De verkeersader van '' Atlanterhavs = veien "(Atlantische Oceaan Road) een bepaalde infrastructuur en spectaculair dat springen van eiland naar eiland.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Machu Picchu Machu Picchu is de meest bezochte touristische bezienswaardigheid van Peru. Het ligt 70 km ten noordwesten van Cusco. Machu Picchu is gebouwd.
Advertisements

Waarom wij gaan emigreren
De eerste herfststorm.
die boot dat was op de heenweg was 't heel mooi op die boot, hebben we de kinderen in bed gelegd en we zijn 's- avonds 'n film gaan kijken en zo.
David Doubilet is geboren in New York in 1946, en begon te duiken toen hij amper 8 jaren oud was. Hij heeft 13 jaren lang langs de kust van New Jersey.
De tijd van de wereldoorlogen
Krimp en onderwijs: De sluiting van scholen is geen nieuw fenomeen Korrie Melis Onderzoeker Kenniscentrum Publieke Zaak 24 april 2013.
Eerste halte – Rocroi - in 1555 laat Hendrik II de ster van Rocroi bouwen. Indrukwekkende muren met kantelen die 5 bolwerken met elkaar verbinden met.
DEZE PRESENTATIE LOOPT AUTOMATISCH.
Middernachtzon en Poollicht Gezien vanaf de LOFOTEN.
“La Moreneta” Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 01/2011.
Het Millau viaduct Paris - Barcelona.
Dit is mijn presentatie over...
Ken je werkelijk de grootste WATERVALLEN van onze wereld?
DE DODENWEG in Bolivië DE DODENWEG in Bolivië Vertaald uit het Italiaans en het Spaans – Freddy Storm 04/2011.
WB Powerpoint Automatische PPS Presentatie met muziek
Europa een werelddeel vol contrasten.
Vulkanen in de wereld.
Bruggen Nodig: papier, artstraws, rietjes, gekleurde klei (plasticine), paperclips.
ZOU JIJ DAAR WILLEN WONEN?
ZOU JIJ DAAR WILLEN WONEN? TAAK 2 HOE ZIEN STAD EN DORP ERUIT?
Eindelijk is het zover !! We gaan emigreren. Wanneer ? De bedoeling is dat we op 16 juli het land verlaten. Waar gaan we wonen ? Op een eiland voor de.
Nieuw-Zeeland.
Nieuw-Zeeland.
Werelderfgoed in Nederland. Schokland  Sinds 1995 als eerste Nederlandse monument op werelderfgoedlijst  Symbool van Nederlandse strijd tegen het water.
Nieuw-Zeeland. Schets Hoofdstad: Wellington Talen ◦Engels ◦Maori Voornaamste godsdiensten ◦Anglicaans ◦Rooms-Katholiek ◦Presbyteriaans ◦Methodisme
Einenaardige wegen in de wereld
Tianmen Mountains liggen in het noorden van de provincie Hunan, bij Dayong (China). Veel mensen denken bij Tianmen aan de beroemde Tiananmen Square, in.
1 IJsland IJsland, 15 mei Een groep noordse sternen vliegt vermoeid aan vanaf de zee. Ze hebben net een reis van 3 maanden achter de rug. Na gerust te.
Vertaald uit het Engels – Freddy Storm 01/2010
Speciale TRAPPEN in de wereld
Vertaald uit het Italiaans. Freddy Storm – 01/2009.
De Amazone.
15 Wereldbomen; elk goed voor een flinke teug frisse lucht.
Kroatië Kroatië Fay en Jodi.
Gary Klikken aub… Sint Pieter gezien over de Tiber.
Werelderfgoed in Nederland. Schokland  Sinds 1995 als eerste Nederlandse monument op werelderfgoedlijst  Symbool van Nederlandse strijd tegen het water.
Ik heb een klein huisje in de bergen gekocht
Automatische PPS Presentatie met muziek
Dolfijnen Imke en Shawn.
De grote iwss Quiz-Show Eerste Ronde: Natuur & Landschap.
voor een onvergetelijke vakantie!
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
De natuur in Noorwegen We hebben dit onderwerp gekozen omdat in Noorwegen hele mooie landschappen zijn !
Noorwegen en het dier tijgers
De zeehond Door Melissa en Lise.
Beste klasgenootjes,vandaag doe ik mijn spreekbeurt over:
Rijkswaterstaat als wegbeheerder
{ Storm in Nederland Wat is storm? Storm is een zeer harde wind met minimaal windkracht 9 op de schaal van beaufortschaal van beaufort Wind is nooit.
Pelgrims. Archeologen vonden in 20ste eeuw in Anse Aux Meadows in Canada deze resten terug van een Vikingdorp.
Het veilig en volgens de procedures aanbouwen van een werktuig in de hefinrichting.
Vulkanen Mas, Omar.
Auto’s Door Vincent :. Auto’s Door Vincent :
Mauna Loa Door Marjan en Tim.
Meten en meetkunde in het verkeer
Examentrainer 1 Inleiding in de biologie ©JasperOut.nl.
Begrijpend lezen.
Egypte, een geschenk van de Nijl
Thema 1 Wie ben ik?.
Een reis door Spanje Hallo mijn naam is Sander.
Speciale TRAPPEN in de wereld
Scandinavië.
Machu Picchu Machu Picchu is de meest bezochte touristische bezienswaardigheid van Peru. Het ligt 70 km ten noordwesten van Cusco. Machu Picchu is gebouwd.
Nieuw-Zeeland.
Tianmen Mountains liggen in het noorden van de provincie Hunan, bij Dayong (China). Veel mensen denken bij Tianmen aan de beroemde Tiananmen Square, in.
Tianmen Mountains Dayong city (nu Zhangjiajie) met
Rijkswaterstaat als wegbeheerder
Nieuw-Zeeland.
Transcript van de presentatie:

De verkeersader van '' Atlanterhavs = veien "(Atlantische Oceaan Road) een bepaalde infrastructuur en spectaculair dat springen van eiland naar eiland. Het aansluiten van het vasteland naar het eiland Averøya. Geen toeval dat deze weg, dat uitkijkt over de Atlantische Oceaan, de tweede meest bezochte toeristische bestemming is in Noorwegen.

Atlanterhavsveien

Durf jij over de beruchte Atlantische Weg in Noorwegen te rijden? De Atlantische Weg in Noorwegen, die de steden Kristiansund en Molde met elkaar verbindt, is gebouwd in 1980 en is zo’n acht kilometer lang. De weg zigzagt over bruggen en wegen vlak boven de zeespiegel. De weg heeft de status "Nationaal Toeristische Route" gekregen wegens de adembenemende, maar ook best angstaanjagende architectuur en kustlijn waarlangs je rijdt. Mocht je wel van een beetje extra spanning houden, dan moet je deze route in de herfst proberen: woeste stormen komen dan het vaakst voor.

De bouw begon in 1980 en werd gekenmerkt door de strijd tegen de elementen, zodat in 6 jaar werk maar liefst 12 orkanen werden opgenomen. Meer dan 8,3 kilometer, waarin de weg zich ontwikkelt, om de 7 kleine eilanden over te steken en om het doel te bereiken, werden 8 bruggen gebouwd over zee.

Het cruciale punt is de Storseisundet Brug, de langste van de acht (260 m. en een hoogte van 23 m.), waar sprake is van een bocht op zijn zachtst gezegd 'dramatisch‘.

Deze weg is van groot belang voor de Noren. Het werd uitgeroepen tot "de bouw van de eeuw." Volgens de Britse krant "The Guardian" is dit de mooiste weg in de wereld.

In sommige periodes van het jaar kunnen in het westelijke deel van de fjord, zeehonden en walvissen gespot worden. De visserij is een van de grootste attracties van de regio, zozeer zelfs dat veel mensen de snelweg bruggen gebruiken om te vissen. Daarom moet je heel voorzichtig rijden.

Sinds 2009, is de Atlantische weg van Averaöy Kristiansund door een tunnel gekoppeld, genaamd "Atlanterhavstunnelen" (de Atlantische tunnel), is een tolweg.

De beste manier om de Atlanterhavsveiene te bereiken is vanaf Molde via Highway 64. Na 450 km reizen, gekenmerkt door een breed scala van fjorden, komt u bij het historische centrum van von Bergen, dat is ongeveer 600 km van de hoofdstad Oslo..

EINDE