Christus is ons alles waard! Onze geheimen en Gods geheim…

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
M/V in de kerk 1 e themadienst. Volgorde • Hand. 15:28 “Het heeft de heilige Geest en ons goed gedacht …” • Waar begin je? • Nieuwe bijbeluitleg? • Wegkruipen.
Advertisements

Vastenbezinning 5 maart 2012 Welkom.
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Zingen Vers 1 O Schepper, Geest, woon in uw kerk,
4 mei 2014 Zoetermeer 4 mei 2014 Zoetermeer. 1Timotheüs 6 12 Strijd DE GOEDE STRIJD DES GELOOFS, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt.
1Korinthe 15:11 Daarom dan, ik (= Paulus) of zij (=de twaalf), ZO ZO prediken wij,
Zingen: Gezang 181d onze vader
Gevangen in vrijheid Filemon : 14. Paulus privé? Evangelie met persoonlijke inzet Evangelie met persoonlijke inzet Anderen bij betrokken Anderen bij betrokken.
Denk aan de sociale competentie
Uw liefde is meer dan het leven Psalm 63:4a. Uw liefde is meer dan het leven Psalm 63:4a Gods liefde… of het leven.
Verbondenheid. Efe 2:16 de bron van verbondenheid is de dood van Christus.
Waarom laat God ons de tien geboden zo scherp preken als toch niemand ze in dit leven volbrengen kan?
Hoe ziet God Zijn kerk? Grote vergadering Delft 2013 Philip Nunn.
Jezus geneest ook vandaag nog!?
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Wie heeft u in zijn ban gekregen? We houden niet zo van wetten, toch leveren we ons er makkelijk aan uit – alsof er een magische aantrekkingskracht is.
Romeinen 1:16  Voor dit evangelie schaam ik mij niet, want het is Gods reddende kracht voor allen die geloven, voor Joden in de eerste plaats, maar ook.
Paulus’ bediening.
Niets anders dan het kruis!
Breuken in de Kerk overzicht in vogelvlucht God openbaarde zich in de geschiedenis van het Joodse volk.
Startzondag 6 augustus 2014 Protestantse Gemeente te Bussum
Willy Koelewijn.
Zingen Vers 1 Heer Jezus duizend vragen, te veel op mee te dragen:
Woord van Leven Maart 2015.
Zingen Vers 1 Door de nacht van strijd en zorgen
Niet zoveel is er nodig om gelukkig te zijn, en licht in de ogen te dragen, een paar mensen nabij, en een plek waar men brood en wat vriendschap mag vragen.
Zingen Vers 1 Geef vrede, Heer, geef vrede,
Zingen Vers 1 Christus, onze Heer, verrees, Hal – le – lu - ja!
Hoofd hulp Genesis 2:18 Efeziërs 5:23. Christus en de kerk dit mysterie is groot – en ik betrek het op Christus en de kerk Efeziërs 5:32.
Elevator pitch profielschets: dat ben ik CV = levensbeschrijving Paulus: mijn profiel is het kruis van Christus aanstoot en schande.
Heb je een offer. Jezus heeft het offer op het kruis gebracht
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
Dankdag... 8 nov Zoetermeer.
Handelingen 21:10-14 geboeid door de Geest geboeid door de Geest 1) Paulus wordt letterlijk geboeid: hij lijdt om Christus' wil.
OMGAAN MET LIJDEN VANUIT SCHRIFT EN THEOLOGIE HDGI-Gent, 2007 PRESENTATIE 6 Kruis en opstanding.
Leven met Christus is leven vanuit de hemel (Zondag 18/19, Efez.2:6b) 1.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het waarachtige licht dat ieder mens verlicht was komende in de wereld eerste hoofdstuk van het evangelie van johannes vers acht.
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
Brief aan de Galaten -40- de vrucht van de geest.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
O lieve Heer’, geef vrede aan allen hier beneden die uitzien naar Uw feest, opdat de mensen weten: Uw heilige profeten zijn niet verblind geweest.
Brief aan de Galaten -4- Hoe ging het?. Galaten 1:10 “Want overtuig ik nu mensen, of God?” Centraal in evangelie: God + Christus of de mens?
Welkom in deze kerkdienst Schriftlezingen zijn: Genesis 4:1-16 Mattheus 5:21, 22, 43 – 48 Thema: Zesde Gebod Gij zult niet doodslaan nav Heidelbergse Catechismus.
Welk een Vriend is onze Jezus, Die in onze plaats wil staan. Welk een voorrecht dat ik door Hem altijd vrij tot God mag gaan.
Waarom blindgeboren? 8 januari 2017 Zoetermeer.
Even voorstellen: Peter Snoek jr.
1.
…doe alles wat je doet met hart en ziel
Welkom op 22 jan. Voorganger: Ds. J.P. van Ark Ouderling: Peter Nijhuis Organist: Berto Smelt Lezing: Joh. 14: 8-26 Kol.1:
Wees barmhartig zoals jullie hemelse Vader barmhartig is
De waarheid is een feit! De opstanding als vaste hoop verankerd in de historie! 1) Strijden om de waarheid 2) Lijden aan de waarheid 3) Verblijden.
Niet onder de wet zondag 23: vrijgesproken, genade, vergeving, toerekening, niet veroordeeld door de wet.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Gods plan Met ons.
Eerste Hulp Bij Onzekerheid (over de ‘sacramenten’)
Genade alleen! Tussen God en mens gaat het niet om de pijl van beneden naar boven, maar om de pijl van boven naar beneden God mens.
Bediening van het Woord
Paulus & de verbonden (2)
Ik koos je uit voordat ik je vormde, Jeremia 1:5
Grote vergadering Delft 2013 Philip Nunn
Welkom in deze kerkdienst
Paulus, een uitgekozen kruik van Jezus Christus
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A.H. Groen
de valstrik van het kruis
Lijden met Christus, dat gaat niet
Wantrouwen, onvrede En in de kerk
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Transcript van de presentatie:

Christus is ons alles waard! Onze geheimen en Gods geheim…

Christus is ons alles waard! Onze geheimen en Gods geheim… Christus: Gods reddingsplan

Christus is ons alles waard! Onze geheimen en Gods geheim… Christus: Gods reddingsplan Eerst verborgen, nu bekend gemaakt

Christus is ons alles waard! Onze geheimen en Gods geheim… Christus: Gods reddingsplan Eerst verborgen, nu bekend gemaakt Ook voor niet-Joden

Christus is ons alles waard! Onze geheimen en Gods geheim… Christus: Gods reddingsplan Eerst verborgen, nu bekend gemaakt Ook voor niet-Joden Is dat ons alles waard? Een kruis dragen

Christus is ons alles waard! Onze geheimen en Gods geheim… Christus: Gods reddingsplan Eerst verborgen, nu bekend gemaakt Ook voor niet-Joden Is dat ons alles waard? Een kruis dragen Ook voor de kerk van Christus Met blijdschap…

Christus is ons alles waard! Paulus: aanvullen wat ontbreekt… Ons lijden is Christus’ lijden

Christus is ons alles waard! Paulus: aanvullen wat ontbreekt… Ons lijden is Christus’ lijden Onze bereidheid…

Christus is ons alles waard! Paulus: aanvullen wat ontbreekt… Ons lijden is Christus’ lijden Onze bereidheid… Het waard om voor te vechten!

Christus is ons alles waard! Paulus: aanvullen wat ontbreekt… Ons lijden is Christus’ lijden Onze bereidheid… Het waard om voor te vechten! Een strijd om ons hart Bevrijding van alle duistere geheimen

Christus is ons alles waard! Paulus: aanvullen wat ontbreekt… Ons lijden is Christus’ lijden Onze bereidheid… Het waard om voor te vechten! Een strijd om ons hart Bevrijding van alle duistere geheimen Christus’ overwinning