en Zijn rechtvaardigheid

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Advertisements

Profetie. De woorden die de HEER tot Israël heeft gesproken bij monde van Maleachi.
Woord van Leven April 2014.
GOD IS EEN ONPARTIJDIG RECHTER VOOR ALLE MENSEN
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
Paulus en Israël Romeinen God kiest uit: Jakob/Esau Wat zullen wij dan verklaren? Toch niet, dat (er) onrechtvaardigheid langs/bij God (is)? Romeinen.
Paulus en Israël Romeinen God, de grote pottenbakker…
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Welkom Voorganger: br. W. Schaaij Preek van: ds. Organist: br. Beamist: br. D.D. Rouwhorst Opmerkingen kunt u melden bij.
Godsdienst.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Juni 2013 Woord van Leven "Het is een blijk van Gods genade, wanneer u verdraagt wat u moet lijden voor uw goede daden." 1 Petrus 2,20.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
20 juli 2014 Rotterdam. het voorgaande in Romeinen toen de kinderen (=Jakob en Ezau) nog niet geboren waren en goed noch kwaad hadden gedaan.
Introductie De Copernicaanse Revolutie. I. De revolutie van het Oude naar het Nieuwe Verbond. A. Het Oude Verbond Focus:jou, mij, de mens Karakter: doen,
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
Preek Jakobus 2:
Spreken over onze ellende … Geen los onderwerp! Onderdeel van de leer van de genade. Hoofdboodschap van de kerk Niet: je bent een erge zondaar Maar: je.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Wanneer was jij voor het laatst WOEDEND – en terecht?
Leren – vieren – verwonderen – lofprijzen
Welkom.
Geloof is je inlogcode Op zoek naar God?.
Bijbelstudies over de gelijkenissen van Jezus
Vertrouwen.
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
De rechtvaardige God kiest en verwerpt – wees stil en geef hem eer! (DL I, art.15) DE RECHTVAARDIGE GOD KIEST EN VERWERPT – WEES STIL EN GEEF HEM EER!
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Brief aan de Galaten -13- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
We lezen uit bijbel gewone taal: Johannes 15: Johannes 4: 7-21 De preek gaat over 1 Johannes 4: 19 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
SCHEPPING EN VERWONDERING. De Bijbel begint met te vertellen wie God is en wat de verhouding tussen de schepping en Hem is. Hij is de Schepper die Zijn.
Romeinen (6) WELKOM.
Oog voor de ander, oog voor jezelf
Levenskracht in overvloed
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Verbondenheid.
Preek over Romeinen 14:1-3.
Romeinen (2) WELKOM.
1.
Les 10 Helden in de kerk Wat doe ik hier vandaag?
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
5 – Hoe word je relaxed?.
Les 21 Jij en Genotsmiddelen
klei in de hand van de pottenbakker
Dankuur 2015 Een loflied van David
Zondag 3 september 2017 Liturgie ♫ ✟ ➲ Jer 18: 1-6 Rom. 9: 14-24
DE UITVERKORENEN Les 11 voor 16 december 2017.
Presentatie serie Vanitas
de brief aan de Romeinen
waarom gelooft de één wel en de ander niet
Seniorenbijeenkomst 15 februari 2018
de brief aan de Romeinen
Lukas 11 vers 5 t/m 8 5 Daarna zei ​Jezus: ‘Stel dat je midden in de nacht naar het huis van een vriend gaat en roept: ‘Kan ik drie broden van je lenen?
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
wie is verantwoordelijk?
de brief aan de Romeinen
Bij een ontvangen geschenk, kijkt God naar het hart
Week 3 Prangende vragen, het overwinningslied en het avondmaal met het Lam (Openbaring 19)
God rechtvaardigt de goddeloze!
die onze Vader wil zijn, en ons daarom Jezus gezonden heeft.
Agenda aanstaande week 1/2
DL III/IV.10 Dat mensen, die door de bediening van het Evangelie geroepen zijn, wel komen en bekeerd worden, moet men niet aan henzelf toeschrijven.
gelijkenis van de zaaier
de brief aan de Galaten (5)
Transcript van de presentatie:

en Zijn rechtvaardigheid Preek Halle 2 augustus 2015 GOD BEGRIJPEN en Zijn rechtvaardigheid

I. Inleiding Hoe meet je een meter?

II. Het verhaal van Job Inleiding tot Job

II. Het verhaal van Job

II. Het verhaal van Job

II. Het verhaal van Job

II. Het verhaal van Job

II. Het verhaal van Job

II. Het verhaal van Job

II. Het verhaal van Job

II. Het verhaal van Job

II. Het verhaal van Job

II. Het verhaal van Job

II. Het verhaal van Job

II. Het verhaal van Job

II. Het verhaal van Job

II. Het verhaal van Job

III. Waar ging Job mis? Job was inderdaad een rechtvaardig man Dit betekent niet dat hij “in zijn recht” staat tegenover God Job ging Gods rechtvaardigheid meten met zijn eigen maatstaven Job liet zijn vertrouwen in God afhangen van zijn begrip van God

IV. God begrijpen

IV. God begrijpen

V. Risico’s God niet vertrouwen wanneer we Hem niet begrijpen Gods voorschriften niet volgen wanneer we ze niet begrijpen

VI. Voorbeeldjes Wie van de volgende personen zal de hemel binnen mogen? Iemand uit een exotisch land die nog nooit van Jezus gehoord heeft maar wel “goed leeft”. Iemand die in België woont maar nooit echt het evangelie van A tot Z uitgelegd heeft gekregen?

VI. Voorbeeldjes Wie van de volgende personen zal de hemel binnen mogen? Een christen die homoseksueel is en dit aanvaard omdat God hem zo gemaakt heeft Iemand die het evangelie niet kan aanvaarden omdat God zijn hart hard heeft gemaakt

VII. Romeinen 9 (12b-15) God kiest een mens niet uit op grond van zijn daden, maar omdat Hij hem roept. Zo staat er ook geschreven: ‘Jakob heb Ik liefgehad, Esau heb Ik gehaat.’ Moeten we dan zeggen dat God onrechtvaardig is? Natuurlijk niet. Hij zegt immers tegen Mozes: ‘Ik ben barmhartig voor wie Ik barmhartig wil zijn, Ik schenk genade aan wie Ik genade wil schenken.”

VII. Romeinen 9 (17-18) Zo zegt Hij volgens de Schrift tegen de farao: ‘Ik heb u alleen maar aangesteld om u mijn macht te tonen en om iedereen op aarde te laten weten wie ik ben.’ Dus God is barmhartig voor wie Hij wil en maakt halsstarrig wie Hij wil.

VII. Romeinen 9 (20b-21) Vraagt het aardewerk soms aan de pottenbakker: ‘Waarom hebt U me gemaakt zoals ik eruitzie?’ Heeft de pottenbakker niet de vrijheid om van dezelfde klomp klei zowel een kostbare vaas als een alledaagse pot te maken?

VIII. Slot (1) We weten maar één ding zeker, en dat is dat God rechtvaardig is. Laten we dus geen oordeel vellen op basis van onze maatstaf, maar vertrouwen op Gods rechtvaardigheid. Ook als we deze niet begrijpen.

VIII. Slot (2) Laat al dit u niet ontmoedigen om God beter te proberen begrijpen Maar laten we niet de pretentie hebben dat we Hem kunnen doorgronden En laten we zeker ons vertrouwen in God en Zijn rechtvaardigheid niet afhankelijk zijn van ons beperkte begrip