Het is tijd, Gods rijk komt aan! Dus: 1. Keer om; 2. Stap in; 3. Ga mee. Verkondigen = uitroepen Aangebroken (letterlijk: vervuld) Ook Johannes: “Het koninkrijk.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het Koninkrijk van God.
Advertisements

Zonde. Zonde = Zonde R God Zonde Zonde = Zonde R God ”Alles wat niet uit geloof gedaan wordt, is zonde.” (Romeinen 14,23)
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Jezus over het koninkrijk 1. Marcus 1: 14. Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde 15 Dit.
Jezus over het koninkrijk
Welkom WELKOM. 'Sterven is het uitdoven van een lamp, niet de vernietiging van het licht.'
LEZEN: JOH.3:16 WANT GOD HAD DE WERELD ZO LIEF.
Opdracht nr. Markus En nadat Johannes overgeleverd was, kwam Jezus in Galilea, predikende het Evangelie van het Koninkrijk Gods, 15. En zeggende:
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
x 12 x x 12 x x 10 3.
Wat is zegen?.
De nieuwe hemel en aarde. God toont je het schitterende van de nieuwe hemel en aarde.
Ze huilde en zijn voeten werden nat door haar tranen.
Themadiensten ‘Ik geloof’
Wie weg is wordt gezien Hoe het altijd gaat… wie niet weg is wordt gezien wie weg is wordt niet gezien Niet als je Jezus heet wie weg is wordt gezien.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Als Jezus je leven binnenkomt, verandert alles
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
12 feb Rotterdam. terugblik:  wat is 'evangelie'?  een goed-bericht!  wat is 'evangeliseren'?  een ander tot evangelist maken.  wat is de basis.
Jezus’ hemelvaart: winst of verlies? Jezus’ hemelvaart: pure winst.
In deze dienst zal Ds. M. van Veelen voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 126: 1 Na de zegen Ps. 99: 1, 2 Schriftlezing: Jes 52:7-10 en 1 Joh.1:1-4 Tekst:
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Gods eigen volk: gekozen uit alle mensen! 1.Gods kostbaarste bezit in de wereld 2.Gods vertegenwoordigers op aarde.
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
Durf te kiezen, durf te verliezen – je bent rijk in Christus.
Matteüs 28:18-20a Iedereen moet erkennen: Christus is Heer 1.
10 maart 2016 Hendrik Ido Ambacht Paulus, apostel van de natiën.
Voetstappen van Geloof © 2013 Nieuwe Testament 1 W IE IS J EZUS C HRISTUS ? Les 1 God de Vader maakte voorbereidingen.
Maak ons tot een stralend licht voor de volken, Een stralend licht voor de mensen om ons heen, Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft Laat het schijnen.
Voorganger:Ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 7.
Weest niet verbaasd als u de wereld haat;
Heidelbergse catechismus
10. De Geest, het woord en gebed
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
1.
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Romeinen
Geloofsgemeenschap De Goede Herder
Een oxymoron.
Vader Heer Jezus Christus
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
1.
Leven als Daniël in Babel
Damascus verwoest.
Filippenzen – 6 1:2-3 F6 Heer Jezus Christus.
GROTE WOORDEN... 1.
1.
Gods Koninkrijk: een Paradijs!
Hagar en Sara – typen/verbonden
Vrede op aarde.
Bidden om de hemel op aarde
"Ik verzeker jullie: sommigen die hier aanwezig zijn, zullen niet sterven voordat ze de komst van het koninkrijk van God in zijn kracht hebben meegemaakt."
“En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid  om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke.
De troost van Gods volmaakte nieuwe rijk
En als jullie een stad binnengaan en daar welkom zijn, eet dan wat je wordt voorgezet, genees de zieken die er zijn en zeg tegen hen: “Het koninkrijk.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Hendriksen
de hemel de nieuwe aarde gaan Gods kinderen direct na hun dood heen
Laatste oordeel Gaan alle niet-christenen verloren? Ben jij behouden?
Met de dood voor ogen… …gaat de hemel open!
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Om wie gaat het? Marcus 1/1: Het begin van het evangelie van Jezus Christus, Zoon van God Marcus 1/ 2,3: Het staat geschreven bij de profeet Jesaja: “Let.
De opgestane Christus is met je!
de waarheid die mij leidt.
Preek Thema: God zegent je met zijn naam - Hij is erbij Tekst:
De vlieger van de Heilige Geest
De vlieger van de Heilige Geest
Wees krachtig!!.
Transcript van de presentatie:

Het is tijd, Gods rijk komt aan! Dus: 1. Keer om; 2. Stap in; 3. Ga mee. Verkondigen = uitroepen Aangebroken (letterlijk: vervuld) Ook Johannes: “Het koninkrijk van de hemel is nabij” (Matt. 3,2).

Het is tijd, Gods rijk komt aan! Dus: 1. Keer om; 2. Stap in; 3. Ga mee. “De God van de hemel zal een rijk laten opkomen dat nooit te gronde zal gaan en dat nooit op een ander volk zal overgaan. Het zal al die andere koninkrijken verbrijzelen en vernietigen, maar zelf zal het eeuwig bestaan” (Dan. 2,44).

Het is tijd, Gods rijk komt aan! Dus: 1. Keer om; 2. Stap in; 3. Ga mee. Regeringen en machthebbers komen, en gaan… Voor wie bij het Koninkrijk van de hemel hoort maakt het geen verschil wie op aarde de macht hebben. Eén is slechts jouw Heer.

Het is tijd, Gods rijk komt aan! Dus: 1. Keer om; 2. Stap in; 3. Ga mee. De tijd is vervuld. Woordgebruik wijst op ‘op tijd’ zijn (Gr.: kairos). Twee misverstanden als het over koninkrijk vd hemel/v God gaat: 1: Het rijk van God is er al (of kan hier en nu gerealiseerd worden) 2: Het rijk van God moet nog komen (en ligt dus geheel in de toekomst) Nabij = ‘onder handbereik’, bereikbaar. Via/door Jezus kun je binnengaan in dat rijk.

Het is tijd, Gods rijk komt aan! Dus: 1. Keer om; 2. Stap in; 3. Ga mee. In dit rijk staat het goede nieuws (evangelie) centraal. Over Gods genade in Jezus Christus. Hecht geloof aan dit goede nieuws = vertrouw je toe aan Jezus. “Zoek eerst Gods koninkrijk en zijn gerechtigheid” (Matt. 6,32): vertrouw je toe aan het regiem van Gods genade.