verschillen met het veld
Zaalbriefing Commissie Spelregels KNHB, 2012.
Frits Voorhout Hans Eikema
Zaalhockey: een vak apart! “een ander spelletje met andere regels”
In seizoen 2014 – 2015 geen nieuwe regels!. Het maken van een doelpunt: A - aanvaller B - bal binnen C - cirkel D - geheel over de doellijn.
Coach cursus Jongste Jeugd
Waarom deze cursus/ instructie avond ?
PODUZE snc STELT VOOR: DE ARBITRAGE, EEN PASSIE…
Help, ik ben spelleider! Instructie ouders voor spelleiden van de wedstrijdjes van de jongste jeugd.
Zaalhockeyregels Spelen van de bal Speelveld / duur van de wedstrijd
ZAAL. ZAAL Zaalhockey briefing seizoen Nieuwe experimentele regel Standaard Keeper mag MAXIMAAL 2 keer per wedstrijd wisselen. Daarna nog.
Zaalbriefing MHC Weesp seizoen
Update Fluiten in de zaal
spelregels zaalhockey
Zaalhockey
Een wedstrijd wordt gespeeld door twee elftallen met elk 11 spelers!
Zaalbriefing Waar gaan we het over hebben? Self-pass, Blok & Hoge balSelf-pass, Blok & Hoge bal StrafcornerStrafcorner KeeperKeeper Liggend spelenLiggend.
Clubscheidsrechter Briefing
Agenda Waarom van deze avond?
ARBITRAGE U14-U16-U19.
Jongste jeugd Spelregels
Presentatie Jongste Jeugdhockey De vereniging en (spel)regels seizoen Bijeenkomst voor ouders.
Zaalbriefing
Spelregels Hockey Elftallen
ZAAL Nieuwe regels Senioren weer 6 tegen 6 Mondbescherming ook in de zaal verplicht Groene kaart ook tijdstraf. Keeper wissel maximaal 2 keer (volledige.
Zaalhockeyregels 2015/2016 Speelveld / duur van de wedstrijd
ZAALHOCKEY
BRIEFING ZAAL SMHC d.d Spel Verschillen I) Tijd: 20 minuten vs. 35 minuten II) Aantal spelers: 11 spelers vs. 6 spelers III) Maximaal aantal.
Zaalhockey Voor clubscheidsrechters en CS+
4 november 2007Informatiebijeenkomst HCD Zaalhockey arbitrage & regels Nov 2014.
Presentatie Zaalhockey
Spelbegeleiding door OUDER Presentatie Spelbegeleiding door OUDERS 1. Inleiding 2. Waarom spelbegeleiding door ouders? 3. Hoe bij MHC Zutphen? 4.Wat is.
…. als je de regeltjes kent !!
Voorbeeldpresentatie Jongste Jeugd & G/LG-hockey De vereniging en (spel)regels seizoen Bijeenkomst voor ouders.

Zaalhockey Jongste Jeugd (6E- en 8E-tallen) HC Alkemade - 2016

Wedstrijd / veld In een blok van twee uur drie wedstrijden/teams; A tegen B; B tegen C; C tegen A; Team A heeft gehele periode zaalleiding. Wedstrijdduur; 6E: 2x15 minuten; Max 5 minuten pauze; Teams wisselen van helft; 8E: 1x35 minuten; Spelbegeleiders wisselen na 17,5min van helft. Veld; De belijningen van de vloer. Cirkel (stippellijn) wordt gebruikt. HC Alkemade - 2016

Regels identiek aan het veldhockey Shoot; Gevaarlijk spel; Stick zwaaien boven schouderhoogte; Stick hakken; Duwen. Afhouden; Self pass. HC Alkemade - 2016

Het spelen van de bal Alleen pushen; Niet door ‘blok’ heen spelen; De bal nooit hoog gespeeld worden (max 10cm / balkhoogte); Als een speler die in de vrije ruimte staat een bal stopt en deze daarbij opstuit, is dat alleen een overtreding wanneer de tegenstander er nadeel van ondervindt; Op doel geschoten bal niet hoger dan 40cm (kniehoogte); Niet liggend de bal spelen; Veiligheid staat voorop, anders affluiten. HC Alkemade - 2016

Spel hervatten Tegenstander minimaal 3 meter afstand; Bal mag de cirkel in gespeeld worden: 3 meter hebben gerold; Of geraakt zijn door een tegenstander. Uitpush / achterbal recht tegenover het punt waar de bal over de achterlijn is gegaan en niet verder dan kop cirkel; Zonder overtreding over de zijbalk dan moet er een inpush worden genomen. Die vindt plaats binnen 1 meter van de zijbalk; Bully; één keer raken. HC Alkemade - 2016

Lange corner / Straf corner Nieuw dit jaar: Lange corner; Niet opzettelijk over de achterlijn via de verdedigende partij; Aanvallende partij op de middenlijn uitnemen, recht tegenover het punt waar de bal over de achterlijn is gegaan. Straf corner bij 8E tallen; Overtreding binnen de cirkel; Opzettelijk over de achterlijn spelen; Keeper in het doel; Verdedigers met hun voeten en sticks achter de achterlijn aan de andere kant van het doel ; Bij 6E tallen: een vrije slag toegekend op een denkbeeldige lijn ter hoogte van de kop cirkel waar de overtreding heeft plaats gevonden. HC Alkemade - 2016

Spelplezierbevorderende maatregelen Drie kernwaarden; plezier, veiligheid en leerzaamheid; Strenger fluiten voor de sterkere partij; Meer uitleg geven aan de zwakkere partij; Het is belangrijk dat spel- en teambegeleiders dit voorafgaand aan iedere wedstrijd met elkaar bespreken. HC Alkemade - 2016