Lesplanning Eerste 5 minuten: maak de opdracht die je op papier gekregen hebt (leestekens invullen) Daarna: theorie en opdracht bespreken Opdrachten maken.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hoe het was op woensdag 16 januari 2013.
Advertisements

- Deel IV - De Sneeuwklokjes…. Met de eerste sneeuw van 2012 kwamen ook de eerste onderdelen van het carillon terug naar Heerlen.
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
HOLLANDSE MAATJES.
Jack ging met z'n vriend Bob skiën. Ze namen Jack's busje en reden noordwaarts. Nadat ze enkele uren gereden hadden kwamen ze in een verschrikkelijke sneeuwstorm.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Spelling Puntkomma 3 vmbo.
Bezoek een sportief evenement:
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Dag 11 Dag 11 van het dagboek Hoi jongens en meisjes, Wat was het gezellig zondag!!! Ik ben er nog steeds van aan het nagenieten. Ik vond het wel heel.
Godsdienst 1.
KOMMAGEBRUIK.
'Om mijn oud woonhuis peppels staan'
Wanneer het maantje in het kooitje schijnt, maak los Zachiël, op het juiste moment ".
Antwoord op vraag SOPO1-4
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
De ooievaar als dokter Niveau 6 Bewerkt door: Jan, Inte en Yannick
Hij zocht tot aan de negende dag. Vaak liep hij rond het kasteel, maar hij kwam nooit te dichtbij.
Nu kon de heks niet meer toveren, en Jorinde stond weer voor hem.
Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Samenwerkend leren Opdracht: Experts.
Het verhaal van Pasen.
" Pas op ", zei Joringel, " dat je niet te dicht bij het kasteel komt ".
Vier broers verlieten het ouderlijk huis om te gaan studeren.. Alle vier werden succesvolle, welgestelde dokters en advocaten..
K O E K J E S.
  Met groep 8 mee ! We hebben de laatste tijd weer veel met groep 8 gedaan, En in deze krant hebben we door de kinderen uit groep 8 allemaal leuke dingen.
door groep 1-2 a basisschool De Bukehof
De bijzondere baby Tobias Dit verhaal is geschreven door: Jerusha Suze &Lisa.
Wat is de persoonsvorm?. Wat is de persoonsvorm?
Leestekens . ? , : ; ! “ ‘.
Vandaag gaan we werken aan spelling.
Zeeklas!!! Laura –andrea EnRuth. Eerste dag van zeeklas!!! We vertrokken in Genk met de trein naar zee. De treinreis duurde lang het was ook warm maar.
Leestekens 5 vwo.
Kamp dag een Er was eens een klas groep 5/6 Die gingen op kamp in Helden.
Overige spellingsregels
Door gebruik te maken van alle nieuwe technologieën met betrekking tot de vruchtbaarheid lukte het een 75 -jarige vrouw een baby te baren.
De robot en de uitvinder! Geschreven door de kinderen van groep 3 en 4a!
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
TAAL BIJ TOETSEN Extra uitleg bij een aantal lastige kwesties.
S/K/L 1.7 INTERVIEWEN. ONDERWERPREGEL Ik OF je/jij achter de pv stam Iets andersStam+t meervoudHele werkwoord ONDERWERPREGEL enkelvoudStam+-te/-de meervoudStam+-ten/-den.
Hoofdstuk 2 Spelling Hoofdletters. Een zin begint met een hoofdletter. Let op! -Begint de zin met een afkorting of verkort woord dan krijgt het eerste.
Downsyndroom door naam. *Vandaag houd ik een spreekbeurt. *Het gaat over mijzelf. *Want het gaat over Downsyndroom. Spreekbeurt.
Vier prinsessen en een prins
Taalverzorging Voorbereiding toets.
Taalverzorging Voorbereiding toets.
Grammatica Hoofdzin en bijzin.
Cadeau’s voor het kindje
De leider van de Joodse kerk kwam naar Jezus toe.
Genesis 1: God zei: ‘Ik wil mensen maken.
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Hoofdletters en leestekens
lukte het een 75 -jarige vrouw een baby te baren.
Een klein gebaar.
Hoofdletters en leestekens
Grammatica zinsdelen Redekundig ontleden.
NSCCT Instructie groep 5
Les 7 Grammatica 5.1, 5.2 en 5.3.
NSCCT Instructie groep 7
NSCCT Instructie groep 6
Punten en komma’s Valt onder leestekens.
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Semantisatieverhaal: Ik had dit weekend een verrassingsfeestje voor een vriendin. Mijn vriendin mocht beslist niet weten dat ze een feestje kreeg. Beslist.
Spelling.
NSCCT Instructie groep 5
Hoofdstuk 3 Taalverzorging
NSCCT Instructie groep 6
NSCCT Instructie groep 7
Transcript van de presentatie:

Lesplanning Eerste 5 minuten: maak de opdracht die je op papier gekregen hebt (leestekens invullen) Daarna: theorie en opdracht bespreken Opdrachten maken in je boek

Interpunctie (leestekens)

Punt Einde van de zin Halfvolle melk is in de reclame. Bij afkortingen J. Smit, a.u.b. melden bij de balie! Niet na maten en gewichten Het vel papier is 30 cm lang.

Komma In opsommingen, maar niet voor ‘en’ Ik kocht appels, peren en bananen. Tussen twee persoonsvormen Als ik slaag, geef ik een feest. Na een aanspreking of tussenwerpsel Vera, kom je eten? / Goh, wat vervelend. Bij een extra toelichting die je weg kunt laten De jongen, die blind is, stootte zijn hoofd. Tussen een hoofd- en een bijzin Ik kan niet, omdat ik moet werken.

Vraagteken en uitroepteken Vraagteken na een vraag Wil je even naar me toe komen? Uitroepteken na een uitroep Kom hier!

Dubbele punt Voor een opsomming zonder opsommingswoord We kochten veel: een tafel, een stoel… We kochten veel, namelijk een tafel… Voor de directe rede De bruid zei: “Ja, ik wil!” Voor een uitleg Hij gebruikte een kaasschaaf: een scherp voorwerp om kaas in plakjes te snijden.

Puntkomma Tussen twee hoofdzinnen die bij elkaar horen Het regent; we gaan niet met de fiets

Aanhalingstekens Bij een citaat Hij riep: “pas op voor die bal!” …Ook als dat maar één woord is Hij zei dat hij de koekjes ‘goddelijk’ vond Bij de directe rede “Gaan we?” zei Janneke. “We zijn al laat!” Als je iets ironisch bedoelt Een 3? Echt ‘geweldig’ gedaan. Als het om het woord zelf gaat ‘Loo’ is een oud woord voor bos.

Een bezoek aan de huisarts Gisteren ging ik met mijn zusje, die ziek was, naar de dokter. Mijn moeder kon jammer genoeg niet mee; ze moest bij mijn oma langs om daar te wassen, te strijken en te stofzuigen. We moesten erg lang wachten in de wachtkamer, daar werden we echt heel ‘blij’ van. Een half uur te laat kwam de dokter ons roepen. “Eindelijk!” riep mijn zusje uit. Na een kort onderzoek schreef de dokter mijn zusje cetrizine voor: dat is een medicijn tegen hooikoorts. Hij zei: “Willen jullie dit a.u.b. ophalen bij de apotheek?” Toen we naar de apotheek gingen, moesten we daar ook weer in de rij staan. “Pff, dat duurt allemaal wel heel lang.” zuchtte mijn zusje. Er waren een heleboel mensen voor ons, namelijk drie mannen en twee vrouwen. Uiteindelijk waren we aan de beurt en kregen we een doosje met 30 hele kleine pilletjes, (of : ) ze waren nog geen halve cm lang. Op het doosje stond ‘cetrizine’ geschreven. Eindelijk konden we naar huis en kon mijn zusje haar medicijnen innemen. Jammer genoeg vond ze ze echt ‘afschuwelijk’ smaken.

Opdrachten Maak de opdrachten over leestekens in je boek: Boek B, bladzijde 201 en 202 Opdracht 3, 4 en 5  Af voor 18 februari