Voeding in de pedicurepraktijk

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vormen van diabetes. Type 1. komt veelal voor op jonge leeftijd. Werd ook wel jeuddiabetes genoemd. Deze vorm van diabetes komt niet veel voor. Bij diabetes.
Advertisements

Voorlichtingsavond De Granaet.
Ren je Rot Voedingsspel!?.
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
Wie is DVN Oost-Nederland & Diabetes op school
Gezonde voeding.
Voor onze jeugdspelers
Weet Wat Je Eet ! Vitamine wijzer! Wat en Hoeveel ? © Wieke.
Een handleiding voor deleerkracht
Hoe gezond ben ik?.
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
VOEDING EN REUMA.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Voeding en bewegen!.
Thema 2: Voeding en Vertering
De invloed van voeding op sportprestaties
Een doorsnee gezonde dag Rotary Naarden Bussum 24 maart 2014.
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
De voedsel en kracht quiz
Hoorcollege 3 Overgewicht Diabetes Jelle Wijma
Film Gezond eten. Evenwichtige voeding Hoe stel je die samen.
Wat voedt jou deel 1..
Informatiebijeenkomst
Pathologie/Verpleegkunde
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Energiemanagement Hans Spanjers
Introductie sportvoeding
Rianne v. Heertum Diëtist
VOEDING EN DIABETES.
Pieken en dalen,… de rol van voeding Esther Pekel diëtist diabetesteam 1.
Voeding net iets anders aan de slag Mieke Paleari
Diabetes en Voeding.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
 Wie is Kris Verburgh?  Hoofdstukken  Drie basisprincipes  Treden van de voedselzandloper  De schijf van vijf vs de voedselzandloper  Voedingscentrum.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
VOEDING EN DIABETES.
Diabetes.
GOEDE VOEDING EN SPORT De nieuwe sportvoedingspiramide sinds najaar 2016 Basisvoeding Energie uit je voeding Energie dat je lichaam verbruikt Hoeveel energie.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
We beginnen om ongeveer 19:33 uur
Gezonde voeding.
Alles over voeding Thema: Gezonde Voeding Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum Aanpassing Schijf van Vijf november 2017.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Hoe zit het met jou? Eet jij veel suikerrijke producten? Let je erop? Drink je veel frisdrank? Doe je vaak extra suiker op je eten of in je drinken?
Smul gezond.
Schijf van vijf.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
Voeding bij verschillende doelgroepen en culturen
Leverancier van de Schijf van Vijf
Hoe zat het ook al weer? 5/10 minuten voor het voorbereiden van de volgende begrippen: Monosaccharide/disaccharide/polysaccharide Glycogeen Insuline/glucagon.
JULLIE WETEN DAT IK HET HEB, MAAR WAT IS HET?
Diabetes.
Voel je wel in je vel !.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Koolhydraten.
De actieve voedingsdriehoek
Diabetes.
Gezonde voeding.
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Staat dit in de Schijf?. Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Eetmeter Eetgedrag Staat dit in de Schijf?
Schijf van Vijf.
Het koolhydraatbeperkte dieet Deel II
Keuzedeel assisteren bij facilitaire diensten
Mijn spreekbeurt: Wat is diabetes?
Transcript van de presentatie:

Voeding in de pedicurepraktijk Jentina Sol Mens en Voeding Skills

WELKOM MENS & VOEDING

DOELEN 1. Inzicht in voeding en diabetes. 2. Heeft voeding invloed op je nagels? PAUZE 3. Kan na instructie in duo’s paar hapjes maken (en opeten) AFSLUITING

Verschil Diabetes en hoe zit het met Voeding? Hoe zit het ook alweer? mindmappen

Wat is Diabetes? Diabetes type 1 en 2 heten bijna het zelfde maar de oorzaken zijn heel verschillend. Hier bestaan veel misverstanden over. Vaak wordt gedacht dat alle vormen van diabetes ontstaan door te veel suiker, snoepen en een ongezonde leefstijl. Deze video legt het verschil kort maar krachtig uit.

DIABETES 1 miljoen in NL Type 1: Geen insuline Altijd spuiten Type 2 Wel insuline Cellen ongevoeliger Tabletten of spuiten Gevolg: verhoging bloedsuikerspiegel> kans op COMPLICATIES: -hart-en bloedvaten -zenuwbeschadiging Belangrijk: glucosewaarden onder controle door -medicatie -bewegen -VOEDING!!!!!!!!!!

DIABETES EN VOEDING Bij beide types voeding van belang (bloedsuiker constant houden) met name bij type 2: HOE doe je dat: -Bij overgewicht afvallen (5-15% al effect) -Schijf van Vijf, geen extra’s -Let op vetten (OV), zout, volkoren, vis, rood vlees -Extra vitamines nodig? -Veel vezels -Niet te veel extra suikers (koolhydraten)

KOOLHYDRATEN Zit oa in brood, melk, suiker, honing, fruit, aardappelen, rijst. Verhogen bloedsuiker. Iedereen nodig. Diabeet letten op soort en hoeveelheid (bewust afstemmen op behoefte). Regelmatig eten. Glycemische Index: veel vezels>laag Onderzoek werking koolhydraat arm. Nog meer onderzoeken/experimenten (volgende dia)

Laatste ontwikkelingen: -Vitamine B6 wellicht ontwikkeling -Diabetes voet eenvoudig te redden -Voeding als medicijn? WIKIWIJS> website> LINK na afloop mee.

VOEDING EN NAGELS *Gezond en gevarieerd eten bij goede gezondheid. *Weerspiegelen je gezondheid. *Vitamines en mineralen dragen bij: ijzer, selenium, zink, magnesium, vitamine D, Vitamine B8, calcium. *Veel nog niet bewezen. *Goede verzorging en omgang met nagels ook van belang!

KAHOOT QUIZ PAUZE Wat: interactieve quiz Hoe: invullen pin+naam Hulp: mobiel Tijd: 10 minuten Uitkomst: 1 winnaar Klaar: PAUZE

HAPJES Weinig (toegevoegde) suiker, veel vezels, gezonde vetten *alles eten maar letten op: Weinig (toegevoegde) suiker, veel vezels, gezonde vetten

LINK WIKIWIJS https://maken.wikiwijs.nl/100977/VOEDING_IN_D E_PEDICUREPRAKTIJK Stuur ik via de mail!!!!

HAPJES Wat: Hapjes maken Hoe: In duo’s, 2x4 hapjes ongeveer. Hulp: recepten, ingrediënten, materialen Tijd: Max. half uur. Uitkomst: lekkere hapjes! Klaar: hapjes op bord/tafel klaarzetten, wat drinken pakken, feedbackformulier invullen, afsluiten/vragen, hapjes opeten 

AFSLUITING FEEDBACK FORMULIER VRAGEN? LINK WIKIWIJS