JCI VLAANDEREN #EXCHANGE. INLEIDING JCI bestaat enkel en alleen door de toewijding, de ideeën, de passie en de inzet van de individuele leden.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Onze kernwaarden.
Advertisements

Herwers en ZE Jos Herwers.
JCI Vlaanderen Toon je passie 2.Projecten 3.Groei 4.PR & Communicatie 5.Online Tools TOON JE PASSIE JCI Vlaanderen.
Vinden – Binden – Boeien door Maarten Verwer
1 Workshop voor maatschappelijke organisaties ter voorbereiding op de Beursvloer.
Wat is vzw Arktos? Arktos vzw is een professionele vormingsorganisatie voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren tussen de 6 en 25 jaar.
Bouwsteen Traject OP Maat Foto’s voor poster. Inleiding Steeds vaker worden scholen geconfronteerd met leerlingen die getalenteerd, hoog intelligent of.
Vierde ervaringsuitwisseling “Competent van kop tot teen!” 8 april 2010 Lieselore Beckers & Isabelle De Wispeleir VIVO vzw ompetent van kop tot teen !
HoekscheWaardDuurzaam
Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerlingen 2 de graad.
Competent van kop tot teen! Studiedag 8 juni 2010 Competenties en VTO beleid Een degustatie van instrumenten Joke Sweygers Patricia Van Dessel VIVO vzw.
Jongeren Preventie Team
Vrijwilligersbeleid Samen werken aan de toekomst November 2005.
Zorg voor de Toekomst Noord- en Oost-Groningen Marieke van Ginkel
Evenwicht Het is van belang dat er een evenwicht bestaat tussen alle bronnen Grotere kans op positieve ervaringen 1.
Deel anders, mijn organisatie
CanDo Coaching.
Netwerk Ouderenzorg Regio Noord 5e subsidieronde Nationaal Programma Ouderenzorg.
Visie & Strategie.
Modelontwikkeling doorgangswoningen OCMW’s. Oproep medewerkers kerngroep OCMW’s.
JCI Hasselt Investeer in uzelf. Wat is JCI NGO (Niet Gouvernementele Organisatie) >70 jaar oud Internationaal netwerk > leden >100 landen Tussen.
Loyaliteit begint met een warm welkom
Faculteit Economie en Management. FEM Smart Business Center Van lerende organisaties naar lerende combinaties April 2015.
Introductiebijeenkomst Waardigheid & trots. Programma Korte introductie Themacoördinator Dialoog met vertegenwoordiger Ministerie van VWS Deel 1 pitches.
Workshop sponsoring Delft voor Elkaar
Welkom. Welkom Voorburgse Rugby - Club We staan! Nu gaan we leren lopen, samen met jullie! Organisatie: Bestuur: Bart, Kour, Maurits TC: Fer en Kour.
Introductiebijeenkomst Waardigheid & trots. Programma Korte kennismaking Vraaggesprek vertegenwoordiger Ministerie van VWS Deel 1 pitches deelnemende.
JEUGDCLUB SCHAKEN TURNHOUT
Van Zelfbeschikking tot Toekomstperspectief 8 oktober 2015.
 A-94 A-94.
Internet training 2015 gevorderden wat willen we met de website Info delen Passie uitdragen Leden werven...
Introductiebijeenkomst Waardigheid & trots
Relatie tussen het PI en bedrijven Anne van Opijnen (2015)
50.
“NIET DENKEN MAAR DOEN” Eindconferentie kennisplatform Impreze
Opleiding en Hulpverlening 100 vrijwilligers bekwaam en beschikbaar.
V&VN Oncologie Oncologie V&VN Oncologie Afdeling binnen V&VN Ruim 2500 leden Bundelen en verspreiden van vakkennis Kwaliteit van zorg verbeteren.
Jeugdwerkactie 2014 Actiedoelen. Drie pijlers onder de actie Thema 1Sterk in je schoenen Weerbaarheid van jongeren Thema 2Schouder aan schouder Zorg voor.
1 Speciale bijeenkomst Kringberaad Land van Cuijk 14 augustus 2013 ‘s-Hertogenbosch Een nieuw perspectief voor belangenbehartiging.
Instrument of houding? Implementatie van regionaal en lokaal integraal volksgezondheidsbeleid.
P1 VisitBrabant.nl. Ruimte en vastgoed Natuur en stad Opleidingen en arbeidsmarkt Gastvrijheid Events en iconen Innovatie Brabant heeft volop potentie.
Organisatieontwikkeling Bijeenkomst voor Informatie en Opinie 9 oktober 2012.
Informatiedag verenigingen
Evaluatie FAB-trainingen Mondriaan Parnassia GGz Centraal Een beknopt overzicht van uitkomsten 7 maart 2017.
Visie op medewerkers vanuit talentgerichte invalshoek
Toon kuijpers MH2a.
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
Cultuurvrienden De betekenis van vrienden in de cultuursector, een pilot in Tilburg Henk Vinken Werkconferentie Publiek! ‘s-Hertogenbosch.
Welke leerpunten nemen we mee van de eerste twee jaar?
What is the meaning of? Student centered learning
Een vergadering organiseren
Les 1: Brainstorm en kennismaken
Het Wereldhandelsspel
F O V I G de federatie van gebruikersraden en ouderverenigingen in voorzieningen voor personen met een handicap Presentatie FOVIG.
Vergadering Personeelsdienst
Werkvorm Vergaderen op kleur.
Brede Haven TL ‘s-Hertogenbosch /
PAR-dag, , De Sensatie van een Goed Leven Workshop ‘Zonder gelijkwaardigheid geen communicatie’
Slimme gemeenten doen aan Smart Mobility
Toerismeboeren Kick-off 2018
Inleiding campusvoorrang
Wij komen centraal te staan !
KOH staat voor Kwaliteit en Ontwikkeling Huisartsenzorg Hét expertisecentrum voor geaccrediteerde nascholing en taakherschikking in de eerste lijn.
Hoe zijn wij als inwoner betrokken geraakt?
Workshop Afspraken maken
MOOC IN CLIL Kathy Demeulenaere
Aftrap Bestuursatelier nr.2 Innovatie Sociaal Domein Rijswijk
Rol van de NVZF rondom het thema: stimuleren van beweeggedrag in ziekenhuizen Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuis Fysiotherapie Maart 2018.
The Future Teacher 3.0.
Hans Broodman Nassau Fundraising De Toekomst van Fondsenwerving
Transcript van de presentatie:

JCI VLAANDEREN #EXCHANGE

INLEIDING JCI bestaat enkel en alleen door de toewijding, de ideeën, de passie en de inzet van de individuele leden. Het grootste doel van JCI Vlaanderen is dan ook om die leden zoveel mogelijk bij te leren, een groot aanbod activiteiten en opleidingen aan te bieden en te laten profiteren van het ijzersterke netwerk dat bij een lidmaatschap komt.

INLEIDING Reeds enkele jaren zijn we met het bestuur van Vlaanderen bezig met het overstijgen van het “one man, one job and one year” principe. Een strategisch plan op lange termijn leidt tot succes, waarbij een korte termijn visie vaak vastloopt omdat het niet door iedereen gedragen wordt. Met JCI Exchange willen we de identiteit van JCI uitdragen, meerwaarde voor elk lid creëren en onze ervaringen delen met elkaar. We doen dat aan de hand van vier pijlers: Passie voor JCI, Partnerships, Pers en Persoonlijke Ontwikkeling.

PASSIE VOOR JCI Doel: betrokkenheid bij de leden doen toenemen exchange met onze leden; JCI wordt klaargestoomd voor de toekomst en gaat zoveel mogelijk digitaliseren; de lancering van ons online platform gebeurt in samenwerking met Smart Sunday en zal alle informatie van onze lokale afdelingen en leden bevatten; Bovendien wordt er een speciale JCI App ontwikkeld zodat onze leden ook via hun smartphone of tablet de nodige data terugvinden.

PASSIE VOOR JCI elk lid aanmoedigen om meer van onder de kerktoren te komen om zowel zakelijk, privé, als JCI; JCI gerelateerd meer te gaan halen uit het beschikbare netwerk; Quasi oneindige beschikbaarheid aan kennis en ervaring die op vandaag veel te weinig gedeeld wordt. Denk maar aan locaties die ter beschikking staan via onze partners, sprekers die in bepaalde afdelingen vaak aan het woord komen, praktische beslommeringen zoals projecten organiseren, …

PARTNERSHIPS Doel: partners engageren zodat ze zich meer betrokken voelen bij JCI en de werking ervan exchange met onze partners; onze partners steken (veel) geld in JCI of stellen locaties ter beschikking gedurende drie jaar; In ruil krijgen ze dankzij het netwerk van JCI meer visibiliteit en de mogelijkheid om werknemers te laten proeven van JCI, opleidingen te volgen en deel te nemen aan evenementen,

PARTNERSHIPS exchange tussen onze partners; onze partners worden uitgenodigd op een exclusief partnerevent, zodat ook zij kunnen profiteren van elkaar métier, kennis en netwerk.

PERS Doel: naamsbekendheid van JCI doen stijgen exchange met ons netwerk; er wordt dikwijls smalend gezegd dat JCI het best bewaarde geheim is van Vlaanderen.; we hebben onszelf de ambitie gezet om hier verandering in te brengen.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING Doel: de meerwaarde van een JCI lidmaatschap zeer duidelijk en zeer concreet maken voor élk individueel lid exchange door onze persoonlijke ontwikkeling; binnen JCI zijn wij bijzonder trots op ons een eigen opleidingscenter: Training Institute Flanders of kortweg TIF. wij bieden niet alleen kwalitatieve trainingen aan die door onze eigen leden worden gegeven, maar beschikken eveneens over een groot aantal professionele trainers en sprekers die hun opleidingen exclusief tegen een sterk verminderde prijs aanbieden aan JCI.