Wow, wat heeft God dat tof bedacht!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Advertisements

Wat doen wij met Gods Schepping …
Life in the universe.
Ik wens je De kracht van god.
In het begin schiep God de hemel
DE ADEM VAN GOD Wat hoort in dit rijtje niet thuis: bijbel, kerk,
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Het Scheppingsverhaal.
De schepping.
In het begin schiep God de hemel en de aarde.
Wat is het verschil tussen onze God en een totempaal?
Het oude egypte (deel 2) Goden in Egypte.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Welkom in de kerk! zondag 6 januari uur ds A. Dominee Votum en groet Psalm 100:1-4 De Wet Psalm 25:2 Gebed Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis.
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
KUNST Er zijn heel veel soorten kunst,
Oost-Vlaanderen (in Oost-Vlaams dialect)
Tijd en ruimte voor GODS koninkrijk
‘Knippen’ en plakken van internet. Digitaal opslaan. Zorg er wel voor dat je er de volgend eles mee verder kan.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Topnerd Tycho Reis naar de ruimte.
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
Lichtschilderij Genesis 1:3-5
Witte Donderdag.
Maan en sterren Genesis 1:14-19
Tuinieren… 1.
Vlammetjes Handelingen 2:3 "De gelovigen zagen iets dat op vuur leek. Dat vuur verdeelde zich in vlammen, en op iedereen kwam een vlam neer. Zo kwam de.
Mooi mens! Genesis 1:26-28 & 31 “God zei: ‘Nu wil ik mensen maken. Ze moeten op mij lijken. Ze zullen de baas zijn over de vissen in de zee en de vogels.
Praten met God Wat zou jij vragen?.
Dit is de PowerPoint van Mootje
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Luister goed… Opdracht:
Vis in het water Genesis 1:20-23
Rustdag Genesis 2:1-4 Opdracht:
God heeft een plan Genesis 12:1-2
In 7 dagen Genesis 2:1 "Zo werden de hemel en de aarde gemaakt, en alle prachtige dingen die daarbij horen. Op de zevende dag was God klaar met zijn werk.”
Groen is gras Genesis 1:9-13
Les 12 Waar het hart vol van is…
Stevige sterren Genesis 15:4-6
Wolk maken Genesis 1: 6-8 “God zei: ‘Er moet in het midden van het water een koepel komen om het water te verdelen.’ En zo gebeurde het. God maakte de.
Psalm 139: 1-18 en 23,24 Heer, u weet alles van mij, u kent mij.
‘Ik zag een nieuwe hemel en aarde.
“De vrucht van de Geest is liefde, vreugde, vrede…”
Hier gaan we het levende-dia-spel doen!
Natuur speurtocht Genesis 2:1 Opdracht:
De dag van Jezus Christus
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
Job 2: 7-10 Satan zorgde ervoor dat Job heel erg ziek werd.
Genesis 1: God zei: ‘Ik wil mensen maken.
Tel de sterren Opdracht:
In het begin… 1.
De tent van Abraham Genesis 12:6-9 “Abram en zijn familie kwamen in Kanaän, waar in die tijd de Kanaänieten woonden. Ze reisden door tot de eik van More.
Zandkorrels Genesis 13:14-16
1 – Jouw vragen.
Blok II God de Vader In de komende zes lessen leer je God de Vader beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
Pictionary 1 Korintiërs 12:19-20 Opdracht:
Slapend in de storm Marcus 4:37-40
Reddingsboeien Opdracht: Speel drie op een rij, op de grond!
Uit het niets! Genesis 1:2-3
Bootje maken Opdracht:
Hoop in de storm Marcus 4:39-40 “Jezus werd wakker. Hij zei streng tegen de wind en het water: ‘Houd op! Wees stil!’. Het hield op met waaien, en het water.
Boot bouwen Marcus 4:35-41 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. Jezus zat al in de boot. Ze gingen.
Het hele verhaal Genesis 2:1
Dierenparcours Genesis 1:25-26
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
Het Scheppingsverhaal.
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
Stralende sterren Genesis 1:14
Genesis 1:1-3 “In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde.
Transcript van de presentatie:

Wow, wat heeft God dat tof bedacht! Er was licht! Genesis 1:1- 5 “In het begin maakte God de hemel en de aarde. De aarde was leeg en verlaten. Overal was water en alles was donker. En er waaide een hevige wind over het water. Toen zei God: ‘Er moet licht komen.’ En er kwam licht. God zag hoe mooi het licht was. Hij scheidde het licht en het donker. Het licht noemde hij ´dag´ en het donker noemde hij ´nacht´. Toen werd het avond en het werd ochtend. Dat was de eerste dag.” Opdracht: Doe een blinddoek om en maak een tekening (in kleur) van jezelf of van je lievelingsdier. Vragen om door te praten: Vond jij het moeilijk iets te maken in het donker? Wat zouden we allemaal niet kunnen als God geen licht had gemaakt?   Wow, wat heeft God dat tof bedacht!