Het effect van de kernset op de triagist Wat te doen om de triagist verder te helpen? Hoe wordt het triagegesprek weer van de triagist? Rita Nieuwenhuis.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Spreekbeurt van Pietje Puk Juni 2012
Advertisements

TimeManagement Coaching
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
Opkomen voor jezelf.
De Drama Driehoek.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Uitleg lijdend voorwerp (lv)
Wat heb u er nu aan, dat u dit alles gelooft?
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Communicatief gedrag + / -
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
Vraaggericht werken.
Blijf bij mij Jolink.
Missie Omgeving Identiteit Waarden & Overtuigingen Vaardigheden
Kun jij de plusklas aan?.
Addie Stehouwer substituut ombudsman
Moraliteit Les 2 Ethiek – Moraliteit – Les 2 Datum:
Benieuwd naar wie ik ben ...
VASTEN bezinning maandag 21 maart 2011.
Oplossingsgericht coachen voor Studieloopbaanbegeleiding
TRAINING SOCIALE VAARDIG-HEDEN
Triage: sorteren kun je leren! Rita Nieuwenhuis Pieter Jochems
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.
Uitleg bijvoeglijke bepaling (bvb)
Wie ik ben.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Voor Aranka... Van Aart.
Thema van deze dag “Verandering, ontmoeting en dialoog in een dynamisch onderwijslandschap” De dialoog staat centraal. De dialoog tussen docenten GVO en.
Rekenen groep 4.
Aan de slag met de BETERapp
CanDo Coaching.
DIGITALE COLLAGE ESTHER
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Wees eens wat OENiger Open – Eerlijk - Nieuwsgierig
Patiëntveiligheid Wij doen er alles aan om uw behandeling zo veilig mogelijk te doen verlopen. Zelf kunt u hieraan ook bijdragen. Hier volgen 6 tips wat.
Help! Verzuim voorkomen
Uitleg persoonsvorm (pv)
Rustgevende beelden en teksten om over na te denken.
Aanvaarding en tolerantie
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
BenFit; waarom? we geloven dat voor iedereen een gezond en gebalanceerd leven bereikbaar is de regie weer terug krijgen over je leven, lichaam en gewicht.
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
Loopbaan oriëntatie en begeleiding
DOE HET ZELF PAKKET. Doe-het-zelfpakket Wat  Richtvragen  Voor (werkende) mantelzorgers  Werk- en mantelzorg zo optimaal mogelijk op elkaar afstemmen.
Studieloopbaancoaching Kwartaal 2 week 1
Begeleiden en coachen. Studiehandleiding 1 de module loopt over kwartaal 2 en 3. De intensiteit van de gesprekken is vrij. Toetsonderdeel 1: a) theoretische.
Slc kwartaal 3. programma Hoe is het gegaan Verwachtingen Tips and tricks Opdrachten slc.
Herkent u Mark?. Mark is een leidinggevende die antwoord moet geven op opleidingsvragen? Waar loopt Mark tegenaan? Waarom is dat zo moeilijk?
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
Kiezen voor keuzedelen
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
Erop of eronder!  Jakob heeft Gods stem verstaan (31: 3)  Hij laat zich ook leiden door angst  Angst van buitenaf (Laban)  Angst van binnenuit: hij.
“ Het ontneemt je de levensvreugde, niet te kunnen leven zoals je wilt leven.”
Terreur in de klas. Eerst een minuut stilte. Tips van Klasse: leerlingen-over-terreur-en-geweld/
Omgaan met verandering Elke verandering is een vernieuwing…
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
VAN HRM NAAR PERSONEELSZORG 7 JUNI 2016SECTORDAG FNV OVERHEID.
Welkom. Waarom ben je naar de Meervouddag gekomen? 1.Lijkt me een interessant programma 2.Het is toch verplicht? 3.Gezellig met mijn collega’s een dagje.
Je hebt iets te kiezen op het mbo!
Taal- en Interactievaardigheden in de Kinderopvang
Leer weer jezelf te zijn
Met STAR(R) meer zicht op competentieontwikkeling
Duurzame inzetbaarheid
Duurzame inzetbaarheid
Coachtraining DOEN?! Dag 3
JULLIE WETEN DAT IK HET HEB, MAAR WAT IS HET?
Duurzame inzetbaarheid
Transcript van de presentatie:

Het effect van de kernset op de triagist Wat te doen om de triagist verder te helpen? Hoe wordt het triagegesprek weer van de triagist? Rita Nieuwenhuis Monique de Ruijterwww.bloomcommunicatie.nl

Ervaringen Het contact komt onder druk te staan ABCD wordt heel methodisch uitgevraagd De C-beoordeling blijft achter Lastig om een antwoord te interpreteren Het motief van beller blijft nog te vaak onduidelijk Open oriëntatie staat onder druk De bedoeling van de vraag wordt losgelaten Triagist wil te snel naar NTS/ingangsklacht/oplossing Triagecriteria worden op aanname gescoord Gesprekstechnische vaardigheden sneeuwen onder

OO Waarom moet ik het nu weer anders doen? Ik snap het niet en het lukt ook (nog) niet BO Ik wil graag werken volgens de Kernset, snap ook wel enigszins waarom maar het lukt mij nog niet BB Ik werk volgens de Kernset omdat het moet maar ik snap toch niet helemaal waarom ik het zo moet doen OB Ik wil werken volgens de Kernset omdat ik snap waarom ik het doe – het werkt en ik hoef er niet meer zo bij na te denken

OO Waarom moet ik het nu weer anders doen? Ik snap het niet en het lukt ook (nog) niet Aandacht voor weerstand BO Ik wil graag werken volgens de Kernset, snap ook wel enigszins waarom maar het lukt mij (nog) niet Opleiden BB Ik werk volgens de Kernset omdat het moet maar ik snap toch niet helemaal waarom ik het zo moet doen Begeleiden en coachen OB Ik wil werken volgens de Kernset omdat ik snap waarom ik het doe – het werkt en ik hoef er niet meer zo bij na te denken Meenemen

‘Systeem uitspraken’ van triagisten Je gesprekken moeten voldoende zijn/je moet ‘op groen staan’ Ieder gesprek voelt als een examen; je wordt wel afgerekend Hoeveel punten moet je hebben om ‘vegetatief’ te scoren? Ben ik verplicht om het vangnet te bespreken? Je kunt het toch niet goed doen Alles moet in fasen Dan moet je altijd/mag je nooit….

Tips voor triagisten Zie de kernset als een kader waarbinnen jij keuzes maakt Visualiseer; maak een plaatje van hetgeen je hoort Houd je vraagstelling logisch en gericht op de situatie Verdiep je in de context van de vraag van de patient Blijf bij de bedoeling van je vraag tot het een goed beeld oplevert Stel je actie/oplossing uit tot je een goed beeld hebt Neem de informatie van de 1 e 45 seconden onder de loep Bekijk foto’s/filmpjes van ziektebeelden of triagecriteria die je niet goed kent Volg je een lijstje of ben je oprecht professioneel nieuwsgierig?

Tips voor beoordelaars De kernset is een kader waarbinnen de triagist mag bewegen Beluister en visualiseer; welk beeld krijg jij, is het veilig? Items kunnen op verschillende manieren worden benaderd Beoordeel pas na beluisteren en visualiseren Wat heeft deze triagist nodig? Stel vragen tijdens het gesprek en laat de triagist denken/werken Volg je zelf het lijstje of luister je naar de bedoeling van de triagist?

De triagist heeft de keus: word ik eigenaar van mijn bedoeling of word ik slachtoffer van het systeem.

Stellingen  De kernset is een beperkend keurslijf  De triagist van de toekomst is een hbo-er