De doop geeft hoop.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Presentatie Gemeente van onze Heer Jezus Christus, N.N. en N.N. hebben te kennen gegeven dat ze hun zoon/dochter N.N. willen laten dopen. Onderwijs Wanneer.
Advertisements

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (2)
Les 17 deel 2a Wat betekent het woord “verbond” ?
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Welkom in deze kerkdienst
Godsdienst.
Dopen.
Echt of nep?.
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze doopdienst is Ds. A.G.M. Weststrate Thema: Opnieuw geboren worden.
In deze presentatie staan beide.
Welkom in deze kerkdienst
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten we eerst luisteren naar wat de Bijbel zegt over de instelling en de betekenis van de doop. Voordat onze Heer.
Godsdienst.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Vader Zoon Heilige Geest
Welkom in de samenkomst
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan Na de zegen zingen we Lb. 1 Schriftlezing: Jesaja 42:18 – 43:13 Tekst: Jesaja 43: 1b.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Blz. 8 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Blz. 718 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten we eerst.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 1 De boodschap waar wij voor gaan.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
God heeft ons eeuwig leven geschonken –in zijn Zoon (1 Joh.5:11 / Zondag 1)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Gedoopt! Wat doe jij met jouw doop?.
U bent van harte welkom in de E&R tent aan de Fort den Haakweg in Vrouwenpolder voor informatie: E&R team / Welkom bij de sing.
Heidelbergse catechismus
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven!
Levensweg NBG Bijbelvertaling
Kort doopformulier voor de kinderdoop
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
10. De Geest, het woord en gebed
Gehoorzaam zijn als een dienaar
De Schepper En gaan Wandelen.
1.
Wie uit God geboren is zondigt niet, want Gods zaad
Wat geven we kinderen mee?
Spelregels en het spel Grammatica en praten Theorie en praktijk.
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Gezegend om recht te doen
’Vertel even wat over jezelf …’
Welkom in deze kerkdienst
Na de dienst is er een deurcollecte
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
Generaties.
Dordtse Leerregels - indeling
Openbare geloofsbelijdenis
Prediking zondag 16 september 2018
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
Zandloper van Gods geschiedenis
Efeziërs 1: 3-5 3Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus, met talrijke geestelijke zegeningen.
Hand. 1:4,5 Ga niet weg uit Jeruzalem, maar blijf daar wachten tot de belofte van de Vader, waarover jullie van mij hebben gehoord, in vervulling zal gaan.
Transcript van de presentatie:

De doop geeft hoop

1 Ik ben gedoopt?! Ppt01

Waar gaan we het over hebben? Ik ben gedoopt?! Abraham Het verbond Ik ben gedoopt! De doop geeft hoop Ppt02

Maarten Johannes De doop geeft hoop Wilhelmus Hermann Ppt03

De doop geeft hoop Opdracht 2 Maak een groepje van 3-4 personen Tekst Kies 2 teksten uit Maak bij elke tekst 3 vragen: Tekst 1. Wat vind je mooi aan de tekst? 2. Wat heeft de tekst jou te zeggen? 3. Wat kan Leonard aan deze tekst hebben? De doop geeft hoop Ppt04

De doop geeft hoop Opdracht 3 Stellingen: De doop leert mij dat God de Vader je aanneemt als Zijn kind. Hij zorgt goed voor je. Het kwaad houdt Hij bij je weg of gebruikt Hij voor je bestwil. Als je een kind van God bent, heb je iets aan je doop. Als je gedoopt bent, kom je in de hemel. Of je gedoopt bent is niet belangrijk. Want alleen als je gelooft, kom je in de hemel. 5. Ook als je niet zeker weet of je gelooft, kun je toch troost halen uit je doop. De doop geeft hoop Ppt05

2 Abraham Ppt06

De doop geeft hoop Ppt07

Eeuwig verbond Trouw De doop geeft hoop Duizendste geslacht Kind Ppt08

Psalm 105: 5 De doop geeft hoop God zal Zijn waarheid nimmer krenken, Maar eeuwig Zijn verbond gedenken. Zijn woord wordt altoos trouw volbracht, Tot in het duizendste geslacht. ‘t Verbond met Abraham, Zijn vrind, Bevestigt Hij van kind tot kind. De doop geeft hoop Ppt09

Opdracht 6 De doop geeft hoop Ppt10

Sleutels in de Bijbel De doop geeft hoop Ppt11

De doop geeft hoop Ppt12

3 Het verbond Ppt13

Psalm 105: 5 De doop geeft hoop God zal Zijn waarheid nimmer krenken, Maar eeuwig Zijn verbond gedenken. Zijn woord wordt altoos trouw volbracht, Tot in het duizendste geslacht. ‘t Verbond met Abraham, Zijn vrind, Bevestigt Hij van kind tot kind. De doop geeft hoop Ppt14

De doop geeft hoop Opdracht 9  Wat denk jij? Zet een kruisje in het goede vakje.  De doop geeft hoop Ppt15

De doop geeft hoop Genesis 15: 7-18 Bijbelstudie 1 Belangrijk: > Verbond wordt verzegeld door tussen geslachte dieren door te lopen. De doop geeft hoop > God sluit het verbond: alleen Hij gaat tussen de geslachte dieren door. > God verbindt Zich ‘met Zijn leven’ aan het verbond. Verbreekt Abraham het verbond, dan is er een weg terug. Ppt16

De doop geeft hoop Genesis 17: 1-8 Bijbelstudie 2 Belangrijk: > De HEERE belooft vier dingen: 1) Abraham zal tot een groot volk worden 2) Ze zullen Kanaän bezitten 3) Hij zal Abrahams God zijn 4) In Abraham zullen alle geslachten gezegend worden De doop geeft hoop > De HEERE vraagt Abraham Hem te dienen Ppt17

De doop geeft hoop Genesis 19: 9-11 Bijbelstudie 3 Belangrijk: > God neemt ook het teken van het verbond serieus (vers 14) Voorbeeld? Lees over Mozes en Zippora in Exodus 4: 24-26. De doop geeft hoop Ppt18

De doop geeft hoop Ppt19

Invulschema opdracht 11 De doop geeft hoop Ppt20

Antwoorden opdracht 11 De doop geeft hoop Ppt21

De doop geeft hoop Opdracht 12 Wat denk jij? Zet een kruisje in het goede vakje. De doop geeft hoop Ppt22

4 Ik ben gedoopt! Ppt23

De doop geeft hoop Doopformulier Opdracht 13 Formulier om de Heilige Doop te bedienen aan de kleine kinderen van de gelovigen Voor de Heilige Doop zijn drie dingen heel belangrijk: ……………………………………………………………………….. In de eerste plaats zijn wij met onze kinderen in zonde ontvangen en geboren. Daarom rust de toorn van God op ons. Alleen als we wedergeboren worden kunnen we in Zijn rijk komen. Dat laat ons het ondergaan in en de besprenkeling met het doopwater zien. Daaraan zien wij de onreinheid van ons hart. We worden opgeroepen om bedroefd te zijn over onze zonden en klein te worden voor God. Ook om en onze reiniging en zaligheid niet bij onszelf maar buiten ons te zoeken. De doop geeft hoop Lees verder >> Ppt24

De doop geeft hoop Vervolg van het doopformulier: (2) ……………………………………………………………………….. In de tweede plaats onderwijst en verzegelt de Heilige Doop ons de afwassing van onze zonden door Jezus Christus. Daarom worden we gedoopt in de Naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Gedoopt worden in de Naam van de Vader betekent dat Hij met ons een eeuwig verbond sluit. Hij neemt ons aan als Zijn kinderen. Ook zijn wij Zijn erfgenamen. Hij zorgt goed voor ons en Hij wendt alle kwaad van ons af. Of Hij gebruikt het kwade voor ons bestwil. Gedoopt worden in de Naam van de Zoon betekent dat Hij onze zonden met Zijn bloed afwast. Door één te zijn met Hem (in Zijn dood en opstanding) bevrijdt Hij ons van onze zonden. In Hem zijn we rechtvaardig voor God. Gedoopt worden in de Naam van de Heilige Geest betekent dat Hij ons ervan verzekert dat Hij in ons wil wonen. Zo heiligt Hij ons als mensen die in Christus zijn. Alles wat we in Christus hebben eigent de Heilige Geest ons toe. Dat is: de afwassing van onze zonden en de vernieuwing van ons leven die elke dag nodig is. Dat doet Hij totdat wij eenmaal met alle uitverkorenen het eeuwige leven zullen ontvangen. De doop geeft hoop Lees verder >> Ppt25

De doop geeft hoop Vervolg van het doopformulier: (3) ……………………………………………………………………….. In de derde plaats laat de Heilige Doop ons zien dat God van ons een nieuwe gehoorzaamheid vraagt. Dit houdt in dat wij deze enige God (Vader, Zoon en Heilige Geest) aanhangen, vertrouwen en liefhebben. Dat moeten we doen met alles wat in ons is (ons hart, ziel, verstand en al onze krachten). Het betekent ook dat wij niet leven zoals de wereld. En dat we onze zondige natuur doden en wandelen in een nieuw, godvruchtig leven. Wanneer we soms uit zwakte toch zonden doen, moeten we niet wanhopen aan Gods genade. We moeten dan niet in de zonde blijven. Want de doop is een zegel en een betrouwbaar getuigenis dat wij een eeuwig verbond met God hebben. De doop geeft hoop Lees verder >> Ppt26

De doop geeft hoop Vervolg van het doopformulier: (4) ……………………………………………………………………….. Onze kinderen begrijpen dit onderwijs nog niet. Toch moeten ze gedoopt worden. Ze weten ook nog niet dat ze in Adam delen in de verlorenheid. Maar ook niet dat ze in Christus tot genade worden aangenomen. Immers, wat God zegt tot Abraham, de vader van alle gelovigen, geldt ook voor ons en onze kinderen: 'Ik zal Mijn verbond oprichten tussen Mij en tussen u, en tussen uw zaad na u in hun geslachten tot een eeuwig verbond, om u te zijn tot een God, en uw zaad na U' (Gen 17: 7). Petrus zegt eigenlijk hetzelfde: 'Want u komt de belofte toe en uw kinderen, en allen die daar verre zijn, zovelen als er de Heere onze God toe roepen zal' (Hand. 2: 39) Daarom heeft God onder het oude verbond het bevel gegeven om de kinderen te besnijden. Deze besnijdenis was een verzegeling van het verbond en van de gerechtigheid van het geloof. Evenzo heeft Christus de kinderen omhelsd, de handen opgelegd en gezegend (Mark. 10: 16). Onder het nieuwe verbond is de doop in de plaats van de besnijdenis gekomen. Daarom moeten de jongere kinderen gedoopt worden. Zij zijn erfgenamen van het rijk van God en van Zijn verbond. Als de kinderen ouder worden, hebben de ouders de plicht om ze hierover meer te vertellen. De doop geeft hoop Ppt27

Opdracht 14 De doop geeft hoop Ppt28

Waar gaan we het over gehad? 1. Ik ben gedoopt?! 2. Abraham 3. Het verbond 4. Ik ben gedoopt! > Leonard: een leven vol moeilijkheden > Vier mannen uit de kerkgeschiedenis over hun doop De doop geeft hoop > Abraham op weg naar Kanaän > Psalm 105: 5 – God bevestigt Zijn verbond ‘van kind tot kind’ > God sluit het verbond > Bij het verbond hoort een teken: de besnijdenis > Het verbond wordt ruimer: alle volken delen in het heil > Het doopformulier Ppt29

De doop geeft hoop Waar wil jij God voor danken? Opdracht 15 De doop geeft hoop! De doop geeft hoop Waar wil jij God voor danken? Waar wil jij Hem om bidden? Ppt30