Les 2 voeding Spijsvertering en uiterlijke verschillen voersoorten

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hoe eten dieren Door: Ernst Valentijn.
Advertisements

Thema 2: Voeding en Vertering
Gezonde voeding voor het oudere paard
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
Spijsvertering van het oude(re) paard
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Pensverzuring.
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.5.
Koolhydraten
Voorbereiding geboortestage. Onderwerpen: Doel voeding Voedingsbestanddelen Voeding in de praktijk Voeding.
Veevoeding Lesstof blok 2 Sijbren Mulder.
Veevoeding INTRODUCTIE Sijbren Mulder. Lesagenda  Introductie  Verwachtingen naar elkaar  Opleiding  Plaats van veevoeding in de opleiding.
Voeding & Vertering.
Lesstof blok 1 tweede gedeelte
Grondstoffen Veehouderij klas 1. Indeling voedermiddelen.
Maagdarmkanaal V31, VOEDING. Voedsel en maagdarmkanaal A. Plantaardig materiaal B. Vlees C. Insecten D. Zowel plantaardig als dierlijk materiaal 1. Carnivoor.
Grondstoffen Veehouderij klas 1.
Voeren en Verzorgen Les 2.
Voeren en Verzorgen Les 4 Blok 1.
2 Het geheim van uw diervoeder
Voeren en verzorgen Klas D21 MBO Doetinchem
Voeding Paard.
Klas DD31 en DD41 MBO Doetinchem
Voeren en Verzorgen Les 5 Niveau 4 Blok 1.
Voeren en Verzorgen Blok 1 Les 2 Niveau 2.
Dieetvoeding en Voerproductie
Nodig voor groei, productie en onderhoud
Antwoorden college 3 Noem de 5 structuren/ruimten waar de keelholte mee in verbinding staat. Neusholte, mond, luchtpijp, slokdarm, buis van Eustachius.
Voeren en Verzorgen Les 5 Niveau 4 Blok 1.
Blokboek - Natuur 7 Les 1 - Zoogdieren.
Voeren en Verzorgen Blok 1 Les 1.
Voeren en Verzorgen Blok 1 Les 4 Niveau 2.
Voeren en Verzorgen Blok 1 Les 3 Niveau 2.
Biologie Algemeen.
Biologie Algemeen Niveau 3/4.
Maagdarmkanaal V31, Voeding.
Gezonde voeding.
Voeren en Verzorgen Les 3 Blok 1.
Koolhydraten, Eiwitten, Vetten
Voeding Konijn.
Door: Silke, Anniek en Kayleigh
Voeding Paard.
VOEDERMIDDELEN EN GRONDSTOFFEN.
Het maagdarmstelsel van de koe
Digestie anatomie en fysiologie
Les 2 Onderwerpen: Wat lees je op de verpakking?
Voeren en verzorgen Periode 3
Voeding Kenmerken van voeding.
Voerbehoefte Varkenshouderij
Voeding: Spijsvertering en uiterlijke verschillen voersoorten
Gezonde voeding.
Voeren en verzorgen Periode 1 – Introductie en H1.
Maagdarmkanaal V31, Voeding.
Voerbehoefte Varkenshouderij
Voeren en Verzorgen Voer en Water behoefte.
Voeding Melkvee.
Voerproductie Blok 3 Week 2.
Voedingshoeveelheid berekenen
H6: Anatomie & Fysiologie
Voedingsstoffen voor de koe
VOS, FOS en OEB.
H5: Voerproductie en verpakking Niveau 3 en 4
Voedselgerelateerde problemen en vergiftigingen
Welkom.
Thema 2 Voeding en vertering
Voeren en Verzorgen Periode 4
Voeren en verzorgen Periode 3
Deel 3: Spijsvertering van het rund en het varken
Transcript van de presentatie:

Les 2 voeding Spijsvertering en uiterlijke verschillen voersoorten Voeren en verzorgen Les 2 voeding Spijsvertering en uiterlijke verschillen voersoorten

Verschillende eters Herbivoren Carnivoren Omnivoren

Uiterlijke verschillen Bek/snavel Gebit Poten/klauwen Stand van ogen/oren

Herbivoor Graseters Zaadeters Bladeters Fruiteters Lang spijsverteringsstelsel meerder magen

Carnivoor

Omnivoor

Voersoorten

Soorten diervoeding Volledig voer Onvolledig voer Ruwvoer Krachtvoer Enkelvoudig Gemengd Samengesteld Droogvoer Blikvoer Rauw voedsel Voedseldieren

Grondstoffen Dierlijke voerdermiddelen - vlees/diermeel/zuivel -hoog eiwit gehalte -weinig ruwe celstof en zetmeel Plantaardige voedermiddelen -Granen: veel zetmeel, weinig eiwit en ruwe celstof. -Peulvruchten: veel eiwit. -Oliehoudende zaden: veel vet en eiwit, geringe zetmeel. Bijproducten -restanten bij productie (zemelen, schroot, pulp enz.)