Cyclus A ZONDAG 32 De melodie vd “Dode bladeren” van Charles Trenet, doet denken aan de WAKE bij de levensavond.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
KOM EN KOOP VAN MIJ.
Advertisements

Matteüs DAN 1 DAN zal het Koninkrijk der hemelen vergeleken worden met... 2.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Woord van Leven Novermber 2011 “Wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag en op welk tijdstip hij komt.” Matteüs 25,13.
De “Dialoog” tss Paulus en Jezus, op de weg naar Damascus (Mendelssohn) nodigt uit tot de ontmoeting met Hem 14de vd Tijd door het Jaar.
Luisterend naar een Monoloog voor Cello van Marcel Olm, gaan we in dialoog met onszelf 17de vd Tijd door het Jaar.
Leven zoals past bij God
De Heiland Uw Heiland.
Beelden van de kerk.
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
Evangelische gemeente de Brug. Wat is het oude leven? Wat is het nieuwe leven? Waarom moet je gedoopt worden?
18de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar de lofzang bidden wij tot de handen van Jezus (“Ad manus” v Buxtehude) die de Broden vermenigvuldigden Regina.
15de vd Tijd door het Jaar B “De reis” van Eleni Karaindrou toont ons het missionaire leven: steeds op weg. Regina.
19de van de Tijd door het Jaar B Laat ons bidden bij het beluisteren van de zeer mooie muziek van het “Heer Jezus” van Th. L. De Victoria Regina.
Christus Koning van het Heelal Cyclus B Koraal van Bach voor het einde van het liturgisch jaar « Ecce Homo » in de Kalvariekerk ZONDAG.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 61 vd Advent (J.S. Bach)
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET JOUWE evangelie van Lucas HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Traditioneel Catalaans.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U DE TOP van de weg van de Vasten MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U Galilea Beluisteren wij met eerbied het zeer mooie “Recordare,
SEPPHORIS HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET UWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET UWE Met het “Gratias.
Het « Heer, ontferm U » van A. Pârt, nodigt ons uit tot intiem gebed HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET UWE HET RIJK IS MIDDEN.
Zeventiende zondag vd Tijd door het Jaar
GEDAANTEVERANDERING VAN DE HEER
20 februari 1965.
Eenentwintigste Zondag van de Tijd door het Jaar
Huis te Kafarnaüm waar Jezus de toespraak houdt
Boven, rechts, bronnen vd Jordaan
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Paaswake We komen in stilte de kerk binnen.
Jezus beheerst de wateren van het meer van Galilea
Cyclus A ZONDAG 12 Luisterend naar “Qui sedes ad dexteram Patris” (4’15) vh “Gloria” vd Mis in si mineur v Bach, Belijden wij Jezus op aarde, om Hem te.
Details van het meer waar Jezus de parabels uitsprak
Zondag 30 juli 2017 Voorganger: ds. Riek van Haeringen, Dronten
Toen men dit hoorde, voegde Hij er nog een gelijkenis aan toe, daar Hij dichtbij Jeruzalem was en men meende, dat het Rijk Gods onmiddellijk ging verschijnen. Hij.
Beelden van de velden van Galilea
Welkom Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling van dienst: Wouter
Les 10 Helden in de kerk Wat doe ik hier vandaag?
HIJ IS WAARLIJK VERREZEN !
Les 3 De Bijbelschrijvers
Zesentwintigste Zondag
Achtentwintigste Zondag van de Tijd door het Jaar
Gebouw van het Verbrande Huis te Jeruzalem
Letter A (Aleph) vh hebreeuwse alfabet Vijfentwintigste Zondag
Beelden van de moskee van Omar
Blok III God de Zoon In de komende zes lessen leer je God de Zoon beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
Exodus 20: Vier de rustdag, want dat is een bijzondere dag.
ZONDAG 24 CycLus A Foto’s van Kafarnaüm
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Les 18 Wat doe ik hier vandaag? Jij en vrienden
Eerste zondag vd Advent 3 december 2017
Getrouwde dames: Kun je je nog herinneren dat je aan het wachten was op je bruidegom? Hoe was dat? Stel je voor dat hij in zijn "gewone kloffie", ongewassen…
Regina ZONDAGEN 2- AdVENT c. B
ELFDE van de TIJD DOOR HET JAAR
De Heer Jezus is de bruidegom
Wandelen voor Wandelen achter Wandelen met de Heer Jezus
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Muziek: “Hosanna” van Dufay
Muziek: “Pasen” J.S.Bach
Psalm 135 van Schütz bezingt Gods eeuwige liefde
Esplanade vd Moskeeën (Tempel)
“De moeder van Jezus” van Th. L. de Victoria, evokeert ‘het onthaal’
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Streek van Dotan, tussen Galilea en Samaria
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HE RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Transcript van de presentatie:

Cyclus A ZONDAG 32 De melodie vd “Dode bladeren” van Charles Trenet, doet denken aan de WAKE bij de levensavond

5e Deel vh Evangelie vlgs Matteüs (c. 21-25) BESLUIT. Gezien de tegenstelling met het Judeïsme van zijn tijd, neemt Jezus er afstand van: - De leerlingen moeten eenvoudig zijn (Zo. 31) - Altijd gereed met olie (liefde) (VANDAAG) - De ontvangen gaven doen renderen (Zo. 33) FEEST VAN CHRSITUS KONING: Wat we aan anderen doen, doen we aan God (Zo. 34) Plaats waar naar men gelooft de Moeder Gods stierf, de 1e wijze maagd (Abdij vd Dormitio,het ontslapen. Jeruzalem)

Moeder Gods van de crypte. Basiliek vd Dormitio Mt 25,1-13 In die tijd vertelde Jezus zijn leerlingen deze gelijkenis: "Het is met het Rijk der hemelen als met tien meisjes die met hun lampen uittrokken, de bruidegom tegemoet. Moeder Gods van de crypte. Basiliek vd Dormitio

Wij moeten altijd de fakkel van ons leven brandend houden Basiliek vd Dormitio Wij moeten altijd de fakkel van ons leven brandend houden Niemand kan die taak in onze plaats doen

Vijf van hen waren dom, de andere vijf verstandig:

Aandachtig leven doet de wijsheid toenemen Ontsnapping nastreven veroorzaakt de leegte Baldakijn vd crypte. Mosaïek van Christus en 6 bijbelse vrouwen

... Want de dommen namen wel hun lampen mee, maar geen olie; de verstandigen echter namen met hun lampen tevens kruiken olie mee.

De olie is de innerlijke moed die nooit sterft Vrouwen van het baldakijn Miriam (Exodus) Ruth Esther Het gedachtenloze leven, daarentegen, is zo vluchtig als een moment, zonder spoor

Toen nu de bruidegom op zich liet wachten, dommelden zij allen in en sliepen. Maar midden in de nacht klonk er geroep: "Daar is de bruide­gom! Trekt hem tegemoet!" Meteen waren al de meisjes wakker en maakten hun lampen in orde.

Dan zullen wij Hem herkennen en wij zullen elkaar herkennen in Hem, allen samen, allen bemind Op een dag zal God ons roepen bij onze naam, zoals niemand ons ooit geroepen heeft Interieur vd Kerk

De dommen zeiden tegen de verstandigen: "Geeft ons wat olie, want onze lampen gaan uit". Maar de verstandigen antwoordden: "Neen, er mocht eens niet genoeg zijn voor ons en jullie samen. Gaat liever naar de verkopers en haalt wat voor jezelf". Maar terwijl zij onderweg waren om te gaan kopen kwam de bruidegom, en die klaar stonden, traden met hem binnen om bruiloft te vieren; en de deur ging op slot.

« Zij die gereed waren », staken in stilte de zee over In stilte hebben ze het feest van de andere oever ontmoet Deel van de centrale mozaïek

Later kwamen ook de andere meisjes en zeiden: "Heer, heer, doe open Later kwamen ook de andere meisjes en zeiden: "Heer, heer, doe open!" Maar hij antwoordde: "Voorwaar, Ik zeg u: ik ken u niet". Weest dus waakzaam, want gij kent dag noch uur."

Wij kennen noch de dag noch het uur, maar we weten dat Hij komt Mozaïek van de basiliek Daarom is onze wake vreugde-vol

Heer Jezus, verleen ons dat bij het ontwaken, wij U kunnen aanschouwen tot onze verzadiging (Psalm 17 (16),15)

Monialen v. St. Benedictus v. Montserrat www Monialen v. St. Benedictus v. Montserrat www.monestirsantbenetmontserrat.cat/regina