Resistentie tegen antibiotica

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Colinda met het lied : " Z'n computertje. ".
Advertisements

Narcose door middel van een prikje
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
Verspreiding van infecties door seksueel contact
WERKELOOS Een werkeloze solliciteert voor de functie van WC-schoonmaker bij Microsoft.
Stomme hond. Zelf Klikken Een slager is druk aan het werk in zijn winkel. Hij merkt dat er een hond in de winkel zit en jaagt die weg. Enkele minuten.
Bang voor stoute beestjes: MRSA
DE HOND MET JEUK DIAGNOSTISCHE WORK-UP case: GUCCI
             Een man zit 's avond behoorlijk
Ik voel me zo alleen !.
H 1. Kalfje Nr. 331 Geboren op 29 juni juli 2013.
En zou Power Po(i)ntje niet zijn om er
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
BACTERIËN.
Resistentie tegen antibiotica Het verhaal van Victor.
Ingreep met kapje.
Bacteriële, seksueel overdraagbare aandoeningen
Daniëlle Bastiaansen, Eric Lammertsma, Anneke Sanders
Wat zijn microben?.
Vreemd. Theo, een nog vitale al wat op leeftijd gekomen heer loopt een stukje over het naaktstrand. Een vrouw spreekt hem aan. Mijnheer, mag ik U een wat.
Een man loopt een winkel binnen en ziet er een prachtige handbewerkte houten kat. “Wat kost die kat?” vraagt hij aan de verkoper.
UIT DE KRANT; OMDAT HET EROP GAAT LIJKEN DAT OOK EUROPA GETROFFEN ZAL WORDEN DOOR DE VOGELGRIEP EN MEN IN DAT GEVAL PERSONEEL TE WEINIG HEEFT OM HET GROTE.
Jan Weel, arts-microbioloog Izore 7 juni 2012
SEKSUELE VOORLICHTING        "Mam, is het waar wat ik net van een meisje op school heb gehoord? vraagt een tienermeisje aan haar moeder.     "Komen baby's.
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
Pijntjes.
UIT DE KRANT; OMDAT HET EROP GAAT LIJKEN DAT OOK EUROPA GETROFFEN ZAL WORDEN DOOR DE VOGELGRIEP EN MEN IN DAT GEVAL PERSONEEL TE WEINIG HEEFT OM HET GROTE.
Muziek: Percy Sledge - Ave Maria
De werkloze… biedt zich aan bij Microsoft om toiletten te poetsen… Bihal Hij krijgt een onderhoud met de personeelschef.
Casus 1 Mevrouw Van Wijk, 32 jaar
Vorige keer…. Genotype/Fenotype
Op zijn 95ste besluit Don Juan nog te trouwen …
Saskia Purmer & Ying-Ha Tang Psychosomatische fysiotherapeuten
Par Vaccineren Inenting tegen allerlei ziekten die gevaarlijk zijn Vaccin bevat: dode of verzwakte ziekteverwekker T-lymfocyten herkennen deze.
Antibiotica Het woord ‘antibiotica’ is de meervoudsvorm van ‘antibioticum’. Er zijn inmiddels zeer veel antibiotica ontdekt.
 Virus breekt afweersysteem af  Vatbaar voor allerlei infecties  Je hoeft niet ziek te zijn  Je voelt en ziet het niet  Kan jaren duren voor aids.
Een 64 jarige man presenteert zich op de Eerste Hulp met vermoeidheid en koorts. Zijn voorgeschiedenis is behoudens hypertensie waarvoor hij een AII-antagonist.
Wel of geen antibiotica geven na een hondenbeet Jelle Kolkman Aiosgroep van Alex en Marielle
VPH Les 4.
SCHIJN EN WERKELIJKHEID ZIJN DROMEN BEDROG?. INTRO
Patiënt Zorgverlener Leidinggevenden Voor een open omgeving moet op deze drie niveaus beleid bestaan.
Nu even niet misschien later wel.
(Antibiotica) resistentie Gezondheid V31. Wat als een dier toch ziek wordt? 1.Heeft de afweer(immuniteit) van het dier zijn werk gedaan en wordt een dier.
Quiz kampioen Beantwoord je de vragen goed dan ga je voor goud, maar gaat er één fout dan ben je alles kwijt!!!
Casus 1 Hygiëne - infectie.
Eerst water de rest komt later
UW APOTHEEK VOOR BETROUWBARE ZORG DICHTBIJ
Tekenbeet.
Stomme hond. Zelf Klikken.
Seksuele voorlichting
Colinda met het lied : " Z'n computertje. ".
Op zijn 95ste besluit Don Juan nog te trouwen …
Natuurlijk leert de Koninklijke EHBO je helpen
Hij gaat naar binnen en ziet er plotseling een prachtige handbewerkte houten kat Wat kost die kat? Vraagt hij de verkoper….
Prachtige beelden.
Eerst water de rest komt later
AAAAH !!! EEN TEKENBEET !.
SOA Chlamydia – bacterie Herpes – DNA-virus HIV/aids – RNA-virus
Koorts en hoesten 8 maart 2011 Barbara De Wilde.
Bijzonder Resistente Micro Organismen
Geneesmiddelen.
NASK – WAARNEMEN VS METEN EN MEETONNAUWKEURIGHEID
SOEP REGISTRATIE.
Brandwonden, schaafwonden
VPH Les 4 wonden.
Transcript van de presentatie:

Resistentie tegen antibiotica Het verhaal van Victor

Victor moet naar het ziekenhuis gaan om zijn appendix te laten verwijderen. Na de operatie schijnt alles goed te gaan. Victor lijkt normaal terug hersteld te zijn en wordt naar huis gestuurd. De arts, Dr. Desmet, schrijft hem een enkele dosis antibioticum voor om profylactische redenen (om om het even welke besmetting te voorkomen).

Één week later begint Victor zich onwel te voelen, hij voelt zich vermoeid en brakerig en heeft pijn rond zijn chirurgische wonde. Zijn moeder neemt hem mee op raadpleging bij hun huisarts, Dr. Wynants, die, na het onderzoeken van Victor, denkt dat de wonde zou kunnen besmet zijn en ze schrijft hem een tweede kuur van antibiotica voor met de waarschuwing om de kuur te beëindigen.

Drie dagen later, voelt Victor zich niet beter Drie dagen later, voelt Victor zich niet beter. Hij heeft een hoge temperatuur en zijn chirurgische wonde doet nu werkelijk veel pijn. Dit keer stuurt Dr. Wynants Victor naar het ziekenhuis voor een grondiger onderzoek. Na het nemen van enkele bloedstalen ontdekt Dr. Desmet dat Victor een ernstige bacteriële besmetting heeft maar weet niet welke bacteriën de besmetting veroorzaken hoewel het Stafylococcus aureus lijkt te zijn.

Hij ziet dat Victor eerder antibiotica heeft gekregen die niet lijken te werken en hij vreest dat hij een antibiotica-resistent organisme of ‘superbug' heeft opgelopen. Dr. Desmet besluit dat het toedienen van meer antibiotica aan Victor meer kwaad zou kunnen veroorzaken dan goed. Hij denkt eerder dat een verscheidenheid van antibiotica op het pathogene organisme moest getest worden alvorens hij een nieuw antibioticum aan Victor geeft. Dr. Desmet beslist twee verschillende tests uit te proberen.