenopdrachten van de behandelde paragrafen (Lezen 3.1 t/m 4.1). Als je klaar bent met deze examenopdrachten, mag je een antwoordboekje komen halen.


Download ppt "Les 2 Lezen 3.3 en 4.1."

Verwante presentaties


Ads door Google