De stenen van David Opdracht:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Maak een tentoonstelling
Advertisements

Maak het verschil! Wat jij doet doet er toe.
HOLLANDSE MAATJES.
Advent Week 1.
Met heel mijn hart Abstract? “naam” “heiligen” Abstract? “naam” “heiligen” Beseffen hoe uniek God is, en dat ook zeggen Beseffen hoe uniek God is, en dat.
Godsdienst 1.
Voorbereidende les Praat je Plaatje
DavidGoliath de Zoon van David uit Bethlehem gezalfd maar nog geen koning over Israël.
Sterk ben je in de kracht van God Aandacht voor Goliat Een reus die indruk maakt! Dé Filistijn – vertegenwoordiger van een cultuur van macht,
Wie ben ik? 22 december 2013 Vertel door wat je hoort Open Wifi:Kez_kerkzaal_1.
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
Geest beweegt nog steeds gelovigen
Een mooi verhaal voor ons als mens, van verdraagzaamheid…
Vanmiddag was m'n vrouw in de keuken bezig met het eten.
E.H.B.O lessen.
Zingen Vers 1 De grote mensen durven niet, heel Israel is bang,
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
VERTEL JE LEVENSVERHAAL ALS VERHAAL VAN GOD - ALLES UIT HEM, DOOR HEM, VOOR HEM. Rom.11:36 1.
Creatief schrijven. Programma -Inkomopdracht: elektriciteit -Opdracht 1: jouw ideale vakantiedag -Opdracht 2: verplaats je in een ander Wat gaan we leren?
Corsodienst 21 augustus corso bouw je samen. Ds. : Mw Marijn Rohaan. Ouderling : Joke Nijhuis Organist : Johan Bredewout Schriftlezingen : Exodus 17: 9-13.
Maan en sterren Genesis 1:14-19
Vlammetjes Handelingen 2:3 "De gelovigen zagen iets dat op vuur leek. Dat vuur verdeelde zich in vlammen, en op iedereen kwam een vlam neer. Zo kwam de.
Mooi mens! Genesis 1:26-28 & 31 “God zei: ‘Nu wil ik mensen maken. Ze moeten op mij lijken. Ze zullen de baas zijn over de vissen in de zee en de vogels.
Creatief schrijven.
Communicatie 7e les.
Stempelen op stof Opdracht:
Laat je vlieger opstijgen
Rustdag Genesis 2:1-4 Opdracht:
Flip-flops Opdracht: Maak een omtrek van jouw voeten op karton, iets groter dan je voeten echt zijn. Knip ze daarna uit. Dit worden jouw slippers. Neem.
Reuzen & stenen Opdracht:
De leider van de Joodse kerk kwam naar Jezus toe.
Dialogen in het boek en in de film
1 Samuël 17:32-51 David wil tegen Goliat vechten
“Maar het huis blijft staan, want het is stevig gebouwd.”
Versla de reus 1 Samuel 17:45-50 "David zei: “Jij vertrouwt op je wapens. Maar ik vertrouw op de machtige Heer, de God die het leger van Israël helpt.
1 – Jouw vragen.
Pictionary 1 Korintiërs 12:19-20 Opdracht:
Jezus ging naar de woestijn. Hij was daar 40 dagen en 40 nachten,
LOB Waar ben je trots op?.
Reuzenvoeten Opdracht:
Angst of geloof… Vraag om door te praten:
Duif Lucas 3: "Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus gedoopt was en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend en daalde de Heilige.
De kleren van de koning Opdracht:
Slapend in de storm Marcus 4:37-40
Reusachtige tekening Opdracht:
Vertrouwen zoals David
Reddingsboeien Opdracht: Speel drie op een rij, op de grond!
Wapenuitrusting Opdracht:
Wilde golven Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot op.
Bootje maken Opdracht:
Stormzakje maken Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot.
Knikkerstorm! Opdracht:
Zilver verzamelen 2 Kronieken 34:8-11 "Toen Josia achttien jaar koning was, ... gaf hij de opdracht om de tempel te herstellen. Ondertussen was er heel.
Hoop in de storm Marcus 4:39-40 “Jezus werd wakker. Hij zei streng tegen de wind en het water: ‘Houd op! Wees stil!’. Het hield op met waaien, en het water.
Stenen zoeken Opdracht:
De tempel 2 Kronieken 34:8 "Toen Josia achttien jaar koning was, wat hij nog steeds bezig om het land en de tempel van de Heer, zijn God, rein te maken.
Boot bouwen Marcus 4:35-41 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. Jezus zat al in de boot. Ze gingen.
Katapult 1 Samuël 17:40 "David zocht in een kleine rivier vijf gladde stenen voor zijn slingerwapen. Die stopte hij in zijn tas. En terwijl hij naar Goliat.
Het hele verhaal Genesis 2:1
Op reis met Vincent van Gogh
Storm in een fles Proefje:
Luisteren naar de stilte
Nee-zeggen Footer Text 12/30/2018.
Social media Wat deel je wel en niet?.
ONTWERPEN LES: HELP! TEVEEL WATER!.
Zing Nederlands Met Me 25 januari 2019.
Palmtakken Matteüs 21:7-11 “De leerlingen van Jezus legden jassen op de rug van de ezel, en Jezus ging erop zitten. Veel mensen legden hun jas op de weg.
Regendoosje maken Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot.
Pablo Picasso.
Zing Nederlands Met Me 29 maart 2019.
Transcript van de presentatie:

De stenen van David Opdracht: 1 Samuel 17:40 "Toen pakte David zijn stok. Daarna zocht hij in een kleine rivier vijf gladde stenen voor zijn slingerwapen. Die stopte hij in zijn tas. En terwijl hij naar Goliat liep, hield hij zijn wapen in zijn hand." Die kleine stenen aan de rand van de rivier leken heel onbelangrijk. Toch gebeurde er met die stenen iets heel bijzonders later in het verhaal... Iets kleins kan heel waardevol worden. Denk maar eens aan het geven van een complimentje of iemand helpen met de boodschappen dragen. Opdracht: Hier mag je een kleine steen beschilderen. Deze steen mag je als cadeautje aan iemand geven. Bedenk aan wie jij de steen wil geven en schilder iets op de steen voor die persoon. Vraag om door te praten: 1. Voor wie schilder jij een steen, en waarom?