Genocides.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Simultaan Tafelrondje
Advertisements

Citeren, verwijzen, voetnoten, paginanummering … GIP
Hoe ga je te werk bij aardrijkskunde?
Welkom! Media & Creativiteit Les 4/5
Welkom! Media & Creativiteit Les 3
Speurtocht hoofdstuk 5 Oorlog en wederopbouw
Al doende leren training docenten
Historische Vaardigheden: Vragen en Bronnen
Samenwerkend leren Opdracht: Experts.
Door Berdien de Wilde & Jacinta Hebers
Hoofdstuk 3 Inleiding Recht
Vraag de leerlingen om tijdens de lessen aantekeningen te maken.
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
Les 1 - ICT in het Onderwijs Digitale didactiek - K. De Schuyteneer en B. Bastiaensen.
3.6, Onderdrukking, vervolging, moord, genocide
De dag vóór het examen Schrijf de data en uren waarop je examen moet doen op een groot vel papier en hang het goed zichtbaar op! Leg alles wat je voor.
De Holocaust.
Werkvormen in de klas Onderwijsassistent Leerjaar 2 Periode 3, week 1
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
Wjk.
Plancyclus, les 4  Actualiteit  Vragen naar aanleiding van vorige les  Vragen over hoofdstuk 4 en 5  Observeren met een plan; het verschil tussen observeren.
Wat gebeurde er in 1995 in Srebrenica?
Methodiek: Plancyclus
IK ZIE, IK ZIE, WAT JIJ NIET ZIET
LEERJAAR 1 SAW.  Introductie bijeenkomst Periode W3S1AR en W3S1BR van 8 Februari t/m 22 April  Minimaal 250 uur werken  Begeleiding door een MWB docent.
VAD bijeenkomst 1.5. Inhoud VAD bijeenkomst Welkom, mededelingen, terugblik vorige week didactische ervaringen uit de praktijk 2. Opdracht Stille.
Procentuele verandering berekenen. Hoe doe ik dat?! T2 JUNI 2016.
Reformatie als propagandaoorlog KA 21: de protestantse Reformatie had splitsing van de christelijke kerk in West-Europa tot gevolg.
SVP op dezelfde plaats zitten als vorige keer s.v.p. Wat gaan wij doen? -De vorige les (ca. 5 min.) -Huiswerk bespreken (ca. 5 min.) -Meegebracht voorwerp.
MEDIAWIJSHEID LES 2 Laura van Vught. INTRODUCTIE o Vorige les: Zoeken op het Internet. Herkennen van betrouwbare sites. o Lessen Mediawijsheid Les 1:
1. Wat gaan we vandaag doen ?
EXAMEN 2015 “ANDERS” + DE GOUDEN TIPS.
Curriculumontwerp AVO
Hoofdstuk 9 M&O + in groepjes Havo3 iPad.
Vul in wat persoonlijke en niet persoonlijke gegevens zijn
Bekijk en bespreek dit filmpje. Kunt u het filmpje niet afspelen Bekijk en bespreek dit filmpje. Kunt u het filmpje niet afspelen? Gebruik dan de.
Kwaliteitszorg
Toets instructie allesvoorengels.nl.
Instructie geven en uitvoeren
Sociaal Maatschappelijke Dimensie – 1.1 Jezelf zijn
Voeren en verzorgen Blok 2, Paard en ezel.
Toets instructie allesvoorengels.nl.
De Slimste Mens van LEUVEN
Aan het werk! Een les over vacatures, beroepsvaardigheden en
De Tweede Wereldoorlog De moord op de joden
Toets instructie allesvoorengels.nl.
Praktijktoets Eind LP 1 VP17U.
Hoe maak ik een goede mindmap?
E-health domotica E-learning
10.2 Hoe ontstaan conflicten?
Methodisch handelen Week 1. Methodisch handelen Week 1.
Pak je boeken! Paragraaf 3.4!
E health, Domotica en E-learning
Bronnen beoordelen op bruikbaarheid. Stap 1 Wat is de (onderzoeks)vraag? De bron moet passen bij de vraag die je gaat beantwoorden.
Communiceren met knipperen
Methodisch handelen Week 5 les 4. Methodisch handelen Week 5 les 4.
ADL Les 1.
Methodisch handelen Week 3. Methodisch handelen Week 3.
IS EEN WALVIS WEL EENS BANG IN HET DONKER? LES 7 : DIEPSTE PLEK.
Les 4: iedereen is anders
Hoofdstuk 3 Water Wat gaan we doen vandaag? Opening
Methodisch handelen Week 2. Methodisch handelen Week 2.
Erosie en Sedimentatie
Is ons taalvermogen genetisch bepaald?
ADL Les 1.
§4.3 De Holocaust In deze presentatie leer je over: Racistische ideeën
Filter bubble Mediabegrip week 6-7
Observeren Les 7.
SO bespreken: wat was moeilijk?
Transcript van de presentatie:

Genocides

Wat ga je vandaag leren? zelfstandig leren over genocide de begrippen discriminatie, antisemitisme, genocide en holocaust. de stappen van Stanton bronnen over genocide indelen en deze verantwoorden Het bestaan van meerdere genocides

Hoe ga je dit doen? Je neemt deze PowerPoint nauwkeurig door en je doet wat er staat Je maakt met je MC opdracht 1 We bespreken klassikaal opdracht 1 Je maakt zelfstandig opdracht 2

Filmpje Bekijk het filmpje en beantwoord de volgende vragen: https://www.youtube.com/watch?v=faK0goHskZM&list=PLzOsGYCTMVdxLBFMsxdv5GPXepzXO6-Cd Wat is de Holocaust? Waarom had Hitler een hekel aan de joden? Wat gebeurde er tijdens de kristalnacht? Waarom moesten Joden een ariërverklaring inleveren? Wat was het nut van een Jodenster? Wat is het verschil tussen kamp Westerbork en Auschwitz? Lever je antwoorden op deze vragen bij het inleverpunt van week 2 in!

Bespreek met je MC de volgende vragen Wat is het verschil tussen de begrippen genocide en holocaust? (zoek eventueel de betekenis op, op google) Wat is antisemitisme? Schrijf 5 manieren op hoe Hitler de joden discrimineerde.

Opdracht 1 Hoe herken je een genocide? Opdracht : Samen met je MC de bronnen indelen aan de hand van de stappen van Stanton Dit zijn de 5 stappen. Lees dit goed door! 1. Symbolisatie  een groep verbinden aan een symbool of naam, bijvoorbeeld Jodenster 2. dehumanisering  het onmenselijk maken van een groep, bijvoorbeeld vergelijken met ratten 3. polarisatie  Een groep afscheiden, door een groep bijvoorbeeld een bepaalde wijk te laten wonen 4. voorbereiding  de voorbereiding op het uitroeien, door bijvoorbeeld kampen te bouwen 5. vernietiging  Het massaal uitroeien, door bijvoorbeeld vergassing Je krijgt van de docent de bronnen en de stappen op papier. Leg de juiste bron bij de juiste stap. Bespreek met elkaar goed waarom je een bron ergens neerlegt!

Bespreking We bespreken klassikaal opdracht 1. Ben je met je MC eerder klaar? Dan kan je beginnen aan opdracht 2.

Opdracht 2 Armeense genocide De Holocaust is helaas niet de enige genocide. Deze opdracht gaat over de Armeense genocide die plaatsvond in de Eerste Wereldoorlog. Deze opdracht doe je individueel en lever je in voor een cijfer! De opdracht telt 25 % mee voor je eindcijfer Je krijgt bij deze opdracht nieuwe bronnen. Deel deze bronnen opnieuw in en beschrijf nauwkeurig waarom je de bron bij een bepaalde stap hebt geplaats. Doe dat met minimaal 5 regels per bron. Bij deze opdracht komen er 2 stappen bij! Bekijk op de volgende slide welke stappen dit zijn. Je levert de opdracht in op It’s Learning bij het inleverpunt van opdracht 2 Vind je dit moeilijk? Op It’s Learning bij week 2 is een stappenplan te vinden wat je kan helpen om de bron goed interpreteren.

7 stappen Symbolisatie Dehumanisering Organisatie  een genocide is altijd georganiseerd, door bijvoorbeeld speciale troepen te trainen of plannen te maken Polarisatie Voorbereiding Vernietiging Ontkenning  het ontkennen van de genocide en het vernietigen van bewijs, door bijvoorbeeld lichamen te verbranden