Geschonden beroepseer V 2008 I. Eerste analyse bij lezing Waar worden in de tekst de afzonderlijke tekstelementen behandeld? Welke alinea’s kunnen in.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Politiek Bedrijven Arnhem, 5 april 2005.
Advertisements

Schema en synthese van een zakelijke tekst
Instructional rounds •Vorm van community of learners •Gebaseerd op de netwerken zoals die bij medici worden onderhouden •Richt zich op de kern.
DeNieuweArbeidsrelatie “World is changing” Leon Vincken MKB-Arbeidsvoorwaarden 1 juni 2011.
Aanzet tot strategisch denken
Vapro -D Month Year Givaudan.
Strategisch management Samenvattend. Wie of wat is Strategisch management? Verantwoordelijken binnen een bedrijf voor het vastleggen van – Missie – Visie.
Havo 3 Paragraaf 4.1 t/m 4.3.
TEKST 1 DENKEN IN MODELLEN
waarom dit boek? Afsluiting 10 jaar Randstad Award Groeiend belang van employer branding Stand van zaken Tijd om thema te verdiepen De echte arbeidsmarkt.
OpMaat Combineren van zoektermen Universiteitsbibliotheek verder = klikken.
Brrrrrrr, een klant CEO bezoekt weinig klanten Wel praten over….., niet praten met….. Klant is van vlees en bloed, geen getal Klant is eng….. Klanten gaan.
Lesbrief Arbeidsmarkt
De loopbaan revolutie in de regio
6.4 Wat voor werkloosheid? Hoe ontstaat werkloosheid?
LWP Portfolio Intersectoraal onderwijs
Wat kunnen wij voor uw organisatie betekenen ? Even voorstellen
Is de islam als godsdienst een rem op de integratie van moslims?
Archieftoepassingen in Brocade Jan Corthouts Anet Gebruikersdag 15 juni 2011.
Objectieve en subjectieve onveiligheid
Basisbegrippen van motivatie
Van doelen naar reflectie
Hoofdstuk 1 Inleiding op gedrag in organisaties
Jongeren Preventie Team
Het echte evangelie maakt het de mens niet gemakkelijk.
Vraagstukken van grote en middelgrote steden in Nederland
MAATSCHAPPELIJKE TRANSITIE EN ONDERWIJSTRANSFORMATIE LEO LENSSEN 23 JANUARI 2008 Heliomare scenarioverkenning.
Nederlands Gymnasium Centraal examen 2011.
De waarde van cultuur, een onderzoek naar het meetbare en onmeetbare
Top 10 van levensvragen die u zichzelf kunt stellen
Workshop ‘visieversneller’
5.3 Heb je werk? De arbeidsmarkt is het geheel van vraag en aanbod naar werk. De vraag van arbeid komt van werkgevers. Het aanbod komt van de beroepsbevolking.
5.2 Kun je meer produceren? De productiecapaciteit is de hoeveelheid producten die een bedrijf kan produceren . Dit wordt bepaald door het aantal werknemers.
Bedrijf in de buurt? Bron: leefbaarheidsproblemen. Vertrek bedrijf Gevolgen voor buurt. Overlast. Onveiligheid.
6 stappen in Risico management
Bedrijfsnaam Bedrijfsplan. Missie Vertel hier jouw missie op lange termijn. Probeer woorden te gebruiken die nadruk leggen op de groei van jouw bedrijf.
Presentatie titel BIMBDK01 Bedrijfskundige thema’s Week 1
Presentatie titel BIMBDK01 Bedrijfskundige thema’s
50.
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 BIMBDK01 Bedrijfskundige thema’s Week 1 - Introductieles Business IT & Management
{ Bedrijfsnaam Bedrijfsplan.  Vertel hier jouw missie op lange termijn.  Probeer woorden te gebruiken die nadruk leggen op de groei van jouw bedrijf.
Aruba wordt een moderne samenleving Hoofdstuk 4. §4.1 Waarom kwam er een olieraffinaderij? Olieraffinaderij  Lago Aruba lag dichtbij het Meer van Maracaibo.
Hoe positioneer ik mijn uitgeverij 10 do’s en dont’s Windkracht62 1 WINDKRACHT (0) Ian Muller.
Coöperatief bankieren Dirk Duijzer, 10 december 2012.
Haagse Hogeschool 3 november 2005 IKEA BV Nederland Ervaringen van IKEA Nederland B.V. Cultuur als motor voor succes!
Winkelen 3.0 Hoofdstuk 3 Omgaan met geld in een bedrijf.
4.1 DE WERKNEMER.
Blockchaintoepassingen met een publiek belang in Groningen mei 2017
Hoofdstuk 1 Inleiding op gedrag in organisaties
Grip op veiligheid en risico’s op de werkplek en het voorkomen van verzuim Hoe zorg ik voor een goed beleid om (financiële) risico’s van veiligheid zoveel.
Sociale Media in de toeristische sector Bijeenkomst Blauwe Lint
ZOOM IN OP DE TYPISCHE PlanetPress-GEBRUIKER.
§ 1.1 Identiteit Identiteit is het beeld dat iemand van zichzelf heeft, dat hij uitdraagt en anderen voorhoudt en dat hij als kenmerkend en blijvend beschouwt.
Tekstverbanden en signaalwoorden
Vmbo 2 economie Waarom werken?
Politieke socialisatie Politieke institutie Sociale institutie
Pilot maatschappijwetenschappen
Goed Werk trajecten Openbaar Bestuur
MAW §1.3.
teksten Een tekst vormt een samenhangend geheel
De toekomst van de maatschappelijke stage
Titel van bedrijfsvergadering
Nederland en de rest van de wereld
Generaties in dialoog.
ASSERTIEF Je durft voor jezelf op te komen Je durft je mening te uiten
Havo lesboek deel 1 ~ Hoofdstuk 1
§2.3 De sociale kwestie In deze presentatie leer je over:
Duurzaamheid C en D Hoofdstuk 2 People.
“De vertaalsector zou verder
Auteur: Magrite Kalverboer Gemaakt door Jolien Vanoverbeke
Transcript van de presentatie:

Geschonden beroepseer V 2008 I

Eerste analyse bij lezing Waar worden in de tekst de afzonderlijke tekstelementen behandeld? Welke alinea’s kunnen in een samenvatting waarschijnlijk weggelaten worden? Staan de gevraagde elementen waarschijnlijk in volgorde?

Gevraagde elementen welke essentiële ontwikkelingen zich hebben voorgedaan in de beleving van werk welke essentiële ontwikkelingen zich hebben voorgedaan in bedrijven en organisaties welke kwalijke gevolgen deze ontwikkelingen met zich mee hebben gebracht

Omzetten in tekst In de beleving van werk hebben zich enkele belangrijke ontwikkelingen voorgedaan. welke essentiële ontwikkelingen zich hebben voorgedaan in bedrijven en organisaties welke kwalijke gevolgen deze ontwikkelingen met zich mee hebben gebracht

Omzetten in tekst In de beleving van werk hebben zich enkele belangrijke ontwikkelingen voorgedaan. Ook in bedrijven en organisaties hebben veranderingen plaatsgevonden. welke kwalijke gevolgen deze ontwikkelingen met zich mee hebben gebracht

Omzetten in tekst In de beleving van werk hebben zich enkele belangrijke ontwikkelingen voorgedaan. Ook in bedrijven en organisaties hebben veranderingen plaatsgevonden. Deze ontwikkelingen hebben een aantal kwalijke gevolgen met zich mee gebracht.

Omzetten in tekst In de beleving van werk hebben zich enkele belangrijke ontwikkelingen voorgedaan. Werknemers ontlenen hun identiteit en zelfrespect al lang niet meer in de eerste plaats aan hun beroep.

Omzetten in tekst In de beleving van werk hebben zich enkele belangrijke ontwikkelingen voorgedaan. Werknemers ontlenen hun identiteit en zelfrespect al lang niet meer in de eerste plaats aan hun beroep. Bij arbeid zijn de zelfontplooiing en de subjectieve voorkeuren van het individu voorop komen te staan.

Omzetten in tekst In de beleving van werk hebben zich enkele belangrijke ontwikkelingen voorgedaan. Werknemers ontlenen hun identiteit en zelfrespect al lang niet meer in de eerste plaats aan hun beroep. Bij arbeid zijn de zelfontplooiing en de subjectieve voorkeuren van het individu voorop komen te staan. De identificatie met het eigen bedrijf is verminderd waardoor men gemakkelijk van baan verwisselt.

Omzetten in tekst In de beleving van werk hebben zich enkele belangrijke ontwikkelingen voorgedaan. 1 Werknemers ontlenen hun identiteit en zelfrespect al lang niet meer in de eerste plaats aan hun beroep. 3 Bij arbeid zijn de zelfontplooiing en de subjectieve voorkeuren van het individu voorop komen te staan. 2 De identificatie met het eigen bedrijf is verminderd waardoor men gemakkelijk van baan verwisselt. 2

Omzetten in tekst In de beleving van werk hebben zich enkele belangrijke ontwikkelingen voorgedaan. Ook in bedrijven en organisaties hebben veranderingen plaatsgevonden. welke kwalijke gevolgen deze ontwikkelingen met zich mee hebben gebracht

Omzetten in tekst Ook in bedrijven en organisaties hebben veranderingen plaatsgevonden.

Omzetten in tekst Ook in bedrijven en organisaties hebben veranderingen plaatsgevonden. Hier is de rationalisering en ‘professionalisering’ voortgeschreden en wordt er bestuurd op basis van meetbare resultaten.

Omzetten in tekst Ook in bedrijven en organisaties hebben veranderingen plaatsgevonden. Hier is de rationalisering en ‘professionalisering’ voortgeschreden en wordt er bestuurd op basis van meetbare resultaten. Schaalvergroting werd een doel op zich, en daarbij draait alles om concurrentie.

Omzetten in tekst Ook in bedrijven en organisaties hebben veranderingen plaatsgevonden. 1 Hier is de rationalisering en ‘professionalisering’ voortgeschreden en wordt er bestuurd op basis van meetbare resultaten. 2 Schaalvergroting werd een doel op zich, en daarbij draait alles om concurrentie. 2

Omzetten in tekst In de beleving van werk hebben zich enkele belangrijke ontwikkelingen voorgedaan. Ook in bedrijven en organisaties hebben veranderingen plaatsgevonden. Deze ontwikkelingen hebben een aantal kwalijke gevolgen met zich mee gebracht.

Omzetten in tekst Deze ontwikkelingen hebben een aantal kwalijke gevolgen met zich mee gebracht.

Omzetten in tekst Deze ontwikkelingen hebben een aantal kwalijke gevolgen met zich mee gebracht. Het management verrijkt zichzelf en het is het management niet meer om het werk te doen.

Omzetten in tekst Deze ontwikkelingen hebben een aantal kwalijke gevolgen met zich mee gebracht. Het management verrijkt zichzelf en het is het management niet meer om het werk te doen. Doordat vakmanschap niet meer echt meetelt hebben werknemers hun beroepseer verloren.

Omzetten in tekst Deze ontwikkelingen hebben een aantal kwalijke gevolgen met zich mee gebracht. Het management verrijkt zichzelf en het is het management niet meer om het werk te doen. Doordat vakmanschap niet meer echt meetelt hebben werknemers hun beroepseer verloren. Daardoor vindt er een uitholling van beroepen plaats en worden cultuur en samenleving ondermijnd.

Omzetten in tekst Deze ontwikkelingen hebben een aantal kwalijke gevolgen met zich mee gebracht. Het management verrijkt zichzelf en het is het management niet meer om het werk te doen. Doordat vakmanschap niet meer echt meetelt hebben werknemers hun beroepseer verloren. Daardoor vindt er een uitholling van beroepen plaats en worden cultuur en samenleving ondermijnd.

Omzetten in tekst Deze ontwikkelingen hebben een aantal kwalijke gevolgen met zich mee gebracht. 1 Het management verrijkt zichzelf en het is het management niet meer om het werk te doen. 2 Doordat vakmanschap niet meer echt meetelt hebben werknemers hun beroepseer verloren. 2 Daardoor vindt er een uitholling van beroepen plaats en worden cultuur en samenleving ondermijnd. 2