Namens de hoogste baas checken of de huisstijl in het filiaal wel tot zijn recht komt. Is er aandacht voor kinderen bij Walibi? Kun je met.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Gods wijsheid kun je alleen aanvaarden door de Geest 1 Korintiërs 2:6-16.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Waar komt je geloof vandaan? HC zondag 25 en Markus 16:9-20.
Woord van Leven April 2014.
Samen groeien in Christus. De Heer kennen Samen groeien in Christus De Heer kennen Hoe leer je hem kennen?
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Een heilig leven leiden betekent:
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Onze Vader in de hemel.
“De andere kant van de medaille”
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
In deze presentatie staan beide.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
VREDE.
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
de Heilige Geest van de Hemelse God
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Pinksteren Het feest van de uitstorting van de Heilige Geest.
Welkom in de samenkomst
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
De doop in de Heilige Geest
VREUGDE.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
De Brug Nieuwkoop 29 mei 2016 Gert Visscher. " Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk."
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien.
Gods stem leren verstaan
Kort doopformulier voor de kinderdoop
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
10. De Geest, het woord en gebed
Het werk van de Geest.
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
Christelijke vrijheid
De Geest en de Kerk.
Welkom op 22 jan. Voorganger: Ds. J.P. van Ark Ouderling: Peter Nijhuis Organist: Berto Smelt Lezing: Joh. 14: 8-26 Kol.1:
Hemels denken.
Spelregels en het spel Grammatica en praten Theorie en praktijk.
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
1.
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Les 20 Wat doet de heilige Geest?
9 – Is er maar één waarheid?
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
16 – Waarom gereformeerd?.
Hoe streng is jouw God? 1.
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Gods plan Met ons.
In Perspectief.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Bediening van het Woord
Schriftlezing: Filippenzen 2
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
Vijf vormen van contact 1. De buschauffeur 2. Een noodgeval 3
Jezus is Heer!.
Seniorenbijeenkomst 15 februari 2018
Schijnbare tegenstelling
Mede-arbeiders van Christus… … in alle omstandigheden
Prediking zondag 16 september 2018
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
Wij geloven in de goede Vader
God en het waarom van het lijden
Transcript van de presentatie:

Namens de hoogste baas checken of de huisstijl in het filiaal wel tot zijn recht komt. Is er aandacht voor kinderen bij Walibi? Kun je met je vragen terecht bij een Alphacursus? Draait het echt om het kruis en betekent dat dat iedereen welkom is in Groningen-Oost ? Hoe klantvriendelijk is het filiaal? De kerk is een filiaal van de hemel: daar is Christus. Wij vertegenwoordigen hem. Doen we dat ook echt? Als een mystery guest ontdekt dat het beter kan, moet hij positief kritisch dat kunnen communiceren.

De Heilige Geest brengt Jezus in je leven Weggevertje. De Heilige Geest als mystery guest. Vertegenwoordigt Christus en is onopvallend aanwezig met als doel ons huismerk (de kracht van het kruis van Christus) steeds meer bij ons uit de verf te laten komen. Groeien in liefde, vrede, in geduld, IN CHRISTUS. Mystery? Wie is Hij eigenlijk? Wat merk je van Hem? Volgende keer verder. Deze keer: hij vertegenwoordigt Christus en brengt Christus over bij ons zodat wij hem bij anderen over kunnen / durven brengen.

De Heilige Geest brengt Jezus in je leven Johannes 16:12 Ik heb jullie nog veel meer te zeggen, maar jullie kunnen het nog niet verdragen. 13 De Geest van de waarheid zal jullie, wanneer hij komt, de weg wijzen naar de volle waarheid. Hij zal niet namens zichzelf spreken, maar hij zal zeggen wat hij hoort en jullie bekendmaken wat komen gaat. 

De Heilige Geest brengt Jezus in je leven Johannes 16:14 Door jullie bekend te maken wat hij van mij heeft, zal hij mij eren. 15 Alles wat van de Vader is, is van mij – daarom heb ik gezegd dat hij alles wat hij jullie bekend zal maken, van mij heeft. 16 Nog een korte tijd en jullie zien me niet meer, maar kort daarna zien jullie me terug.’

De Heilige Geest brengt Jezus in je leven Johannes 16:16  ‘Nog een korte tijd en jullie zien me niet meer, maar kort daarna zien jullie me terug.’ Zien jullie Jezus? Situatie toen: zijn leerlingen voor Golgotha. Voorbereiding op afscheid. Terugzien, wanneer? Na de opstanding. Na de wederkomst.] Maar ook nu al enigszins door de Heilige Geest. Belofte voor jou!

De Heilige Geest brengt Jezus in je leven Johannes 16:12 Ik heb jullie nog veel meer te zeggen, maar jullie kunnen het nog niet verdragen. 13 De Geest van de waarheid zal jullie, wanneer hij komt, de weg wijzen naar de volle waarheid. Jezus wil uitleggen wat het kruis en de opstanding betekent. Maar ze staan er niet voor open. Maar dan komt de Heilige Geest tussenbeide: de Geest van de waarheid. De volle waarheid: je snapt hoe alles in elkaar zit.

De Heilige Geest brengt Jezus in je leven Johannes 16:13 Hij zal niet namens zichzelf spreken, maar hij zal zeggen wat hij hoort en jullie bekendmaken wat komen gaat.  Door jullie bekend te maken wat hij van mij heeft, zal hij mij eren. De Heilige Geest als luistervink. Hij luistert af wat er door Jezus en God de Vader gezegd wordt. Speakertje in je oor tijdens een uitzending om bijgepraat te worden vanuit de plaats van het nieuws. Zo laat de Heilige Geest horen wat er in de hemel gebeurt tussen Christus en God.

De Heilige Geest brengt Jezus in je leven 1 Korintiërs 2:God heeft ons dit geopenbaard door de Geest, want de Geest doorgrondt alles, ook de diepten van God. 11 Wie is in staat de mens te kennen, behalve de geest van de mens? Zo is alleen de Geest van God in staat om God te kennen. 12 Wij hebben niet de geest van de wereld ontvangen, maar de Geest die van God komt, opdat we zouden weten wat God ons in zijn goedheid heeft geschonken.  De Heilige Geest als luistervink. Hij luistert af wat er door Jezus en God de Vader gezegd wordt. Weten wat er in jezelf omgaat: je eigen Geest. Zo ook bij God. En die Geest is de Heilige Geest, die vertelt Gods diepste gedachten = Christus en het kruis.

De Heilige Geest brengt Jezus in je leven Hij zal niet namens zichzelf spreken, maar hij zal zeggen wat hij hoort en jullie bekendmaken wat komen gaat.  Wat komen gaat = het raadsel van het kruis en het lijden van Christus. En de overwinning door de opstanding.

De Heilige Geest brengt Jezus in je leven Het oude verhaal gaat voor jou leven Het kruis: jouw zonden De opstanding: jouw toekomst Het logo van het christelijke geloof: = Kruis en opstanding Het oude verhaal gaat voor jou leven Het kruis: jouw zonden De opstanding: jouw toekomst Het logo van het christelijke geloof: = Kruis en opstanding Dit gaat jouw leven stempelen.

De Heilige Geest brengt Jezus in je leven Rio de Janeiro: kruis en zegen, opstanding. Waar is de Heilige Geest? Alle aandacht voor Christus in jouw leven. Hij in de hemel, maar aanwezig ook op aarde. In zijn filiaal. Dat is deze kerk. dat is jouw leven. Nog een korte tijd en je ziet mij niet meer…. (velen zien hem niet) Maar dan nog een korte tijd en je ziet mij weer.