Fuifbuddie-opleiding 2016

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Privacywetgeving - toegang tot het schooldossier
Advertisements

Op zoek naar een ondernemingsmodel dat werkt
In aanvulling op het gemeentelijk HORECA-reglement
Verhoor door AIG Uw rechten en plichten
Inkomenstarief en kindcode voor ouders en opvang 22 november 2013
Gastcollege Utrecht 17 oktober 2013 Thomas van Essen Spam & social media.
Context Weinig of geen goede fuifinfrastructuur Verstrenging regelgeving tentfuiven Jeugdraad was reeds 20 jaar vragende partij Stad nam wel initiatief,
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Studiedag OV1-OV Autisme en stage Ondersteuning vanuit de logopedie.
Eenduidig en verantwoord elektronisch bestuurlijk verkeer
Mirjam Velting coördinator ledencontact (projectleider B-actief)
Casuswerk Bachelor Maatschappelijke Veiligheid.
INFOSESSIE STAGE & STAGEREGISTRATIE
Hoofdstuk3 Marktonderzoek als branche Marktonderzoek: de geschiedenis in het kort Het pre-marktonderzoektijdperk: de periode vanaf 1600 tot aan de industriële.
De Grootste Fuif enquête van Brasschaat. De Grootste Fuifenquête Jeugdraad : opstart “werkgroep Fuiven” (eind 2004) Werkgroep Fuiven: Beoordeling fuif-en.
Samenleving op stoom Reflectie vanuit de bedrijfseenheid Samen leven.
Gardiens de la paix/ Gemeenschapswachten Week van de integrale veiligheid/ Semaine de la sécurité intégrale.
Defoirdt Maarten 1 BaSw B Ipsoc - Katho VEILIGHEID IN FUIFZALEN.
Voorstel drugbeleidsplan Kortenberg Hier mag nog aan geschaafd worden...
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Vorming Verenigingsadministratie
E-Government binnen de sociale zekerheid
Spam & Social media Thomas van Essen Gastcollege Utrecht 7 oktober 2014.
FUIFBUDDIE OPLEIDING 2015 Organiseren van evenementen en fuiven.
FUIFBUDDIE OPLEIDING 2015 SAFE PARTY ZONE. Uitgangspunten Fuiven is dé populairste bezigheid voor de jongste jongeren. Recht op veilig fuiven: voor jongeren,
What the #hack?! privacy Job Vos – jurist, FG en privacy-expert Kennisnet MBO Raad 22 april 2015.
Sommige regels. Vraag 1 Je neemt met je partner plaats; jullie tegenstanders zijn er nog niet. a. Je mag de kaarten nog niet uit het board halen. b. Je.
Evaluatie Huis van de Mechelaar. Cijfers Huis van de Mechelaar Totaal # bezoekers sinds start nieuwe werking: Totaal # afspraken afgehandeld sinds.
FUIFBUDDIE OPLEIDING 2015.
FUIFBUDDIE OPLEIDING 2015 Geluidsnormen. Deciwadde ? -Sterkte van het geluid -dB -Normen uitgedrukt in: dB(A)L Aeq = tijdsduur van meting  dB(A)L aeq,15min.
Samenwerkingen festivals & ondernemers >> Inzichten vanuit onderzoek.
Communicatie Les 3 Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije.
Veiligheid of privacy Door: Pieter van Empel & Bayron van den Boomen.
Hét communicatiemiddel van de 21 e eeuw. Wat is facebook? Communicatiemiddel  info delen Foto’s delen Video’s delen Mogelijkheid tot chatten Eigen profiel.
Administratie ‘Wat is administratie?’. Wat is administratie? “Administreren is vastleggen, op papier of elektronisch, wat er in jouw onderneming gebeurd.
Introductie Ik ben….. – Marguerite Klinkers – Social Media enthousiasteling – Vind het interessant en belangrijk om ouders voor te lichten op het gebied.
Intensieve contextbegeleiding "De Vuurvogel" Informatiebrochure voor de jongere Hallo daar! Dit is onze informatiebrochure. Lees hem aandachtig door en.
Zaken die ervoor zorgen dat je kosten maakt tijdens ontwikkeling van mobiele apps.
VOORSTELLING SUBSIDIEREGLEMENT INFRASTRUCTUURWERKEN VZW’S VOOR NIET-STEDELIJKE INFRASTRUCTUUR Burgemeester en schepencollege Veerle Heeren, 13 december.
28 maart 2012 Innovatie voor een gezonde levensstijl Activity & Food for Regional Economies Supporting Health.
Een datalek, wat nu?! De Wet bescherming persoonsgegevens,
GELEKT, WAT NU? HET MELDINGSPROCES. WORKSHOP - PROGRAMMA TE BEANTWOORDEN VRAGEN DEZE MIDDAG WAT IS EEN DATALEK? ERVARINGEN? CASE: GELEKT, WAT NU? HET.
Bent u van plan een evenement te organiseren in Hoogstraten of één van zijn deelgemeenten? Dan kan u hier terugvinden waar u op moet letten en of u een.
Verkoop Hoofdstuk 6 Service en klachten. Inhoud 1 Klaar voor de verkoop 2 Klanten ontvangen en benaderen 3 Verkoopgesprekken 4 De verkoopafhandeling 5.
VEILIGHEID RONDOM MIJN EVENEMENT Hoe organiseer ik dat? Jan Dirk Nijkamp Assen, 27 september 2012.
Meldplicht datalekken en Algemene verordening gegevensbescherming (achtergronden en verplichtingen) Mr. Dr. Anne Wil Duthler Advocaat en senator, voorzitter.
WELKOM DICOS 1 JULI Verloven: wijzigingen Belangrijk! Op 1/9/2016 verandert niets Op 2/9/2016 komt zorgkrediet en kunnen bepaalde loopbaanonderbrekingen.
Herziening toegangscontract (Werkgroep financiële aspecten) 05/12/2016
Gij zult openbaren: privacy en de open overheid
Een Regionale mediaorganisatie met een lokaal hart
communicatie van activiteiten via Stad Hasselt
Sportivos Brons STARTMOMENT.
Werkbeschrijvingen en bestekken
Integriteit Dilemmatraining.
Module 2 : You’re beautiful
Privacy binnen de Drechtsteden
Privacy binnen de Drechtsteden
Agenda AVG, wat is er aan de hand? Oefening: register van verwerkingen
Praktijkcase: GAS-verkeer Mechelen studiedag Lamot
Privacy en Leerplicht/RMC
Mijn Positieve Gezondheid
Wet Maatschappelijke Ondersteuning
Privacy en Leerplicht/RMC
KAM – Integrale kwaliteitszorg
Sportivos Brons STARTMOMENT.
Wet op de privacy.
KBO en omgaan met privacy
D&P P1 Organiseren van een activiteit
IBP en AVG, wat moet wij er op school mee?
Transcript van de presentatie:

Fuifbuddie-opleiding 2016 SAFE PARTY ZONE Fuifbuddie-opleiding 2016

Uitgangspunten Fuiven is dé populairste bezigheid voor jongeren Recht op veilig fuiven: voor jongeren, organisatoren én ouders. Fuiven is een leerschool maar houdt risico’s in: Contacten leggen Grenzen ontdekken Verantwoordelijkheid Weerbaar zijn in verleidelijke omstandigheden Verkeerde vrienden Intoxicatie Vechtpartijen Vandalisme Algemene veiligheid Om Safe Party Zone op te starten en uit te werken gingen we uit van twee uitgangspunten: Fuiven is dé populairste bezigheid voor jongeren Het is gewoon zo dat fuiven een groot deel zijn van de leefwereld van jongeren. Fuiven is een leerschool maar houdt risico’s in Je leert op fuiven jezelf kennen, je vrienden kennen.

Geschiedenis Kortrijk / JC Tranzit al jarenlange ervaring ivm fuiven Fuifzaal JOC/JC Tranzit cap. 400/500 Kleizaal cap. 3200 Eigen beheer Verschuiving van Kleizaal naar Kortrijk XPO Privaat publieke samenwerking Vaakst voorkomende problemen Brandveiligheid & crowdmanagement Kleine vechtpartijen Terugkerende groepen amokmakers

Geschiedenis Uitbating Kleizaal – capaciteit 3200 bezoekers Elke week andere organisatoren Herrieschoppers kunnen steeds opnieuw hun gang gaan Vanuit exploitatie Kleizaal: Aanstelling vaste securityfirma Toegangsverboden uitgevaardigd door exploitatie vzw Herkenning door vast aangestelde firma Menselijke fouten Geen procedure, kans op willekeur Zeer duur voor organisatoren Stopzetten exploitatie, publiek private samenwerking XPO

Sinds 1 september 2012: Verplicht!!! Uitdagingen Gekende herrieschoppers weren Toepasbaar door verschillende organiserende erkende (jeugd)verenigingen Toepasbaar in verschillende soorten accommodaties Zalen van de Stad Kortrijk: OC’s JC Tranzit Zalen met een overeenkomst: OBEE, De Kreun, XPO, Campus Katho,…. Sinds 1 september 2012: Verplicht!!!

Safe Party Zone = Label Licentie toepasbaar op fuiven die werken volgens veiligheidsstandaarden → ook voor andere steden. Breder dan enkel toegangscontrole: crowdmanagement, EHBO, security, … → Fuifbuddie-opleiding. Toegang ontzeggen voor alle fuiven die werken met SPZ label, ongeacht zaal en ongeacht organisator. Signaal voor bezoekers, ouders en organisatoren: waarmerk. Het systeem heeft een licentie die toepasbaar is op alle fuiven. Het systeem wordt ook verkocht in andere steden. De toegangsverboden zijn dan anders. Want de burgemeester kan enkel toegangsverboden uitschrijven voor fuiven die doorgaan in Groot-Kortrijk. Het gaat verder dan enkel toegangscontrole. Door de fuifbuddie-opleiding zien jullie belangrijke thema’s rond fuiven. Deze expertise nemen jullie ook mee naar de fuiven die jullie organiseren. De toegangsverboden gelden voor iedere fuif binnen Groot-Kortrijk die het SPZ label heeft. Het is op de laatste plaats een duidelijk signaal naar fuivers, ouders en organisatoren.

Wet Op Privacy Communicatie op tickets (ticketclausule) “Dit ticket is een overeenkomst. Bij aankoop ervan verklaar je je akkoord dat jouw persoonsgegevens kunnen worden verwerkt indien je inbreuken pleegt op het huishoudelijk reglement van de fuif (www.kortrijk.be/safepartyzone) . Die verwerking van de gegevens gebeurt enkel ifv de toegangscontrole op safe partyzone events en zal gebeuren volgens de modaliteiten zoals vermeld in de algemene politieverordening van de stad Kortrijk hoofdstuk 10, artikel 268 bis.” Communicatie op website: Stad Kortrijk: Procedure Communicatie logo op alle promotie kanalen! Affiche, flyer, banner op Facebook, … Communicatie aan de ingang: Om aan de wet van de privacy te voldoen moeten volgende zaken zeker gebeuren/worden meegedeeld: Dit wordt door ons voorzien, jullie moeten sommige naleven. Communicatie op de tickets die jullie verkopen. Op de website van Stad Kortrijk kan je de procedure van SPZ terugvinden. We zijn verplicht dit te communiceren voor wanneer er mensen zijn die het logo zien en wat meer info willen. Op ALLLEEE kanalen die jullie gebruiken om promotie te voeren: affiche flyer, banner op facebook, website, … moet het logo duidelijk komen. Zo kunnen er zeker gaan misverstanden ontstaan aan de ingang. Communicatie aan de ingang  banners die moeten uithangen voor er betaald wordt. De beschermde database. Waar de toegangsverboden in zitten en enkel ik van weet wat het wachtwoord is. Huishoudelijk reglement Vraag naar elektronische identiteitskaart Beschermde database!!!!

Controle aan de ingang Drugs