Ergonomie en loonwerk Ergonomie is een wetenschap die de mens en de relatie tot de omgeving bestudeerd. Dit kan product, ruimte en werkplek zijn. Een.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
VCA HOOFDSTUK 3 ONGEVAL.
Advertisements

Gouden Eeuw Kunst en wetenschap Door de Renaissance, een kunststroming uit de 16e eeuw, was er opnieuw interesse voor de kunst en kennis uit de Oudheid.
Paragraaf 1 – Mondiale patronen: welvaart en welzijn
Haptonomie.
Jenaplan VO Verwerken van weektaken op eigen niveau op een moment dat jij zelf inplant. Maar ook leren van en met elkaar binnen de stamgroep. Apenheul:
Een belevingswereld voor dementerenden
Beeld van Mandy Havers Famine (hongersnood)
Veel mensen zien de E.U. als een projekt, wat op de lange duur zal mislukken. Veel mensen zien de E.U. als een projekt, wat op de lange duur zal mislukken.
Mijn stage bij de horeca “La Paz” Naam: *Dannie mol Klas: *5a Jaar: *2004 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je.
Mijn stage bij de koekoek
Mijn stage bij Wijkenstein Naam: Amanda van de Nieuwegiessen Klas: Grijs Jaar: 4e Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas.
België en Turkije, een wereld van verschil?
Opdracht 11 Communicatiemiddelen Communicatiemiddelen © FjH.
RISICO VCA - Hoofdstuk 2.
mijn stage bij SWEET & CANDY Naam: Ergun Salmangil Klas: 6A Jaar:
Buurtgroen en groene schoolpleinen. (Hoe) werkt het voor gezondheid?
Met deze dia en de volgende kan je laten zien dat lucht vuil of schoon kan zijn
Gevaarlijke stoffen!! risico’s, vergiftiging, soorten, voorkomen, etikettering, gevarendiamant.
De kleurles Marlies Schaerlaeckens en Lia Wouters
Voorlichting Beeldschermwerk 2 februari 2008
Mijn stage bij * Naam: * Klas: * Jaar: * Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het jaar waarin je stage.
Mijn stage bij Davo Naam: Ronald van der Wal Klas: 4B Jaar: 2010 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ.
Mijn stage bij Naam: Klas: Jaar: Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het jaar waarin je stage loopt.
Mijn stage bij het grotehuis het is een bejaardentehuis Naam: Elke Klas:4a Jaar: Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ.
Naam: tammy schreuder Klas:4a Jaar:2010/2011
Mijn stage bij : Het Grotenhuis Naam: Fieke Bloemers Klas: 4b Jaar: 2010 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je.
Mijn stage bij sint willibrord Naam: elza O Klas: *4a Jaar: * Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu.
Naam: *Nathalie van W Klas: *5b Jaar: *2005 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het jaar waarin je.
Naam: Merve Klas: 4c Jaar:
Jezelf bewegen…… De ander bewegen……
‘it takes a village to raise a child’
Werken in cabines betekent:
Vragen bij leven en dood: aandacht voor levensvragen in de palliatieve zorg Mw. M. Meevis, netwerkcoördinator Mw. J. Teeuwen, coördinator LPZ.
AARDRIJKSKUNDE.
Vera Roozendaal Joelle Meijer A2B.
Veel mensen zien de E.U. als een projekt, wat op de lange duur zal mislukken. Veel mensen zien de E.U. als een projekt, wat op de lange duur zal mislukken.
De akker oprapen besturen de landbouw plukken de vrachtwagen graven het werktuig zagen de machine.
Het belang van een stage
Normalisatie in de landbouw
Veel mensen zien de E.U. als een projekt, wat op de lange duur zal mislukken. Veel mensen zien de E.U. als een projekt, wat op de lange duur zal mislukken.
P1.2 Cultuurlandschappen in Europa
TRAKTEURS CLAAS. ELIOS Behendig in het veld. Als compacte afmetingen en wendbaarheid zijn uw prioriteiten bij de aankoop van een tractor in deze.
Yves Rasquin Arbeidsgeneesheer AristA
2 th 1 Ontwikkeling § 2-3.
Het Nieuwe Werken Jeoffrey van Zijp Jeoffrey van Zijp.
WELCOME TO OUR LAUNCH EVENT. ONDERZOEK IVOX Perceptie, behoeften, prioriteiten en gedrag mbt duurzaamheid bij de Belgen meten en beter begrijpen 1000.
*Welzijn. Medewerkers met een gezonde levensstijl en voldoende uitdaging in hun werk zijn over het algemeen gemotiveerd en productief. *Ziektekosten *Preventief.
GROENTE EN FRUIT Elke dag eten we groente of fruit. Maar waar komt dit vandaan? Vandaag onderzoek jij waar onze appels en tomaten vandaan komen. Ook ontdek.
Het veilig en volgens de procedures aanbouwen van een werktuig in de hefinrichting.
Mechanisatie en milieu:. Welke dingen belasten het milieu en de mens. Uitlaatgassen Brandstof Oliën Geluid Smeermiddelen Koelvloeistof.
Hoofdstuk 3 Veiligheidsmotivatie, leiderschap en veilig werkgedrag
Werken in een praktijk Les 1.
Veilig en gezond werken
Toolboxmeeting Versie 1, december 2004
Voorlichting BPV voor Studenten
Toetsen wij met Lef? Voorstellen
Veiligheid aftakas -Aftakas altijd aan achterzijde en soms ook aan de voorzijde gemonteerd. -Via een tussen-as wordt een werktuig of onderdeel aangedreven.
Forensische Technieken Sportprestaties Human Technology Cares
LES 15 – HET GEHOOR BLOKBOEK NATUUR 7.
Welkom Havo 5..
WELKOM bij de workshop van team Economie & Ondernemen (E&O)
Vertrouwen opbouwen SESSIE 17.
Tarief berekenen LG32 IBS 2.3 – les 1.
Brandstofverbruik.
Semantisatieverhaal: Kennen jullie neef Nico nog
Duurzame inzetbaarheid in de praktijk
G11 2 Hoofdeigenschap van evenredigheden M A R T X I © André Snijers W
Kennisbank Veilig werken
Doelen Aan het einde van de les weten jullie:
Transcript van de presentatie:

Ergonomie en loonwerk Ergonomie is een wetenschap die de mens en de relatie tot de omgeving bestudeerd. Dit kan product, ruimte en werkplek zijn. Een ergonoon probeert product, ruimte of werkplek zo aan te passen dat er een maximaal welzijn voor de mens wordt bereikt. Bij landbouw vooral fysische ergonomie. Belasting van het lichaam. Letsel door een ‘slechte’ werkhouding kan zeer hardnekkig zijn.

Voorbeelden

Ergonomie in landbouw. Veel lichamelijk werk (voorbeelden) Werkplaats Cabine van trekker Aankoppelen werktuig Sleutelen Geluid

In de dagelijkse praktijk In en rondom de trekker: - juiste zithouding - vering - afstelling spiegel - fijn klimaat - geluid - juiste gereedschap - PBM

Stage Kun je voorbeelden noemen, wat op stage erg goed is geregeld wat betreft ergonomie en voorbeelden wat minder goed geregeld is wat betreft de werkhouding / werkplek.