Zo vrij als een vogel, in de naam van de HEER. 1

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Zonde. Zonde = Zonde R God Zonde Zonde = Zonde R God ”Alles wat niet uit geloof gedaan wordt, is zonde.” (Romeinen 14,23)
Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Leven door Christus’ dood
Psalm 25.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
TOV! Openingsavond Thema:Wie is God ?.
Pasen 4 april 2010 Exodus 14: : 1a De Heer zei: Het kan, trek verder, Ik zal het water van de zee splijten en jullie zullen over droog land er doortrekken.
ABC van het geloof Soms doen mensen alsof het een soort hogere wiskunde is, het geloof in God de Drie-enige. Met een simpel sommetje kom je niet uit:
Bij de Here ben je veilig 1 bij de Here is mijn leven veilig.
EEN CHRISTELIJKE KIJK OP HET LICHAAM. Leviticus 19,1-2: De heer sprak tot Mozes: 2 ‘Zeg tegen heel de gemeenschap van de Israëlieten: Wees heilig, want.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Handen af van het evangelie van genade! Paulus met hartstocht en passie in de bres voor het evangelie van genade om de jonge gelovigen in ‘Kelten-land’
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Zitten - Wandelen - Standhouden
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Niets zonder Gods zegen
Zingen Heer, U bent mijn leven, de grond waarop ik sta.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Bron van levend water opwekking 445
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
Kom in de veilige schuilplaats bij God. Dan ben je veilig en behouden
What’s in the Name? Zijn naam is Jezus: Want hij verlost ons 1. Van onze angst; 2. Van onze zonden; 3. Van onze wonden. Lef… “In wiens naam” Zijn naam:
-Serie over David… 1. -Eindelijk kóning! 2 -Serie over David… -Eindelijk kóning! 3 Thema: Leven bij de gratie Gods - als koning - als onderdaan.
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS Deel 1: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Gn 1,26a En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend;
In Sion geboren Psalm Van de Korachieten, een psalm, een lied. Boven alle steden van Jakob heeft de HEER de poorten van Sion lief, zijn vesting.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Zonde = ‘je doel missen’ Je wilt het doel toch niet missen?
Levenswaarden.  13 eeuwen voor Christus  Egypte  Farao’s.
Welkom in de Pauluskerk Voorganger: Ds. E.R.V. Schuddebeurs Organist: Henk v. Voorst.
Weest niet verbaasd als u de wereld haat;
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Romeinen
verlos het van al zijn angsten.
1.
In het begin schiep God de hemel en de aarde.
Filippenzen – 6 1:2-3 F6 Heer Jezus Christus.
God is koning, prijs de HEER! 1 (van 6)
Hemels denken.
Les 8 Bidden kun je leren.
Les 10 Helden in de kerk Wat doe ik hier vandaag?
Een nieuw begin 1.
Pasen: was ik er maar bij geweest
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Genade alleen! Tussen God en mens gaat het niet om de pijl van beneden naar boven, maar om de pijl van boven naar beneden God mens.
Weet wie je bent: volk vol verzet, Góds volk.
DE UITVERKORENEN Les 11 voor 16 december 2017.
Zingen Vers 1 Heel Israël getuige, blij van geest:
in nieuwheid van leven wandelen
Les 3 Gedoopt leven.
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Opvoeden - 24 juni
Hoe kom je in het Koninkrijk van God?
Laatste oordeel Gaan alle niet-christenen verloren? Ben jij behouden?
Nadenken over de uitverkiezing
Dordtse Leerregels - indeling
1. Preken over een psalm is niet eenvoudig:
JJij en ik, wij zijn allemaal net zo zondig.
de brief aan de Romeinen
Prediking zondag 16 september 2018
de waarheid die mij leidt.
Samenbindende krachten
Pastorale namiddag.
God geeft.
Abraham is onze vader in het geloof Alle gelovigen Abraham.
Transcript van de presentatie:

Zo vrij als een vogel, in de naam van de HEER. 1 Zo vrij als een vogel, in de naam van de HEER! 1. Aan de dood ontsnapt; 2. Veilig bij de God van het leven. Welke situatie? ‘Van David’ is vaak: opgedragen aan David, dichter van Gods volk. Bedevaart- of pelgrimslied: lied van het volk, op weg naar Jeruzalem. Twee grote gebeurtenissen in Israëls geschiedenis: bevrijding uit Egypte, bevrijding uit ballingschap.

Zo vrij als een vogel, in de naam van de HEER. 1 Zo vrij als een vogel, in de naam van de HEER! 1. Aan de dood ontsnapt; 2. Veilig bij de God van het leven. “Israël, blijf het herhalen” = Vergeet je geschiedenis, Gods bevrijding, niet! Wadi: droge rivierbedding in de woestijn: ‘Ziedende’ wateren, letterlijk: trots, hoogmoedig, vijandig.

Zo vrij als een vogel, in de naam van de HEER. 1 Zo vrij als een vogel, in de naam van de HEER! 1. Aan de dood ontsnapt; 2. Veilig bij de God van het leven. Vers 4, 5 en 7 (vertaling HSV): Dan was een woeste stroom over onze ziel gegaan; dan waren onstuimige wateren over onze ziel gegaan. Onze ziel is ontkomen als een vogel uit de strik van de vogelvangers. ‘Ziel’ (Hebreeuws: nèfesj) is vaak gewoon: ‘ik’, je denkende, voelende bewustzijn. Geen Grieks-platonisch filosofisch construct (mens als dualiteit van ziel en lichaam); voor Israëliet is de mens een eenheid, een geheel.

Zo vrij als een vogel, in de naam van de HEER. 1 Zo vrij als een vogel, in de naam van de HEER! 1. Aan de dood ontsnapt; 2. Veilig bij de God van het leven. Wel verschuiving vanuit N.T., zie bijv. Marc. 8: “Ieder die zijn leven (Grieks: psychè, ziel) wil behouden, zal het verliezen, maar wie zijn leven (ziel) verliest omwille van mij en het evangelie, zal het behouden.” Redding van je ziel = geestelijk leven, eeuwig leven.

Zo vrij als een vogel, in de naam van de HEER. 1 Zo vrij als een vogel, in de naam van de HEER! 1. Aan de dood ontsnapt; 2. Veilig bij de God van het leven. “Onze ziel is als een vogel ontsnapt uit het net van de vogelvangers”. Gods naam: God zoals we hem mogen kennen. Gods naam, dat is God die redt, in Jezus Christus.

Zo vrij als een vogel, in de naam van de HEER. 1 Zo vrij als een vogel, in de naam van de HEER! 1. Aan de dood ontsnapt; 2. Veilig bij de God van het leven. Onze ‘hulp’ is de naam van de HEER = zonder zijn hulp en nabijheid ben je nergens! Ben jij vrij? Ervaar je het geloof als bevrijdend? Ja, als je bevrijd bent van zonde, verslaving, arrogantie, van scoren om je boven anderen te verheffen. Als je mag leven in een nieuwe ruimte van genade en liefde. Zo vrij als een vogel, in de Naam van de Heer!