De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

G11 2 Hoofdeigenschap van evenredigheden M A R T X I © André Snijers W

Verwante presentaties


Presentatie over: "G11 2 Hoofdeigenschap van evenredigheden M A R T X I © André Snijers W"— Transcript van de presentatie:

1 G11 2 Hoofdeigenschap van evenredigheden M A R T X I © André Snijers W
K U N E D S 2 G11 Hoofdeigenschap van evenredigheden © André Snijers

2 Hoofdeigenschap van evenredigheden
Van evenredigheden naar gelijke producten Vermenigvuldig in deze evenredigheid de uiterste termen met elkaar en vermenigvuldig de middelste termen met elkaar. 4 . 9 middelste termen 3 . 12 uiterste termen = Deze producten zijn gelijk. Wat stel je vast i.v.m. deze producten? Besluit Als je een evenredigheid hebt, dan is het product van de uiterste termen gelijk aan het product van de middelste termen.

3 Hoofdeigenschap van evenredigheden
Van gelijke producten naar evenredigheden Maak een evenredigheid met de factoren van de gelijke producten. = Besluit Als het product van de uiterste termen gelijk is aan het product van de middelste termen dan kun je een evenredigheid opbouwen.

4 Hoofdeigenschap van evenredigheden
Je bekomt een evenredigheid als en slechts als het product van de uiterste termen gelijk is aan het product van de middelste termen. (De kruisproducten zijn gelijk.) Dit noem je de hoofdeigenschap van evenredigheden. a, b, c en d zijn rationale getallen, verschillend van nul a . d = b . c


Download ppt "G11 2 Hoofdeigenschap van evenredigheden M A R T X I © André Snijers W"

Verwante presentaties


Ads door Google