Het verhaal van Pasen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Boodschap in praktijk brengen
Advertisements

Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
Jezus geneest Jezus genas iedere ziekte en elke kwaal. Toen hij de mensenmenigte zag, voelde hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos.
GOD MENS. GOD MENS GOD MENS GOD MENS Lucas 18:31-33 Hij nam de twaalf apart en zei tegen hen: ‘We zijn nu op weg naar Jeruzalem, en alles wat door.
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
Jezus leven volgens het Nieuwe Testament
De doop en de dood Lazarus ….
De Goede Week op school 2008.
…..overrompeld door verdriet
Godsdienst.
Godsdienst. Herdenken Jij weet het wel maar twijfelt of het waar is? Doe de twijfeltest!
Zie hoe Jezus daar loopt....
Wonderen.
Goede Vrijdag 10 April 2009 Johannes 19 vers 1 en 2 Pilatus liet Jezus geselen en de soldaten vlochten een kroon van doorntakken en zetten die op zijn.
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
Vrede: - Romaans: pax, peace - Germaans: vrede, Friede (-> vriend, vrijen) - Hebreeuws:shalom.
Het verhaal van Pasen.
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
Kerst 2014: een kind is ons geboren
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
Witte donderdag.
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
MensERGERje niet!. Terwijl Jerobeam in Bethel bij het altaar stond om reukwerk voor het gouden kalf te verbranden, kwam een profeet van de HERE.
Liturgie ♪ 138:1,2,4 ♫ KND Voor we gaan ♪ 67:1,2 ♪ 314:1,2,3 ✝ LUC5:1-11 ♪ 317:1,2,3 ▶ Visloze Vissers ♪ 513:1,2,3 ♪ 838:1,3,4 Zondag 7 februari 2016.
Welkom in deze kerkdienst op tweede lijdenszondag
Quiz. Uit hoeveel staties of afbeeldingen bestaat een traditionele kruisweg? A. 7 B. 14 C. 12 D. 16.
Liturgie ♪ 139:1,4,14 ✝ LUC22:39-53 ♪ 562:1,2,3 ✝ LUC22:54-62 ♪ 575:1,2,4 ✝ LUC23:13-26 ♫ 181:1,2,4,5 ✝ LUC23:32-47 ♪ 590:1-5 » Goede Vrijdag
Jezus Christus gekruisigd Mattheus 27: Mattheus 1:1-2:3 koningslijn (Jezus) getuigenis (12 discipelen) zending 28:20 3:1-4 Johannes doper kkrijk.
Pasen! Jezus is opgestaan!. God, het is wel eens donker om ons heen. We voelen ons verdrietig en soms alleen. Soms zijn we ziek, we voelen ons niet goed.
Lezen: 1 Koningen 17:1-16.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
20 februari 1965.
Witte Donderdag.
‘In voor- en tegenspoed…’
Voor de houtschijven staat een kruis met een zwart
Paaswake We komen in stilte de kerk binnen.
Praten met God Wat zou jij vragen?.
Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met.
Simson (3) 24 september 2017 Urk.
Claudia droomt over Jezus die onschuldig is 1) Haar droom overtuigt Pilatus niet 2) Haar droom verzwaart het lijden van Christus 3) Haar.
Les 16 Jezus staat op Wat doe ik hier vandaag?
Blok III Jezus, Gods Zoon
Blok I Jezus ontmoeten – toen
Johannes 20 : Maria stond te huilen bij het graf van Jezus.
Marcus 2: 1-12 Jezus ging naar het dorp Kafarnaüm.
De leider van de Joodse kerk kwam naar Jezus toe.
Izebel zei tegen Elia: ‘Ik zal ervoor zorgen dat je morgen dood bent!’
Matteüs 9:9-13 Jezus zag een man bij een kantoortje zitten.
Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?
Daniël 1:3-16 Koning Nebukadnezar zei tegen zijn knecht:
Exodus 20: Vier de rustdag, want dat is een bijzondere dag.
Les 11 Waar blijft Gods antwoord?
Matteus 27: Op het Paasfeest liet Pilatus, de baas van Jeruzalem, altijd één gevangene vrij. Er zat toen iemand in de gevangenis die Barabbas heette.
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Jezus liep met zijn leerlingen naar een tuin die Getsemane heette.
Johannes 21: 1-17 Nadat Jezus was opgestaan hebben de leerlingen Jezus nog een paar keer gezien. Een keer ging zo. Er waren zeven leerlingen bij elkaar.
Les 11 De Zoon lijdt Wat doe ik hier vandaag?
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Matteüs 26: Jezus at met zijn vrienden.
Les 12 De Zoon verlost Wat doe ik hier vandaag?
MAKE LOVE – MAKE WAR Efeze 6:12
Les 4 Proeven.
Nieuw leven Marcus 15:5-6 uit De Bijbel in Gewone Taal “De vrouwen gingen het graf binnen. Daar zagen ze een jonge man zitten. Hij droeg witte kleren…
Pesachmaaltijd Proef hier alle onderdelen van de Pesachmaaltijd!
Jezus gaat met zijn leerlingen naar een tuin. Hij gaat alleen verder
Keuzes maken.
Welkom Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst:
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
First Love – Eerste liefde
Transcript van de presentatie:

Het verhaal van Pasen

Jezus en zijn vrienden hadden samen een maaltijd Jezus en zijn vrienden hadden samen een maaltijd. Jezus nam een brood, dankte God en brak het. Hij gaf het hen en zei: “Neem en eet, dit is mijn lichaam.”

Jezus nam een beker en vulde die met wijn en dankte God. Hij gaf die aan hen en zei: “Drink. Het is mijn bloed dat ik geef zodat jullie zonden kunnen worden vergeven.”

Daarna ging Jezus met zijn vrienden naar een tuin die Getsemane heette. Terwijl zij wachtten ging Jezus bidden. Hij vroeg God of er niet een andere weg was, maar hij wilde wel Gods wil doen.

Judas had een teken afgesproken met de soldaten zodat ze wisten wie ze moesten pakken. Het teken was een kus. Toen de soldaten bij Jezus kwamen, groette Judas Jezus en kuste hem.

Jezus werd naar Pilatus gebracht, die wist dat Jezus niets verkeerd gedaan had. Pilatus wilde Jezus vrijlaten, maar hij was bang voor de Joodse leiders.  

“Wat moet ik met Jezus doen?” vroeg Pilatus aan het volk. Zij riepen: “Kruisig hem!” Pilatus zag dat niets hielp. Hij nam water, waste zijn handen voor het volk en zei: “Ik ben niet schuldig aan de dood van deze man”. Toen gaf hij Jezus aan hen over.

Jezus kreeg een rode mantel aan en een doornen-kroon werd op zijn hoofd gezet. Zij lachten hem uit en zeiden: “Gegroet koning van de Joden!”

Nadat ze hem gepest hadden kruisigden zij hem Nadat ze hem gepest hadden kruisigden zij hem. Zijn kruis werd geplaatst tussen twee misdadigers.

Jezus riep: “Het is volbracht!” Toen stierf hij.

Op zondagmorgen vroeg gingen twee vrouwen naar het graf waar Jezus lichaam was neer- gelegd. Het graf was leeg! Het lichaam was weg… Een engel zei hen: “Wees niet bang Jezus is niet hier. Hij is opgestaan”.

De twee vrouwen wilden het aan hun vrienden gaan vertellen, maar plotseling was Jezus daar…. De vrouwen vielen aan zijn voeten en aanbaden hem. Jezus vroeg hen om aan zijn vrienden te vertellen dat hij was opgestaan uit de dood. De vrouwen renden zo hard ze konden om hen het goede nieuws te vertellen.

De weg naar de hemel is open !! PASEN: Jezus leeft !!