Cyclus A ZONDAG 12 Luisterend naar “Qui sedes ad dexteram Patris” (4’15) vh “Gloria” vd Mis in si mineur v Bach, Belijden wij Jezus op aarde, om Hem te.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Studiedag “Screening versus roeping?” MCNL – Amersfoort
Advertisements

Welkom WELKOM. 'Sterven is het uitdoven van een lamp, niet de vernietiging van het licht.'
2 Corinthiërs brief voor het hart
"in geen ding bezorgd" 1.
Eerbied voor een keuze De hel bestaat niet … ?. Genesis 1:28 / 31   En God zegende hen en God zei tegen hen: Wees vruchtbaar, word talrijk, vervul de.
De “Dialoog” tss Paulus en Jezus, op de weg naar Damascus (Mendelssohn) nodigt uit tot de ontmoeting met Hem 14de vd Tijd door het Jaar.
Luisterend naar een Monoloog voor Cello van Marcel Olm, gaan we in dialoog met onszelf 17de vd Tijd door het Jaar.
Why should I feel discouraged ? Why should the shadows come ? When Jesus is my portion A constant Friend is He ! His eye is on the sparrow, And I know.
Laatste advent - zondag 21 december
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Jezus volgen kan niet in deeltijd
18de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar de lofzang bidden wij tot de handen van Jezus (“Ad manus” v Buxtehude) die de Broden vermenigvuldigden Regina.
15de vd Tijd door het Jaar B “De reis” van Eleni Karaindrou toont ons het missionaire leven: steeds op weg. Regina.
20ste vd Tijd door het Jaar B Het zeer mooie adagio voor klarinet van Mozart (6’30) kan het leven over de dood heen oproepen Regina.
19de van de Tijd door het Jaar B Laat ons bidden bij het beluisteren van de zeer mooie muziek van het “Heer Jezus” van Th. L. De Victoria Regina.
Christus Koning van het Heelal Cyclus B Koraal van Bach voor het einde van het liturgisch jaar « Ecce Homo » in de Kalvariekerk ZONDAG.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 61 vd Advent (J.S. Bach)
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET JOUWE evangelie van Lucas HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Traditioneel Catalaans.
Welkom in deze dankdagdienst
In deze dienst zal Ds. A.P. Feijen voorgaan Na de zegen zingen we Ps. 33: 3, 4 Schriftlezing: Luk. 12: 1 – 7 Tekst: Zondag 9.
4G De moeite van de rijken … Jezus keek de kring rond en zei tegen zijn leerlingen: 'Wat is het moeilijk voor rijken om het koninkrijk van God binnen.
Teleurgesteld in mensen Teleurgesteld in God Teleurgesteld in zichzelf  
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Ik ben de Koning van de Joden. Jezus uit Nazaret, koning van de Joden Ik ben de Koning van de Joden.
Voorganger:Ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 7.
SEPPHORIS HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET UWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET UWE Met het “Gratias.
Als en op één dag vallen…. 22 Israëlieten, luister naar wat ik u zeg: Jezus uit Nazaret is door God tot u gezonden, hetgeen gebleken is uit de grote daden.
Het « Heer, ontferm U » van A. Pârt, nodigt ons uit tot intiem gebed HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET UWE HET RIJK IS MIDDEN.
Weest niet verbaasd als u de wereld haat;
Zeventiende zondag vd Tijd door het Jaar
Negentiende Zondag door het Jaar 13 augustus 2017
GEDAANTEVERANDERING VAN DE HEER
Tweeëntwinigste Zondag vd Tijd door het Jaar
Eenentwintigste Zondag van de Tijd door het Jaar
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
Huis te Kafarnaüm waar Jezus de toespraak houdt
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Boven, rechts, bronnen vd Jordaan
Jezus beheerst de wateren van het meer van Galilea
1.
Details van het meer waar Jezus de parabels uitsprak
Beelden van de velden van Galilea
Hemels denken.
Zesentwintigste Zondag
Les 19 Alles helemaal nieuw
Letter A (Aleph) vh hebreeuwse alfabet Vijfentwintigste Zondag
Beelden van de moskee van Omar
ZONDAG 24 CycLus A Foto’s van Kafarnaüm
Wat doe ik hier vandaag? Ik zie dat christenen van alle tijden en alle plaatsen zich verbonden voelen met dezelfde God. Ik denk na over de manier waarop.
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Gods Verlangen ???.
Tweede zondag na Trinitatus Zondag 25 juni 2017
Cyclus A ZONDAG 32 De melodie vd “Dode bladeren” van Charles Trenet, doet denken aan de WAKE bij de levensavond.
Eenendertigste Zondag
Gij nu zijt het lichaam van Christus
25 januari 2018 Paulus Vereecke
ELFDE van de TIJD DOOR HET JAAR
Zolang er mensen zijn op aarde, zolang de aarde vruchten geeft,
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Muziek: “Hosanna” van Dufay
Muziek: “Pasen” J.S.Bach
Psalm 135 van Schütz bezingt Gods eeuwige liefde
Esplanade vd Moskeeën (Tempel)
“De moeder van Jezus” van Th. L. de Victoria, evokeert ‘het onthaal’
Streek van Dotan, tussen Galilea en Samaria
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HE RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Wees niet bang voor hen die wel het lichaam, maar niet de ziel kunnen doden. Wees liever bang voor hem die in staat is en ziel en lichaam om te.
Transcript van de presentatie:

Cyclus A ZONDAG 12 Luisterend naar “Qui sedes ad dexteram Patris” (4’15) vh “Gloria” vd Mis in si mineur v Bach, Belijden wij Jezus op aarde, om Hem te erkennen in de hemel

Ruïnes van de stad Kafarnaüm Het evangelie volgens Matteüs heeft 5 delen met 5 toespraken Het evangelie van vandaag vervolgt de REDE van Jezus tot de missionarissen

Mt 10,26-33 In die tijd zei Jezus tot zijn apostelen: “Weest niet bang voor de mensen. Niets is bedekt of het zal onthuld, niets verborgen of het zal bekend worden.

Affiche ‘Verboden toegang’ Wij moeten niet vrezen. Op aarde zijn er verborgen of verboden plekken, maar ons is een Leven in volheid beloofd, zonder belemmeringen Het grote geschenk van God is dat er een dag komt waarop alle GEHEIMEN geopenbaard worden

Wat Ik u zeg in het duister, spreekt dat uit in het licht, en wat ge u in het oor hoort fluisteren, verkondigt dat van de daken.

Verkondigt van de daken uw Roeping om Jezus te volgen Op het strand van Kafarnaüm, de oproep van Jezus belevend, zongen wij: « roeispanen en boot heb ik achtergelaten, met U zal ik een andere zee opzoeken » Er is niets dat zozeer motiveert

Weest niet bevreesd voor hen die wel het lichaam kunnen doden maar niet de ziel; vreest veeleer Hem die en ziel en lichaam in het verderf kan storten in de hel.

De overwinning behoort niet hun die de lichamen doden, maar aan hen die bovenal beminnen God die van niemand het martelaarschap wil, weent over onze wreedheden. Door te beminnen wissen wij niet alleen de tranen van de mensen af maar ook deze van God Dorsmolen

Verkoopt men niet twee mussen voor een stuiver Verkoopt men niet twee mussen voor een stuiver? En toch zal buiten de wil van uw Vader niet één mus op de grond vallen. Bij u echter is zelfs ieder haar van uw hoofd geteld. Weest dus niet bevreesd; gij zijt toch meer waard dan een zwerm mussen.

Niet het geld, maar het leven dat ge in uw handen hebt is belangrijk Gij zijt meer waard dan een hele zwerm mussen De activiteiten van Jezus te Kafarnaüm gedenkend Niet het geld, maar het leven dat ge in uw handen hebt is belangrijk

leder die Mij bij de mensen belijdt, zal ook Ik als de mijne erkennen bij mijn Vader die in de hemel is. Maar ieder die Mij zal verloochenen tegenover de mensen, zal ook Ik verloochenen tegenover mijn Vader die in de hemel is.”

Jezus erkennen is leven óver dit leven heen En het hart verblijdt zich Standbeeld van Petrus te Kafarnaüm

Heer Jezus, verleen ons dat we leven in een vredig VERTROUWEN, de waarde kennend die wij in uw ogen hebben

Nazaret verlatend gaat Jezus, met het oog op het Rijk, te Kafarnaüm zijn nieuwe familie ontmoeten Monialen v. St. Benedictus v. Montserrat www.monestirsantbenetmontserrat.cat/regina