Zondag 20 maart 2016 “Palmarum” zesde zondag van de veertigdagentijd Lukas 19 vers 29-44 Ze brachten het veulen naar Jezus en lieten hem erop zitten en.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Zesde zondag van de veertigdagentijd 1 April 2012 Leven door verandering- Op weg in dienstbaarheid Palmpasen Marcus 11: Zij haalden het ezelsveulen.
Advertisements

Samen bidden, samen delen
Vierde zondag van de veertigdagentijd 30 maart 2014 “Laetare” – “Verheug u!” Lukas 18:31-43 Een blinde riep: “Zoon van David heb medelijden met mij!”
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
Prijs hem Prijs Hem door de bijbel te lezen
Welkom.
Zesde zondag van de veertigdagentijd Palmarum– Palmpasen 13 april 2014 Matteüs 21: 1-11 In vervulling gaat wat door de profeet gezegd is: ‘Zeg tegen Sion:
Zingen Vers 1 Welkom, welkom Koning Jezus vredelievend op een ezel.
Zingen Liedboek 477 : 1,2 Geest van hierboven, leer ons geloven,
Zingen Vers 1 Jezus heeft het hemelleven opgegeven,
Zingen Vers 1 Verheug u, gij dochter van Sion,
Liedboek 8 Vers 1 Gij hemel en aarde, doet open uw oor en geeft mij gehoor. Ik spreek dat mijn woord op u regenen zou, mijn taal op u druppelt als dauw.
Zingen Vers 1 Hoe lieflijk, hoe schoon zijn de schreden
Zingen Vers 1 God in den hoog' alleen zij eer
Jesaja Redder-zal-zijn:Jah Jesaja, de profeet.. De last van Babel (in-ontbinding)
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Welkom.
Zie hoe Jezus daar loopt....
Opstaan om te bouwen Zondag 17 februari Nehemia 2:11-3:32 Nehemia zegt: God beschermt ons en zegent ons met gaven. En heel Jeruzalem zegt dan: “Laten wij.
Vijfde zondag van de veertigdagentijd zondag 17 maart 2013 Judica: “Verschaf mij recht” 2 Samuël 15: 1–12 en Lukas 20: Absalom grijpt de macht en.
Zondag 5 april 2009 zesde zondag van de 40 dagentijd Marcus 11: 1-11 Ze brachten het veulen naar Jezus en legden hun mantels op het dier en hij ging erop.
Opstaan tegen onrecht zondag 2 maart Nehemia 5 Achter de muren van Jeruzalem mag geen onrecht zijn. Nehemia staat op en wijst op Gods gebod voor recht.
Zesde zondag van de veertigdagentijd Zondag 24 maart 2013 Palmpasen Lukas 19: 38 Gezegend hij die komt als koning, in de naam van de Heer! Vrede in de.
Zesde zondag van de 40 dagentijd 28 maart 2010 Exodus 11: 1-10 De Heer zei tegen Farao via Mozes: Ik zal je nog met één plaag treffen en dan zul je mijn.
De nieuwe hemel en aarde. God toont je het schitterende van de nieuwe hemel en aarde.
Onderweg naar iets moois! 1Petrus 1, 5: Jullie zien de redding tegemoet die aan het eind van de tijd zeker geopenbaard zal worden.
Met zijn tranen zoekt Jezus jouw hart
Zie hoe Jezus daar loopt in Jeruzalem met een kruis op zijn rug en een doornenkroon. Hoor de menigte schreeuwt en roept: 'Kruisigt Hem!‘ Zo gaf God zijn.
Komt allen tezamen!.
Welkom Israelzondag.
Derde zondag van de veertigdagentijd 3 maart 2013
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Zingen Vers 1 Jezus zal heersen waar de zon gaat om de grote aarde om,
Preek Jesaja 42: 1-9.
Met foto’s en gedichten.
Welkom in deze kerkdienst
Zingen Vers 1 Gezang 114 Ik zag een nieuwe hemel zich verheffen,
Zingen Vers 1 Wat drijft de volken, wat bezielt ze toch?
Hoop doet leven HC zondag 17 Job 19 1 Petrus 1
Zingen Vers 1 Troost troost mijn volk! zo zegt uw God
Vers 1 Halleluja! Gij, volk des HEREN, zing een nieuw lied om Hem te eren Zing voor de HEER met alle vromen die juichend samenkomen. Israël geef uw Maker.
Vierde zondag van de veertigdagentijd zondag 15 maart 2015 Laetare ‘verheug u’ Psalm 23 De Heer is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets. Johannes 6:
Liedboek 35 Vers 1 Scheur, Heer, de heemlen, scheur ze wijd en treed uit uw verborgenheid! 't Valt ons zo lang te wachten, tot Gij zult tonen wie Gij zijt:
Zondag 29 maart 2015 Welkom Voorganger: Mv. B. Woord Ouderling van dienst: Jenny Boersma Orgel: Anne Kroeze Lezing: Joh. 12:
rijzende ster neerdalen naar Jeruzalem afgang? pas op!
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
Zesde zondag van de veertig dagentijd Zondag 29 maart 2015 Palmarum ‘ palmzondag’ Marcus 11 : 1-11 Velen spreiden hun mantels en takken uit op de weg en.
Vers 1 Lof zij den HEER, goed is het leven als 's Heren lof wordt aangeheven. Lieflijk en recht te allen tijde is 't onze God ons lied te wijden. Hij bouwt.
Zingen Vers 1 Wie op de HERE God vertrouwen staan als de Sion vast.
O Heer, wat ben ik moe!.
Zingen Vers 1 Heer, onze God, hoe heerlijk is uw naam,
Welkom Israelzondag.
What’s in the Name? Zijn naam is Jezus: Want hij verlost ons 1. Van onze angst; 2. Van onze zonden; 3. Van onze wonden. Lef… “In wiens naam” Zijn naam:
Christus Koning van het Heelal Cyclus B Koraal van Bach voor het einde van het liturgisch jaar « Ecce Homo » in de Kalvariekerk ZONDAG.
Er bloeit iets op! Kerstproject Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen. Verlos mij van mijn bange pijn! Zie, heel mijn hart staat voor U open en wil,
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
Ik was verheugd, toen men mij zei: Laat ons naar 't huis des HEREN gaan, om voor Gods aangezicht te staan. Kom, ga met ons en doe als wij. Jeruzalem, dat.
Zondag 14 februari 2016 “Invocabit” eerste zondag van de veertigdagentijd Lukas 4:1-13 Jezus zwierf 40 dagen rond in de woestijn, waar hij door de duivel.
Zondag 28 februari 2016 “Oculi” derde zondag van de veertigdagentijd Lucas 22 vers 66 – 71 Jezus is gevangen genomen en staat voor de raad die hem vraagt.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
Ik zet mij in voor uw verlangen (Zondag 49). Uw wil geschiede / laat uw wil gedaan worden.
Aan welke kant sta jij? ’t-Is niet moeilijk te geloven
Lukas 6 vers Heb je vijanden lief en behandel anderen zoals je wilt dat ze jou behandelen. Is het een verdienste als je liefhebt wie jou liefheeft?
1.Koning en volk hebben gebed nodig, 2.steun van iemand groter dan zij, 3.steun van Israëls Hoop. 4.Ons verlangen, goed bestuur en vrede, 5.ontvangen we.
Voorganger: Ds. M.P. Vis, Sint Jansklooster Ouderling : Jenny Boersma Organist : Erik Hofstede Kind van de zondag: Jurre Beukema Schriftlezing : Zacharia.
Zesde zondag van de 40 dagentijd 9 april 2017 Palmpasen
Jezus rijdt Jeruzalem binnen niet hoog te paard maar op een ezel
Zondag 13 maart 2016 “Judica” vijfde zondag van de veertigdagentijd
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Transcript van de presentatie:

Zondag 20 maart 2016 “Palmarum” zesde zondag van de veertigdagentijd Lukas 19 vers Ze brachten het veulen naar Jezus en lieten hem erop zitten en riepen: “Gezegend hij die komt als koning in de naam van de Heer.”

“Ik ga”, zegt Jezus, naar Jeruzalem, de stad van de vrede en hij doet een stap naar onze vrede toe. Een feestelijke intocht wordt het, maar niet voor Jezus, hij weet dat hij de dood tegemoet gaat. “Doe jij nog de stap naar de ander toe?”

Lied 550 Verheug u, gij dochter Sion, uw koning rijdt binnen, het rijk kan beginnen, de zalige tijden, Hij komt ons bevrijden, de aarde zal spoedig een bloeiende tuin zijn van vrede en recht, de Heer heeft het heden gezegd.

De zuiden- windlelies vormen een ereboog. De anemonen beelden de feestende mensen langs de kant uit. De kleur van de organza is paars/rood