Cliënteninformatie: Wat kan ik met ROM?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Workshop Klachtherkenning
Advertisements

NOSMO Studiemiddag - Utrecht, 1 maart 2013 Dr. Marc J. Noom
Flip Jan van Oenen Clemens Bernardt
Stellingen •Er zijn veel uitdagingen op het gebied van de kwaliteit van ROM- data, om een zorgvuldige toepassing van ROM-data mogelijk te maken. De prioriteit.
Routine Outcome Monitoring
Scouting Academy in je groep: Waar begin je??. Opbouw A.Wat is belangrijk B.Stappenplan C.Vervolg en vragen.
Studie en opleiding Vrije tijd Groei en gezondheid Relaties
Media & Creativiteit / Pia Terstroet (wiki) Altijd bij vragen de slides van de vorige.
Effectieve instructie
Video Zelfmanagement Je krijgt wat Je hebt wat Je moet er mee leren leven Zelfmanagement is de balans vinden tussen wat de ziekte van je vraagt en hoe.
Powerpoint Presentatie Wielen Rijgen.
Branche in Zicht Kantoorpresentatie Juli september Inhoud  Wat is Branche in Zicht (BiZ)?  Wat levert BiZ ons kantoor op?  Wat levert.
Branche in Zicht (BiZ) Kantoorpresentatie Maart
Werken met de BETERapp Een hulpverlener vertelt: ‘Een herstelproces kenmerkt zich door terugval. Helaas vindt zo'n terugval normaliter niet plaats als.
CanDo Coaching.
Workshop Werken met een P.O.P. vrijdag 26 september 2014
Voorstellen Heidi de Kam, Verpleegkundig Specialist- ggz Ouderenpsychiatrie en somatiek, Afdeling: Eikenstaete A en Eikenstaete C Els Postma, Verpleegkundig.
voor familie en vrienden van
NVAO Integriteitsoverleg ÖU, LW, SAD Oktober 2014.
Theresialyceum. OriëntatieTheorievormingOntwerpplanExperimentVerwerkingRapportagePresentatie Onderzoekscyclus Experiment.
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 Draaitabellen in Excel Rotterdam, 6 december 2011 drs. ing. M.M.A. Scheepers Instituut voor Management Opleidingen.
Solliciteren: wat wil ik?
Houtens : welkom, begroeting en ontmoeting
LOOPBAANSCAN MEDEWERKERS SECTOR WATERSCHAPPEN. JOUW LOOPBAAN De nieuwe cao sector waterschappen biedt kansen om jezelf verder te ontwikkelen in je loopbaan!
Pemprl.
Invullen van de tevredenheidspeiling door ouders via het Ouderportaal.
Organisatie en Beleid Bijeenkomst week 3 Werken in een team
ROM Kunstzinnige Therapie Erik W. Baars. Overzicht Lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg, Hogeschool Leiden Noodzaak Rol van het lectoraat Over ROM.
Doel Inzicht verkrijgen in de bruikbaarheid van de WHODAS voor het op betekenisvolle en betrouwbare wijze evalueren van behandeling en behandelbeloop van.
Welkom Module Autisme in de Sport. Programma Voorstelrondje Doel Autisme en sport Structuren Vragen.
Onderzoek Generatie 2020 De leerkrachten van Deinze kregen eind vorig schooljaar voor het eerst te horen dat er een groot onderzoek zou zijn in Deinze.
Digitale psycho-educatie autisme Presentatie Digitale PE voor volwassenen met ASS Wie zijn wij Voorstelrondje? Vragen tussendoor welkom.
Verdieping Timemanagement
Het maken van een toets. Inleiding Voordat je aan de toets gaat beginnen doe je er verstandig aan om aan de volgende tips te denken: 1.Goed lezen Goed.
Procentuele verandering berekenen. Hoe doe ik dat?! T2 JUNI 2016.
Significante cijfers Wetenschappelijke notatie
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Anders kijken, anders doen
Startbijeenkomst Monitor BoekStart in de kinderopvang meting 2017
Flexibiliteit als activiteit
Meest voorkomende vragen bij examenteksten.
Teksten zoeken en vinden
Meest voorkomende vragen bij examenteksten.
Het delen van kennis een onderlinge uitwisseling van praktische kennis
S/k/l interviewen.
Les 1 zgk kwaliteitszorg.
Gevorderde programmeer les
Hoofdstuk 9 M&O + in groepjes Havo3 iPad.
Team coaching en gedrags-communicatie
DA dag april 2016.
In gesprek met elkaar Gebruik eventueel rode en groene kaartjes waarmee mensen kunnen aangeven of ze het eens of oneens zijn met de stelling.
De Kwaliteit Verbetercyclus
Zorgpad Palliatieve zorg
De Kwaliteit Verbetercyclus
Handleiding leerkracht:
Duurzame inzetbaarheid
Om de PowerPoint te starten:
Duurzame inzetbaarheid
BOM-model PV 25/03/2014.
Behandelgroep voor mensen met beginnende dementie
Effectiviteit van een dieetbehandeling
Organisatielogica Wat is mijn kerntaak hier als burgemeester, wat is ‘van anderen’? ………………………………………………………………………………….. Welke informatie moet ik hebben en.
Bridge onder begeleiding 2
Inspelen op innovaties
HOE KOMT EEN IDEE IN JE HOOFD?
Eens / oneens IK DENK NA VOORDAT IK BEGIN
Effectiviteitsmeting NOD
Les 6: non-verbale communicatie
Teksten zoeken en vinden
IBP en AVG, wat moet wij er op school mee?
Transcript van de presentatie:

Cliënteninformatie: Wat kan ik met ROM? Wat is ROM? ROM staat voor ‘Routine Outcome Monitoring’, wat betekent dat er tijdens je behandeling regelmatig wordt gemeten hoe het met je gaat. In elk geval bij begin en eind van je behandeling worden vragenlijsten ingevuld, en soms ook tussendoor. Tip: ROM is een instrument dat richting kan geven aan je herstelproces. Je kunt daarom de ROM zo vaak invullen als je wilt. Wat heb ik aan ROM? Samen met je behandelaar worden de resultaten van de ROM-vragenlijsten besproken, aan de hand van de volgende stappen: herkennen, begrijpen, waarderen, handelen (zie uitleg aan achterkant van dit kaartje). De ROM-resultaten worden ingezet bij het gezamenlijk opstellen van je behandeldoelen. Tip: je hebt er recht op om de resultaten van de ROM in te zien en deze met je behandelaar te bespreken. Indien je geen inzage hebt in de resultaten, vraag hier dan naar bij je behandelaar. Meer informatie Tip: Kijk voor meer informatie op www.trimbos.nl/doorbraakrom, of vraag het aan je behandelaar Cliënteninformatie: Wat kan ik met ROM? www.trimbos.nl/doorbraakrom

ROM-resultaten bespreken Herkennen Herken ik mijn resultaten op de vragenlijst(en)? Bij meerdere metingen: herken ik vooruitgang/achteruitgang/geen verandering? Begrijpen Snap ik mijn resultaten? Kan ik mijn resultaten verklaren? Bij meerdere metingen: Wat doe ik nu anders ten opzichte van de vorige keer? Waarderen Wat betekenen deze resultaten voor mijzelf en mijn naaste? Ben ik tevreden? Handelen Waar wil ik aan gaan werken? Samen met mijn behandelaar stel ik (nieuwe) behandeldoelen op. Voor mij waardevolle personen kan ik hierbij betrekken. Bron: PIONN Cliënteninformatie: Wat kan ik met ROM? www.trimbos.nl/doorbraakrom