Les 16 Jezus staat op Wat doe ik hier vandaag?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
C. Dood spoor? Over verrijzenis en leven na de dood.
Advertisements

Tussen Pasen en Pinksteren.
GOD MENS. GOD MENS GOD MENS GOD MENS Lucas 18:31-33 Hij nam de twaalf apart en zei tegen hen: ‘We zijn nu op weg naar Jeruzalem, en alles wat door.
Tussen Pasen en Hemelvaart dagen verwerken...
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
De doop en de dood Lazarus ….
Vormselcatechese Onze-Lieve-Vrouw-Koningin
Bij het kolenvuur Johannes
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
…..overrompeld door verdriet
Godsdienst 1.
Wie nodig je als eerste uit?
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
Hoe je kijkt bepaalt wat je ziet
1 Na de sabbat, toen de ochtend van de eerste dag van de week gloorde, kwam Maria uit Magdala met de andere Maria naar het graf kijken. 2 Plotseling begon.
Het verhaal van Pasen.
Zondag 14 september 2014 morgendienst.
1 Lucas En zie, twee van hen … = ? slechts één naam bekend = behoren niet tot “de elven”
Zondag 7 april middagdienst
“Zout & Licht Hilversum” 5 april 2015
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
Wat zoeken jullie de levende bij de doden. Bijna een verwijt
Herinner je Herinnert u …(Lucas 24: 6) Toen herinnerden ze zich zijn woorden (8)
 Tussen Twijfel en Toekomst “Volg Mij”.  Het begin Laat na de sabbat, toen het licht begon te worden op de eerste dag van de week, kwamen Maria Magdalena.
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
22 september 2016 Bodegraven. Johannes 6 1 Daarna vertrok Jezus naar de overzijde van de zee van Tiberias in Galilea. lett. na deze dingen  na zijn verblijf.
Waarom een opstanding? Zie preekschets op voor tekst bij de dia’s.
Vluchtelingeneditie Bijeenkomst 3
Waar kijk je naar uit? Handelingen 1:1-14.
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
Het verhaal van Pasen.
Paaswake We komen in stilte de kerk binnen.
Les 3 Goed nieuws Wat doe ik hier vandaag?
Blok III Jezus, Gods Zoon
Blok I Jezus ontmoeten – toen
Les 12 Waar het hart vol van is…
Wat doe ik hier vandaag? Ik krijg een heleboel tips om de Bijbel te lezen. (En misschien denk ik aan het eind wel: ‘Hé, dat ga ik ook écht doen!’) Les.
Hier gaan we het levende-dia-spel doen!
Les 13 De training Wat doe ik hier vandaag?
Les 3 De Bijbelschrijvers
Romeinen 8:1,2 De mensen die bij Jezus horen, krijgen geen straf van God.
Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?
Blok III God de Zoon In de komende zes lessen leer je God de Zoon beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
Les 2 Een nieuwe tijd Wat doe ik hier vandaag?
Exodus 20: Vier de rustdag, want dat is een bijzondere dag.
Les 13 De Zoon wint Wat doe ik hier vandaag?
21 – Ben ik bekeerd?.
Les 12 Genezing en bevrijding
Les 11 Waar blijft Gods antwoord?
Pasen: was ik er maar bij geweest
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
11 – Is de Bijbel wel betrouwbaar?
Les 11 De Zoon lijdt Wat doe ik hier vandaag?
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Blok II Jezus ontmoeten – nu
Les 17 Jezus op de troon Wat doe ik hier vandaag?
DELEN.
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
Pesachmaaltijd Proef hier alle onderdelen van de Pesachmaaltijd!
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Preek over Lucas 24: e zondag van Pasen.
Welkom bij de 1e Paasdienst op zondag 21 April 09:00 uur.
Welkom bij de 2e Paasdienst op zondag 21 April 10:30 uur.
Hemelvaart Het stuk bestaat uit een cirkel van 5 flessen met in het midden een 6e fles. De middelste fles bevat een witte roos: de bloem van de liefde.
God?. God? God? Kerk? God? Kerk? Inhoud? Jezus is vlees: Hij is mens geworden.
Gods liedboek voor je leven
Transcript van de presentatie:

Les 16 Jezus staat op Wat doe ik hier vandaag? Ik leer waarom het zo belangrijk voor mij is dat Jezus de dood heeft overwonnen. Ik krijg troost omdat ik weet dat de dood niet het eind van mijn leven is. Les 16 Jezus staat op

Graf Les 16 Jezus staat op

Ochtend Les 16 Jezus staat op

Les 16 Jezus staat op Lucas 24: 4-8 Plotseling stonden er twee mannen in stralende gewaden bij hen. 5 Ze werden door schrik bevangen en sloegen de handen voor hun ogen. De mannen zeiden tegen hen: ‘Waarom zoekt u de levende onder de doden? 6 Hij is niet hier, hij is uit de dood opgewekt. Herinner u wat hij u gezegd heeft toen hij nog in Galilea was: 7 de Mensenzoon moest worden uitgeleverd aan zondaars en moest gekruisigd worden en op de derde dag opstaan.’ 8 Toen herinnerden ze zich zijn woorden. Les 16 Jezus staat op

Les 16 Jezus staat op Lucas 24: 9, 11 en 12 9 Ze keerden terug van het graf en gingen aan de elf en aan alle anderen vertellen wat er was gebeurd. 11 maar die vonden het maar kletspraat en geloofden hen niet. 12 Petrus echter stond op en rende naar het graf. Hij bukte zich om te kijken, maar zag alleen de linnen doeken liggen. Daarop ging hij terug, vol verwondering over wat er gebeurd was. Les 16 Jezus staat op

Middag Les 16 Jezus staat op

Les 16 Jezus staat op Lucas 24: 14 Ze spraken met elkaar over alles wat er was voorgevallen. Lucas 24: 25-27 25 Toen zei hij tegen hen: ‘Hebt u dan zo weinig verstand en bent u zo traag van begrip dat u niet gelooft in alles wat de profeten gezegd hebben? 26 Moest de messias al dat lijden niet ondergaan om zijn glorie binnen te gaan?’ 27 Daarna verklaarde hij hun wat er in al de Schriften over hem geschreven stond, en hij begon bij Mozes en de Profeten. Les 16 Jezus staat op

Les 16 Jezus staat op Lucas 24: 28-31 28 Ze naderden het dorp waarheen ze op weg waren. Jezus deed alsof hij verder wilde reizen. 29 Maar ze drongen er sterk bij hem op aan om dat niet te doen en zeiden: ‘Blijf bij ons, want het is bijna avond en de dag loopt ten einde.’ Hij ging mee het dorp in en bleef bij hen. 30 Toen hij met hen aan tafel aanlag, nam hij het brood, sprak het zegengebed uit, brak het en gaf het hun. 31 Nu werden hun ogen geopend en herkenden ze hem. Maar hij werd onttrokken aan hun blik. Lucas 24: 33 Ze stonden op en gingen meteen terug naar Jeruzalem, waar ze de elf en de anderen aantroffen. Les 16 Jezus staat op

Avond Les 16 Jezus staat op

Les 16 Jezus staat op Vrij naar Lucas 24: 38-47 Jezus: ‘Waarom schrikken jullie zo? Kijk naar mijn handen en voeten. Ik ben het, Jezus! Raak me maar aan en kijk goed! Een geest heeft geen vlees en botten. Ik wel!’ Verteller: De schrik van de discipelen slaat om in uitgelaten blijdschap. Ze zijn stomverbaasd! Jezus: ‘Hebben jullie iets te eten?’ Verteller: Ze geven Jezus een stuk geroosterde vis en Jezus eet het op. Jezus: ‘Toen ik nog bij jullie was, heb ik tegen jullie gezegd dat alles wat in de Wet van Mozes, bij de Profeten en in de Psalmen over mij geschreven staat in vervulling moest gaan. Ik moest lijden en sterven, maar op de derde dag zou ik opstaan uit de dood. Om voor de zonden van alle volken te sterven.’ Les 16 Jezus staat op

Jezus overwon de dood Les 16 Jezus staat op