‘Wees allen eensgezind, leef met elkaar mee, heb elkaar lief als broeders en zusters, wees barmhartig en bereid de minste te zijn. Vergeld geen kwaad met.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
voor kinderen van Abr am
Advertisements

Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 3 mei 2014 “Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus,
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 maart 2014 “Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Welkom in deze kerkdienst
Niet los verkrijgbaar Woorden van Jezus voor mannen en vrouwen, en … voor mij?
WIJ WAREN NOG ZONDAREN TOEN HIJ STIERF…
Alles draait om liefde!.
Gemeente Relaties Zorgzame Gemeente.
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
Verlangens van God.
Leven zoals God het bedoelde?!
Geen pijn - geen veroordeling
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 oktober 2014 “U bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat.
Bronvermelding Alle schriftgedeelten zijn – tenzij anders vermeld - uit de NBG Bijbelvertaling Alle citaten - tenzij anders vermeld – die worden.
Zitten - Wandelen - Standhouden
Zondag 43 HC Franeker 14 juni 2009
Preek.
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
Hoe vier je Kerst?.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Discipelschap Dankzij hem hebben we door het geloof toegang gekregen tot Gods genade, die ons fundament is, en in de hoop te mogen delen in zijn luister.
22 nov Den Haag.  aanslagen Parijs  wraak & vergelding  9/11  aanval op Irak  Irak valt uiteen  IS  terreuraanslagen West-Europa  bombardementen.
Landschap van barmhartigheid  1. Gered, in plaats van verlorenheid (h.1)  2. Gerechtvaardigd, in plaats van veroordeeld (h.2-4)  3. Verzoent met God,
Visie Marcel en Tjarda. Visie Visie geeft eenheid Joh 17: 21 Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn,
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Meer dan het gewone! Over Jezus volgen … Rom 12: NGK De Lichtboog, 18 mei 2014.
GENADE VOOR RECHT 1 Petrus 2: 11-3:18 11 Geliefden, ik roep u op als bijwoners en vreemdelingen u te onthouden van de vleselijke begeerten, die.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Noem God je Vader! (zondag 46). GOD?! Noem God je Vader! (zondag 46) GOD?! VADER!
Zegen. 1. Zegen van God  Plaats in de liturgie “Gaat heen in vrede” ‘Ite, missa est’ - missie.
4. Sociale relaties 1 Petrus 2:11-23 en 3:1-7.
Pa, wees een vent ! 12 februari 2017.
De Geest en een Heilig Leven
5. Leven voor God 1 Petrus 3:8-12 en 4:1-11.
Beelddragers van de onzichtbare God
Bijbelse adviezen voor een gezond geestelijk leven!
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
De piramide van Petrus 2 Petrus 1:3-7.
Een heilig priesterschap
Liefde is innige broederliefde de ander hoger achten dan jezelf
Het gebroken hart van God
“En toen zij dit hoorden, waren zij gerustgesteld, en zij verheerlijkten God en zeiden: Zo heeft God dus ook aan de heidenen de bekering gegeven die tot.
1 Petrus Gaat over: Verlossing Nederigheid, de minste willen zijn
Toren van Dubai.
Gods Deltaplan 1.
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Les 8 Kerk in Nederland Wat doe ik hier vandaag?
Je bent een kei!.
Vergelden, vergeten of vergeven?
Gezegend om recht te doen
(2Pe 1:1-3) Van Simeon Petrus, dienaar en apostel van Jezus Christus. Aan allen die dankzij de rechtvaardigheid van onze God en van onze redder Jezus.
Het goede nieuws van Jezus
Waarom evangelisatie? Jouw uitverkiezing Jouw uitverkiezing
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
Mede-arbeiders van Christus… … in alle omstandigheden
De Kerk Elkaar liefhebben kun je niet alleen
Welke woorden gebruiken we
en ons de wereld schenkt.
OUDERENMIDDAG 19 maart in Vrouwenpolder
Welkom Voorganger: Ds. H. ter Beek Ouderling van dienst: Jenny Boersma
Preek Thema: God zegent je met zijn naam - Hij is erbij Tekst:
Je bent opgewekt: sta dus op. Wees 1. gericht op Christus; 2
Zandloper van Gods geschiedenis
Transcript van de presentatie:

‘Wees allen eensgezind, leef met elkaar mee, heb elkaar lief als broeders en zusters, wees barmhartig en bereid de minste te zijn. Vergeld geen kwaad met kwaad, en als u wordt uit gescholden, scheld dan niet terug.’ 1 Petrus 3, 8-9a 1

de minste zijn… 2

de minste zijn… onmogelijk! 3

‘Wees allen eensgezind, leef met elkaar mee, heb elkaar lief als broeders en zusters, wees barmhartig en bereid de minste te zijn. Vergeld geen kwaad met kwaad, en als u wordt uit gescholden, scheld dan niet terug.’ 1 Petrus 3, 8-9a 4

‘Zegen juist, opdat u ook zelf zegen ontvangt, want daartoe bent u geroepen.’ 1 Petrus 3, 9b 5

roepen + zegenen = Abraham! 6

roepen + zegenen = Abraham Jezus! 7

‘Wees allen eensgezind, leef met elkaar mee, heb elkaar lief als broeders en zusters, wees barmhartig en bereid de minste te zijn. Vergeld geen kwaad met kwaad, en als u wordt uit gescholden, scheld dan niet terug. Zegen juist, opdat u ook zelf zegen ontvangt, want daartoe bent u geroepen.’ 1 Petrus 3, 8-9 8

roepen + zegenen = Abraham Jezus! gezegend & zegenend: priesters! 9

1. oefenen in de kerk 10

1. oefenen in de kerk 2. doen in de wereld 11

‘Wees allen eensgezind, leef met elkaar mee, heb elkaar lief als broeders en zusters, wees barmhartig en bereid de minste te zijn. Vergeld geen kwaad met kwaad, en als u wordt uit gescholden, scheld dan niet terug. Zegen juist, opdat u ook zelf zegen ontvangt, want daartoe bent u geroepen.’ 1 Petrus 3, 8-9 12