Jeelo van harte welkom. De wereld-oriënterende vakken in projecten Voor kinderen bestaat de wereld niet uit aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Zij.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het laatste jaar op De Piramide
Advertisements

Welkom op de informatieavond van groep 7!
Hogere denkvaardigheden
De Biezenhof een BAS-school? een BAS-school?. Voorgeschiedenis n maart tot september 2010: Waar willen we naar toe? n september 2010: Presentatie BAS.
‘t Schrijverke Zoetermeer
De Kor f Openbare basisschool Montessori Welkom.
Bas van den Hoogen Wisselwerk maatschappelijke stages.
Werkwijze groep
Concept visie MFA oost Studiemiddag 9 maart 2010 Ilse van Hal.
Algemene inleiding over de overstap naar de middelbare school
Welkom op de ouderavond van de groepen 4
Kennismakingsavond Groep 6 17 september 2013.
Herfst 2010 basisschool Jacinta
Welkom !!! Bs Meuleveld SBO Peelhorst
Welkom op de ouderavond van de groepen 4
Het laatste jaar op De Piramide Groep 8 bereidt zich voor op de GROTE STAP.
Welkom op de Uilenhof Nieuwe Mavo en Havo Junior
Voorlichtingsavond groep 3
Informatieavond groep 7b
Welkom op deze informatieavond
Boerhaaveplein. Van wie komt de vraag om een aanpassing van het plein?  Van buurtbewoners met kinderen  Van buurtkinderen  Van schoolkinderen  Van.
Welkom op de informatie avond van groep 5/6
Kwesties rond ict verbonden
Een kijkje in de keuken…..
Van groep 8 naar klas 1 Paul Koolen muziekdocent
Welkom op de ouderavond van de groepen 4
Wereldoriënterende vakken in de onderbouw.. Aanleiding tot ons onderzoek Er is vraag naar lesmateriaal voor wereldoriënterende vakken in de groepen 1.
Regels kun je omzeilen, principes niet.
Basisschool Op De Horst
Basisschool Op De Horst
Welkom op de informatie avond van groep 5/6
Juf Silvia & Juf Jolanda
Agenda klassenavond 8 september uur inloop uuropening uur pauze uurnaar de klas uurafronding.
Zo doen we dat op De Wissel. Inhoud  Onze visie  Onze doelen  Afspraken  Tips  Facebook  Twitter  Youtube  Tot slot.
Jorrit Blaas U moet veranderen: Meer muziek! 6 Meer bewegingsonderwijs! Radicaliseringslessen Vakoverstijgend 21st Century Skills! Meer Bildung!
Welkom Natasja Berkhout, Frans van Eeden en Kim Legerstee
Pemwjk3. Programma tafeltjesronde over ruimte en materiaal Bespreek de inzichten die naar aanleiding van de tafeltjesronde over ruimte en materialen hebt.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Werken in jaar- en stamgroepen Inhoud Opbrengst driejarige stamgroep Belemmeringen driejarige stamgroep Hoe willen we het wel? Het rooster.
Informatieavond leerlingen en ouders mavo scholen Dunamare Overstap 4 mavo naar 4 havo per
Welkom in groep 5 Welkom in groep 5 Juf Henriëtte Juf Adriënne Maud – Nikki – Luuk – Mahdi – Mike – Nick – Maria – Femke – Stefan – Pleun – Fenella – Ryan.
Welkom in groep 4. Voorstellen Ilze Arts: maandag, dinsdag en om de woensdag. Marian van Rengs: om de woensdag, donderdag, vrijdag.
28 maart 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Schoolplan Een verdere uitwerking van onze visie op toekomstig leren.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Talentontwikkeling “Zoek en vind het talent van ieder kind”
Ouderbetrokkenheid 3.0 Uw kind Onze leerling.
Welkom op de informatie- avond van groep 3&4.. Even voorstellen... Groep 3/4: Kelly Spooren & Anouchka van de Coolwijk.
Wie zijn wij? groep 4: juf Corrie / meester Thom combi groep 4/5: Juf Wanda/ Juf Laurette juf Manon (Lio)
Welkom in Groep 6!. Wat gaan we doen?  Voorstellen  De leerstof van groep 6  Visie van de school  Mededelingen  Vragenrondje.
© BS Vlasgaard, Zeeland. Welkom bij de informatieavond van de groepen Welkom bij de informatieavond van de groepen
Introductieworkshop Rinelle van den Top. Een opwarmer!
Wat gaan we doen? 20.00u: Inloop 20.10u: Opening 20.15u: Start presentatie 21.00u: In groepjes uit elkaar 21.30u: Terugkoppeling 21.40u: Afsluiting 22.00u:
Welkom in groep 3. Voorstellen Groep 3: Laurette & Hanneke.
Welkom in groep 4.
Studiekeuzes van uw kind
Gezondheid en leefstijl
Ouderbijeenkomst 20 juni 2017
Talent in Ontwikkeling
GROEP 8 Naar het voortgezet onderwijs..
Informatiemorgen groep Informatieavond groep
Presentatie Rode Bosbes
Informatie- en bedankavond De Schare juni 2018
Studiekeuzes van uw kind
Havo op de Passie Sneak Peek 21 november 2018
Heb jij ballen voor scrummen?
Welkom in groep 4.
Welkom bij de informatieavond van groep 8
Informatieavond Cluster 5-6 Lia.
Transcript van de presentatie:

Jeelo van harte welkom

De wereld-oriënterende vakken in projecten Voor kinderen bestaat de wereld niet uit aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Zij zoeken de samenhang tussen de onderwerpen. Vorig jaar hebben we gewerkt met leerarrangementen. De betrokkenheid van de kinderen was groot. Er was volop gelegenheid om antwoorden te zoeken op eigen vragen. Het zoeken naar een methode om projecten in te zetten voor de wereld-oriënterende vakken bracht ons Jeelo

Jeelo past bij onze visie.. Wat is Jeelo? Jeelo staat voor Je eigen leeromgeving. Jeelo heeft 12 projecten. Al deze projecten hebben de beleving van het kind en de directe leefomgeving van het kind als uitgangspunt: De vakken aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, techniek, leefstijl, EHBO, verkeer, tekenen, handvaardigheid en drama komen geïntegreerd aan de orde. In de groepen 1-2 komen daarnaast rekenen en taal aan bod. Elk project duurt ongeveer 6 weken. In die 6 weken werken groep 1 tot en met 8 aan hetzelfde project. Daarbij betrekken wij talenten van ouders en organisaties uit de omgeving van de school. De drie pijlers van Jeelo

Samen leven De eerste pijler is Samen leven. Kinderen leren inzien waarom ze iets leren en krijgen het gevoel: ‘ik heb er zin in!’. Om dit te bereiken betrekken wij organisaties in de buurt van onze school bij de projecten. Samen werken De tweede pijler is Samen werken. Kinderen krijgen het gevoel: ‘ik kan het’. Dit komt omdat in de projecten de nadruk ligt op de ontwikkeling van competenties Zelfstanding leren De derde pijler is Zelfstandig leren. Kinderen krijgen het gevoel: ‘ik hou vol’. Binnen de projecten is nadrukkelijk aandacht voor ‘leren leren’. We gaan er niet vanuit dat alle kinderen zomaar zelfstandig kunnen leren. Daarom krijgen de kinderen strategieën en tools aangereikt om te leren leren. Jeelo houdt daarbij rekening met verschillen in leerstijlen. De kinderen worden zich zo bewust van hun eigen manier van leren

Waarom Jeelo?  Voor meer betrokkenheid. Onze school wil meer betrokkenheid van kinderen bij het leren. Jeelo heeft dat als speerpunt.  Voor meer ontwikkeling van competenti es. De 21st Century Skills lopen als een rode draad door de projecten.  Voor meer leren leren Onze school wil meer aandacht voor leren leren, zodat kinderen daar op het voorgezet onderwijs van kunnen profiteren.  Voor leren voor de toekomst Wij willen leerlingen voorbereiden op hun toekomst. Jeelo heeft in de 12 projecten 6 maatschappelijke uitdagingen verwerkt. Ontwikkel jezelf Neem zelf verantwoordelijkheid Wees maatschappelijk betrokken Gedraag je ecosysteem bewust Wees informatiedeskundig Werk duurzaam samen

5 projecten dit schooljaar   Project Omgaan met elkaar  Project Omgaan met geld  Project Leren van personen van vroeger  Project Zorgen voor dieren  Project Inrichten van je eigen omgeving

Overige projecten

Toekomst  Mijn Jeelo Leerlingen en ouders hebben zicht op hun ontwikkeling 

Talenten van ouders……… Tijdens de bijeenkomst in de klas kunt u uw talenten aangeven.

Vragen?