De jongens tegen de meiden

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

vijf broden en twee vissen
Problemen oplossen—vreugdevol
Vraag 1: Waar of niet waar?
Deze presentatie is van :
De opkomst van het christendom
Ik hou van Holland spel!.
C ULTUURELEMENTEN & M ULTICULTURELE SAMENLEVING …. Docent LotteTessa AnkeDyantha JurElvis ThomasSieb LotteRimke KayJorn MandyLindy MateaIsa K LASSENOPSTELLING.
Verhalen over God, mens en de wereld Deel 2. Verhalen over God, mens en de wereld Nieuwe Testament  vervolg op het oude testament Zijn niet los van elkaar.
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
1. 1 En Hij (=Jezus) kwam Jericho binnen en ging erdoor. 2.
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
Godsdienst. Testament Oude testament Nieuwe testament.
Godsdienst.
The GREAT escape De grote ontsnapping Waarheid Geopenbaard Truth revealed.
Wat geloven de wereldgodsdiensten?
Jezus roept de leerlingen
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Zondag 5-6 HC Franeker 13 december 2009
Het evangelie Het Nieuwe Testament begint met de evangeliën van Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes. Deze vier boeken vertellen het verhaal van Jezus. Ieder.
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
de verheerlijking op de berg
Bijbelstudies over de gelijkenissen van Jezus
Jezus de redder 16/10/2015 Flow david hancart.
Waarom zou ik geloven? Een uitnodiging om na te denken over je geloof Philip Nunn - De Bron Deel #1: 1 nov 2105 Deel #2: 22 nov 2105.
De zegen van Migratie Kom en Zie 3 april Rien van der Toorn Niet-westers socioloog Tyndale Theological Seminary Evangelische Theologische Academie.
Kies een partner in de Heer - 1 Kor.7:39b. Een partner krijg je, een partner kies je (O.T.) Wat de HEER toen zei, heeft betekenis voor nu (1 Kor.6) Houd.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Uitleg  In dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten verzamelt door vragen goed te beantwoorden.  In ronde 2, 3 en 4 staat er ook een.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Brief aan de Galaten -5- Hoe ging het?. Paulus vervolgde de gemeente van God Gemeente(n) van God: Handelingen 20:28 1 Corinthiërs 1: 2 1 Corinthiërs 10:32.
Corsodienst 21 augustus corso bouw je samen. Ds. : Mw Marijn Rohaan. Ouderling : Joke Nijhuis Organist : Johan Bredewout Schriftlezingen : Exodus 17: 9-13.
Deshima, handelspost in Japan Quiz Japanmuseum SieboldHuis.
22 september 2016 Bodegraven. Johannes 6 1 Daarna vertrok Jezus naar de overzijde van de zee van Tiberias in Galilea. lett. na deze dingen  na zijn verblijf.
Romeinen (6) WELKOM.
Muziek kan houvast zijn, troost,
Project veertigdagentijd
Omzet-kosten-winst HAVO 3
Schilderijen uit de 17de eeuw
Pinksteren: Christus geeft de opdracht door aan ons Joh.20:21-22
Creatief schrijven.
Welkom T1A Goedemorgen! Ga op je plek zitten volgens de klassenplattegrond. Je hebt voorlopig geen IPad nodig. Berg je telefoon op, of lever hem bij mij.
Natuurlijk leert de Koninklijke EHBO je helpen
de grote opdracht ... onderbroken
Houd je aandacht erbij! Trainers: Jan de Groot Henk Torreman.
Les 3 De Bijbelschrijvers
Romeinen 8:1,2 De mensen die bij Jezus horen, krijgen geen straf van God.
Blok III God de Zoon In de komende zes lessen leer je God de Zoon beter kennen door te kijken naar wat Hij gedaan heeft en nu nog doet.
“Maar het huis blijft staan, want het is stevig gebouwd.”
De tent van Abraham Genesis 12:6-9 “Abram en zijn familie kwamen in Kanaän, waar in die tijd de Kanaänieten woonden. Ze reisden door tot de eik van More.
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Sterren als wegwijzer Matteüs 2:1-2 Opdracht:
Johannes 21: 1-17 Nadat Jezus was opgestaan hebben de leerlingen Jezus nog een paar keer gezien. Een keer ging zo. Er waren zeven leerlingen bij elkaar.
Wij zijn FLEX Finn Megan Anouk Nina
Les 9 Allemaal kerken Wat doe ik hier vandaag?
Kerstspel Spelregels Start.
Maria en de engel Opdracht: Maak een engeltje.
MAKE LOVE – MAKE WAR Efeze 6:12
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Welkom in deze kerkdienst
Ik doe niet mee! Opdracht:
Talentontwikkeling in onderling samenspel in de gemeente.
DELEN.
Serie: geven Rentmeesterschap.
Hete hangijzers Conflicthantering in de gemeente van Antiochië
KEN JE KERK.
Jezus volgen met wat je hebt en geeft
Transcript van de presentatie:

De jongens tegen de meiden

De jongens tegen de meiden De jongens gaan links zitten, de meiden rechts Er zijn in totaal 5 aantal opdrachten en vragen Elke opdracht is 1 punt waard Degene met de meeste punten heeft natuurlijk gewonnen!

Opdracht 1: Test je kennis! Vraag 1: Antwoord de volgende vragen op het stencil Je mag de Bijbel of je mobiel gebruiken om de antwoorden te vinden Tip: Kies 2 personen uit om de vragen in te vullen, verdeel de vragen onderling

1. Met hoeveel kilo graan kwam Ruth thuis toen ze voor de eerste keer koren ging rapen op het land van Boaz? a. 1 kilo b. 5 kilo c. 10 kilo d. 30 kilo

2. Hoeveel mensen zaten in de ark van Noach? b. 10 c. 6 d. 8

3. Abraham was getrouwd met Sara en Hagar. Hij had nóg een vrouw 3. Abraham was getrouwd met Sara en Hagar. Hij had nóg een vrouw. Hoe heette zij? a. Mirjam b. Ketura c. Atalja d. Sedekia

4. Paulus krijgt te maken met de Euraklydon. Wie of wat is dat? a. De storm waardoor hij op Malta strandt b. Het gerechtshof in Rome c. De stadhouder van Efeze d. De boot waarmee hij naar Jeruzalem vaart

5. Rechter Samgar doodde zeshonderd Filistijnen 5.Rechter Samgar doodde zeshonderd Filistijnen. Wat gebruikte hij daarvoor? a. Ezelskaak b.Stierenstaart c.Priksstok voor de ossen d. Vuurkeien

6. Met welk lichamelijk ongemak werden de inwoners van Asdod, Gat en Ekron geconfronteerd omdat de ark in hun stad aanwezig was? a.Zweren b.Ontstoken ogen c.Brandplekken d. Gezwellen

7.Jezus genas een man bij Bethesda. Hoelang was deze man al ziek? a.30 jaar b. 10 jaar c. 26 jaar d. 38 jaar

8. Paulus en Barnabas krijgen ruzie over Johannes Marcus 8. Paulus en Barnabas krijgen ruzie over Johannes Marcus. Van Paulus mag Marcus niet meer mee. Waarom niet? a.Marcus had ze eerder in de steek gelaten b.Marcus verschilde met Paulus van mening over de besnijdenis c.Marcus wilde niet zonder geld reizen d. Marcus betwistte het leiderschap van Paulus

9.In 1 en 2 Koningen komt de kolokwint voor. Wie of wat is dat? a.Een soort aap bEen pompoenachtige plant cEen afgod met de kop van een slang d.Een mythische rivier

10. Eschatologie is een belangrijk thema in met name het Nieuwe Testament. Wat is het? a. Het onderwijs van Jezus b.De grote opdracht aan de kerk c. Leer over het einde van de tijd d. Kennisleer over de oorsprong

11. Wat vieren joden tijdens het loofhuttenfeest? a. Ontvangen van de Tora op de berg Sinai bHerinnering aan veertig jaar zwerven door de woestijn c.Dankbaarheid voor de oogst d. Wisseling van de seizoenen

Antwoorden D B A C

Opdracht 2: Wie is het handigst? Opdracht 2: Bouw een toren Kies uit je groep 5 deelnemers om de toren te bouwen Bouw een toren met spekkies en spaghetti De groep die de hoogste toren heeft, die pakt een punt Je hebt 5 minuten de tijd

Opdracht 3: Even nadenken We zoeken een vers uit de Bijbel. Op de volgende pagina staat het geschreven. Waar staat dit vers? Je mag de Bijbel of je mobiel gebruiken om de antwoorden te vinden Wijs iemand aan die het antwoord gaat geven Probeer het allemaal op te zoeken, en als je het weet, geef het door aan de leid(st)er

‘’Stuur nu mannen naar Joppe en ontbied Simon die ook Petrus genoemd wordt”

Antwoord: Handelingen 10:5

Opdracht 4: Bijbelse hints Kies per groep max 6 personen uit, die iets uit gaan beelden En krijgt een kaartje te zien met een Bijbelse naam, een voorwerp of een bijbelboek De persoon mag niet praten, alleen maar uitbeelden ( de persoon krijgt 1 minuut de tijd) Je eigen groep (meiden of de jongens) moeten raden wat het is Gebaar Betekenis trekken aan de oorlel klinkt als wijzen naar de persoon persoon heeft het goede woord geraden aantal vingers omhoog houden aantal woorden aantal vingers op de bovenarm leggen aantal lettergrepen in het woord het aantal vingers opnieuw op de arm en de vinger van de betreffende lettergreep omhoog de zoveelste lettergreep in het woord

Bijbels hints: Voor de jongens: Koning David Boekrol Abraham Het huis op de rots Noach Tollenaar Voor de meiden: Ruth Farizeeer De ark (van Noach) Profeet Petrus Israel

Opdracht 5: Wie is het snelst 1 persoon gaat schrijven Verzin zoveel mogelijk Bijbelse namen, en schrijf die op Dit mag van zowel mannen als vrouwen zijn Let op: Wel echte namen! Je krijgt 5 minuten om dit te doen Degene met de meeste namen heeft gewonnen!