BODEGAS FABRE SA Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bvc Commanderij Livinus: Piëmonte: een degustatieve wandeling in rood 28/11/09.
Advertisements

Commanderij Osiris stelt voor : Rode Wijnen uitCalifornia.
Pio Cesare Piemonte Italië
maandag 7 juli 2014 Het is nog niet te laat: Dom. du Bosc - Chardonnay Sauvignon Smaak : De wijn bezit een briljante, licht strogele kleur. In de neus.
Productie Wijn.
Chasse-Spleen Verticale degustatie
Degustatie : Bordeaux – versus – Côtes du Rhône 23 september 2011
Blind proeven van rode druivenrassen
RODE WIJNBEREIDING SVH Wijncertificaat.
Syrah/Shiraz in de wereld Vlaamse Wijngilde Commanderij Brussel 27/01/2006.
Rode Druivenrassen Blind Proeven
Alkoomi Frankland River – Western Australia 2005 – Cabernet Sauvignon 2005 was een heel mooi wijnjaar met milde temperaturen ook tijdens de zomer maar.
Bordeaux 1998 Vlaamse Wijngilde Commanderij Brussel Erik De Knop-Willy De Pauw-Eric Merny.
Wijnkennis.
Marc Vlaeminck Van druif tot wijn Marc Vlaeminck Copyright 2003.
Chardonnay.
GRENACHE KBC wijnclub december 2013 Jan Peuskens en André Verhaegen.
Powerpoint presentatie Beaujolais Primeur
Wijn.
Nederlands Wijn Gilde Landelijk thema 2014/2015
Wijn Het proces.
Australian Wines November 2014 Ad Libitum – Zottegem City.
© 2014, Wijnkennis 1 Sancerre – Wijnen van een inspirerende terroir [For headings highlight from here to here]
Nosing & Tasting “Ierse whiskey” 11 Oktober 2015.
Port/spijs proeverij 23/10/2015 Door Jaco en Dianne van den Berge Wines4u V.O.F.
Studie proeverij Multiple Choice  Keuze A  Keuze B  Keuze C  Keuze D.
Top Australië, maandag 24 maart Australië Australië ligt, met een oppervlakte van bijna 8 miljoen vierkante kilometer, “Down Under” omringd door.
OUDE CULTUUR – JONG LAND Ethymologie Libanon “Laban” (Aramees)  Het Witte Gebergte Geschiedenis 1920: mandaatgebied van Frankrijk 1943: binnenlands.
Bierproefclub “De Witte Kragen” Proeverij van 7 april 2016.
Valtelina-2, maandag 26 Oktober wijngebieden.
Druiven & regio’s Wie denkt dat het runnen van een wijndomein een luizenleventje is ,zal bedrogen uitkomen. Het is een stevig boerenbestaan en er zal.
Van druif tot wijn merlot sauvignon blanc cabernet sauvignon syrah chardonnay gamay malbec chenin blanc riesling viognier sangiovese tempranillo.
WIJN & SPIJS zoet zuur zout bitter contrast harmonie sauzen kruiden smaak aroma bereiding mondgevoel smaakgehalte smaaktype Doordat wijn en gerecht.
WIT FRIS & FRUITIG Wat zijn fris fruitige witte wijnen nu eigenlijk? Proef ik nu appels, peren of lente viooltjes? Laat ik voorop stellen, dat frisse.
ROOD ZACHT & FRUITIG Kaneel schillen aardbei bloesem braam bessen kersen pruimen framboos jam roos Proef ik nu kersen of bramen, klein zacht rood.
Zuid-Westen Lode & Fons
ROSÉ rosé kleurstoffen aardbei bloesem braam bessen kersen pruimen framboos jam roos Roséwijn wordt gemaakt van blauwe druiven, soms in combinatie.
Spreekbeurt Koffie.
(logo SWON) De smaak van druiven - hoofdstuk 2
Zwitserland SVH Wijncertificaat.
WIT RIJP & FRUITIG Wat zijn rijpe fruitige witte wijnen nu eigenlijk? Proef ik nu passievruchten, gele appel, lychee, mango, banaan of zelfs gerookte.
ROOD VOL & KRACHTIG zwarte bessen truffel tabak peper paddenstoelen leer gerookt bramen aarde thee tabak paprika kruidnagel Proef ik nu.
ZOET Sinaasappel lijm peer mango perzik gedroogd fruit viooltjes vijg vanille munt chocola abrikoos Hoe maakt de wijnmaker de wijn eigenlijk.
Wijnmaken voor beginners
Jura 11 september 2018.
Pinot Noir 2016 Op en top pinot noir met iets aards, gekruids, rokerigs en veel rood fruit. Gemaakt met zachte hand; elegant, lichtvoetig, verfijnde houdinvloed.
Wijnclub “Edelrot” 5 maart 2019 Cabernet Sauvignon
Transcript van de presentatie:

BODEGAS FABRE SA Roque Sáenz Peña 3909 Vistalba (5509) - Luján de Cuyo - Mendoza - Argentina

De in Bordeaux geboren Fransman Hervé J. Fabre arriveerde begin jaren ‘90 in Argentinië; op zoek naar mogelijkheden om te investeren in wijngaarden. Onder de indruk van het potentieel en de kwaliteit van de Malbec druif besloot hij in 1992 tot het bouwen van zijn eerste wijnhuis: Fabre Montmayou Vanwege de indruk die de Malbec druif bij hem had achtergelaten, werd hij een van de eerste pioniers op het gebied van Argentijnse wijn gemaakt van één druivensoort.

Toewijding en persoonlijke stijl zijn de essentiële elementen voor de kwaliteit waar Phebus voor staat. Het bedrijf combineert de moderne manier van wijnmaken, het terroir van Mendoza en de “savoir faire” uit Bordeaux voor het maken van wijnen met een unieke persoonlijkheid. Hervé’s passie en kennis stellen hem in staat om exceptionele wijnen te maken, die internationaal bekroond zijn en in meer dan 20 landen gedronken worden.

De druiven voor de wijnen die Phebus produceert komen uit de beste gebieden in Mendoza en Patagonia (Alto Valle de Río Negro). Daar zijn de omstandigheden ideaal voor de malbec en andere druivensoorten. Deze gebieden representeren het beste van het Argentijnse terroir.

PHEBUS MENDOZA Instapserie Torrontés Chardonnay Malbec rosé Malbec Cabernet Sauvignon Reservado Chardonnay Malbec Merlot Cabernet Sauvignon Gran Reservado Malbec PHEBUS PATAGONIA Reservado Malbec Cabernet Sauvignon

Best Argentinian Wine Producer of the year IWSC

Malbec Rosé Herkomst De druiven voor deze wijn komen uit de Argentijnse regio Mendoza. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 15 jaar. Druivensoort 100% Malbec Oogst Halverwege maart worden de druiven met de hand geoogst. Dit gebeurt in kratten van 20 kilo om de druiven niet te beschadigen. De beste druiven worden met de hand geselecteerd. Vinificatie De druiven worden pneumatisch geperst waarna de most wordt vergist met geselecteerde gisten. Dit gebeurt in roestvrijstalen tanks bij een temperatuur van 14-16°C. Dit proces duurt 20 dagen. Proefnotitie Deze lichtroze, knisperende rosé is met zijn tropische aroma’s van citrusfruit (grapefruit en limoen) perfect voor warme zomeravonden. De wijn is perfect in balans en zeer elegant. Hij is een goede begeleider van zomerse maaltijden, salades, pizza’s, pasta’s en pittige gerechten.

Malbec Herkomst De druiven voor deze wijn komen uit de Argentijnse Mendoza regio waar de wijnstokken een gemiddelde leeftijd hebben van 15 jaar. Druivensoort 100% Malbec Oogst van 11 tot 22 maart worden de druiven met de hand geoogst. Dit gebeurt in kratten van 20 kilo om de druiven niet te beschadigen. De beste druiven worden met de hand geselecteerd. Vinificatie Vóór de vergisting vindt schilinweking plaats gedurende 5 dagen bij een temperatuur van 8°C. Daarna vergist men de most bij een gecontroleerde temperatuur van 25°C. Hierbij wordt de wijn 3 maal per dag overgepompt. Proefnotitie De kleur is robijnrood met een paarse weerschijn. De neus van deze malbec heeft veel donker fruit waarbij je ook zoethout kunt herkennen. De smaak is vol en explosief waarbij kruidigheid en donker fruit zeer herkenbaar zijn. Dé perfecte begeleider van geroosterd lamsvlees, gegrilde steak, wild en groente risotto.

Cabernet Sauvignon Herkomst De druiven voor deze wijn komen uit de Argentijnse Mendoza regio waar de wijnstokken een gemiddelde leeftijd hebben van 15 jaar. Druivensoort 100% Cabernet Sauvignon Oogst Van 15 tot 22 april worden de druiven met de hand geoogst. Dit gebeurt in kratten van 20 kilo om de druiven niet te beschadigen. Vervolgens worden de druiven nogmaals met de hand geselecteerd bij binnenkomst in het wijnhuis. Vinificatie Voor de vergisting vindt een koude schilinweking plaats gedurende 5 dagen bij een temperatuur van 8°C. Daarna vergist men de most bij een gecontroleerde temperatuur van 25°C waarbij de wijn 3 maal per dag overgepompt. Proefnotitie Deze robijnrode wijn heeft verfijnde aroma’s van zwarte bessen en een vleugje mint. De goede structuur, fijne zuren en ronde tannines zorgen voor een plezierig mondgevoel. Geniet van deze wijn bij gegrild vlees.

Malbec Patagonië Herkomst De druiven voor deze wijn komen uit de Argentijnse regio Alto Valle de Río Negro in Patagonia (zuiden van Argentinië) waar de wijnstokken een gemiddelde leeftijd hebben van 30 jaar. Druivensoort 100% Malbec (opbrengst 45 hl/ha) Oogst Van 9 tot 20 april worden de druiven met de hand geoogst. Dit gebeurt in kratten van 20 kilo om de druiven niet te beschadigen. Vervolgens worden de druiven nogmaals met de hand geselecteerd bij binnenkomst in het wijnhuis. Vinificatie Na een koude schilinweking van 5 dagen, laat men de wijn vergisten bij een gecontroleerde temperatuur van 26-28°C. Daarbij wordt er viermaal per dag overgepompt voor optimale beluchting. De vergisting duurt ongeveer 20 dagen. Vervolgens rijpt 50% van de wijn 12 maanden op vaten van Frans eiken, waarna de blending plaats vindt. Proefnotitie Deze donkerrode wijn heeft een paarse weerschijn en is een typische Malbec uit Patagonië, elegant met een mooie structuur en rijpe tannines. In de neus zijn frisse aroma’s van rode kersen, zoethout en viooltjes te vinden. Goede match bij verfijnde en boerse vleesschotels.

Cabernet Sauvignon Reservado Herkomst De druiven voor deze wijn komen uit de Argentijnse regio Mendoza waar de wijnstokken een gemiddelde leeftijd hebben van 30 jaar. Druivensoort 100% Cabernet Sauvignon (opbrengst 45 hl/ha) Oogst Van 18 tot 27 april worden de druiven met de hand geoogst. Dit gebeurt in kratten van 20 kilo om de druiven niet te beschadigen. De beste druiven worden met de hand geselecteerd. Vinificatie Vóór de vergisting vindt een koude schilinweking plaats gedurende 5 dagen. Daarna vergist men de most bij een gecontroleerde temperatuur van 26-28°C gedurende zo’n dagen. Hierbij wordt de wijn driemaal per dag overgepompt voor een optimale beluchting. Vervolgens rijpt 60% van de wijn gedurende 12 maanden op vaten van Frans eiken waarna de blending plaats vindt. Proefnotitie Deze robijnrode wijn heeft krachtige aroma’s van zwarte bessen met tonen van cassis en een vleugje mint. De wijn is uitstekend in balans en heeft een mooie structuur, rijpe tannines en een ronde afdronk. Heerlijk bij gegrild vlees, wild en kazen.

Malbec Reservado Herkomst De druiven voor deze wijn komen uit de Argentijnse regio Mendoza waar de wijngaarden een gemiddelde leeftijd hebben van 30 jaar. Druivensoort 100% Malbec (opbrengst 45 hl/ha) Oogst Van 28 maart tot 13 april worden de druiven met de hand geoogst. Dit gebeurt in kratten van 20 kilo om de druiven niet te beschadigen. De beste druiven worden met de hand geselecteerd. Vinificatie Vóór de vergisting vindt een koude schilinweking plaats gedurende 5 dagen. Daarna vergist men de most bij een gecontroleerde temperatuur van 26-28°C gedurende ongeveer dagen. Hierbij wordt de wijn driemaal per dag overgepompt voor een optimale beluchting. Vervolgens rijpt 60% van de wijn 12 maanden op vaten van Frans eiken waarna de blending plaatsvindt. Proefnotitie Deze donkerrode wijn heeft een paarse weerschijn. Dit is een elegant voorbeeld van de bekendste druif van Argentinië. De smaak toont een prachtige balans tussen donker fruit, bloemenaroma’s en houttonen. De afdronk is lang, plezierig met soepele tannines. De Phebus Reservado Malbec gaat uitstekend samen met vele vleesgerechten.

Merlot Reservado Herkomst De druiven voor deze wijn komen uit de Argentijnse regio Mendoza uit een 15 jaar oude wijngaard. Druivensoort 100% Merlot (opbrengst 45 hl/ha) Oogst Van 21 tot 28 maart worden de druiven met de hand geoogst. Dit gebeurt in kratten van 20 kilo om de druiven niet te beschadigen. De beste druiven worden met de hand geselecteerd. Vinificatie Voor de vergisting vindt een koude schilinweking plaats gedurende 5 dagen. Daarna vergist men de most bij een gecontroleerde temperatuur van 26-28°C gedurende 20 dagen. Hierbij wordt de wijn driemaal per dag overgepompt voor een optimale beluchting. Vervolgens rijpt 60% van de wijn 12 maanden op vaten van Frans eiken. Proefnotitie Deze donkerrode Merlot heeft een goede balans met mooie aroma’s van bramen, frambozen en een subtiele houttoets. De smaak is zacht en rond met rijpe tannines en heeft een plezierige lange afdronk. De Phebus Reservado Merlot kan heel goed op zichzelf worden gedronken, maar past ook uitstekend bij pastagerechten of varkensvlees.