ESPRITPRIJS OLS De bijzondere geest, 2014 Pim Janssen, Paul Roberts en Steven Vissers.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Verkiezing Project van het Jaar 2012
Advertisements

Een balletje voor Oranje-Zwart Extra inkomsten voor nog betere training en trainingsmaterialen.
Van harte welkom op de ouderavond HAVO-4
BAV 23/11/2013 Aanzet tot een objectief onderzoek naar clubs in moeilijkheden.
De Vrouw Toen God De Vrouw schiep was hij op de zesde dag nog laat aan het werk. Een engel kwam langs en zei: “Waarom duurt het maken van deze zo lang?”
DUTCH FIELD MARKETING ASSOCIATION Inzendingspresentatie DFMA Awards 2012.
Executieverkoop ds Ten laste van de heer B. Sen, wonende te 1108 GB Amsterdam aan het adres Leksmondhof 296 Op donderdag 27 maart 2014 om
Aanbesteden WMO Max. 21 gemeenten SRE Bizob. Inleiding Samenwerking tussen de SRE- gemeenten. Faciliterend: SRE en Bizob.
SES-Omkadering BaO Uitgangspunten Juni 2012.
Maurice kon maar 6% zien Maurice gaf ons uitleg over de slangen. Ik vind het knap dat Maurice het kan.
Fast and Effective Query Refinement B. Velez, R. Weiss, M.A. Sheldon, D.K. Gifford SIGIR 1997.
MEDMEC01 – Q1 – JAAR 1 THEMA: het creatieve proces MODULEWIJZER
DEMO-EX BELGIE HET DIRECT DEMOCRATISCH EXPERIMENT in BELGIE v
Gecombineerd onderwijs Gecombineerd onderwijs Studiedag Talen 19 maart 2010.
4VMBO Het examen. PTA Klas 3 SE110%10% SE210%10% Klas 4SE320%25% SE420%25% SE520%30% SE620% totaal100%100% (Gemidd SE-cijfer + CE-cijfer) /2 = eindcijfer.
E XAMEN SAMENVATTEN 2010 II 1. Hoe luidt de beoordeling van de samenvatting? 2. Hoe ziet de samenvatting eruit?
EMEG-lijst Product presentatie Marciano Timmermans CE2A.
Toepassing 30% regeling TU/e Bert Voets 12 juni 2007.
Informatie Optocht 2014 Vastelaovedzottelaand te houden op zaterdag 1 maart Organisatie: stichting karnaval “de Vastelaovedzotte”
4. time-outs en vervangingen (wissels) F - Cursus.
Informatie-avond MAVO-3. Programma van Toetsing en Afsluiting  bovenbouw  PTA.
Programma EFMB bijeenkomst 17 december 2014
Rekentoets Klas 3 schooljaar Klas 4 schooljaar door J
Hfdst 18 Staandehouden Blz
Jouw mening telt! Wil je mede bepalen welke punten we gaan verbeteren binnen ? Geef je mening over de sfeer op je afdeling, je leidinggevende en het werken.
Dinsdag 24 maart 2015 Voorlichtingsavond 3M
Zultse zelfstandigen in de kijker 7 juni Doel De Zultse zelfstandigen in de kijker plaatsen via een gezinsvriendelijke fietstocht, gekoppeld aan.
OR-verkiezingen: tweetrapsraket
Interpunctie, Veghel WEB-CURSUS.
Informatieavond PTA 3e – 4e klas 22 september 2015.
Het examen mavo Powerpoint staat op de website.
Het examen havo-vwo Cijfers in eindexamenjaar Eindcijfer = Schoolexamencijfer + centraal eindexamen cijfer : 2 PTA = Programma van Toetsing.
Zo doen we dat op De Wissel. Inhoud  Onze visie  Onze doelen  Afspraken  Tips  Facebook  Twitter  Youtube  Tot slot.
 1. Het begrip (beroeps)competenties 1. Het begrip (beroeps)competenties  2. Werkend leren 2. Werkend leren  3. Stageplaatsen als leeromgeving 3. Stageplaatsen.
NATIONALE POLITIE MINISTERIE VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE.
Het betrekken van studenten bij de toetscyclus
WELKOM WERKBEGELEIDERS EN PRAKTIJKBEGELEIDERS WERKVELDOVERLEG MZ 28 OKTOBER 2014.
Les 6  vragen naar aanleiding van de vorige les  van diagnose naar doelen en een plan  werken aan eindopdracht.
COVS Zuid II zaalvoetbaltoernooi 10 januari 2016 Sporthal ‘t Hout Mahoniehoutstraat 9a Helmond.
Examenzaken 16 februari 2016 klas 2 Deze PowerPoint heeft alleen betrekking op het examen bij het Groene Lyceum en algemene examenzaken.
Voorlichtingsavond voor ouders klas 2 dinsdag 31 maart 2015 Het PTA: Programma van Toetsing en Afsluiting.
Groepsvereniging & Beheerstichting. Je hebt een Scouting groepsvereniging, maar wat nu …….? Kennisnetwerk Scouting Nederland.
Basistarieven Hulp in de Huishouding 1 en 2 Basistarieven Hulp in de Huishouding 1 en 2 Presentatie 3 april 2013.
Preventief toezicht Gemeente Delft.
VOORLICHTINGSAVOND, 30 maart Pakketkeuze 4TL + overgangsnormen.
VOORLICHTINGSAVOND TL 3. PROGRAMMA PLENAIR EXAMENPROGRAMMA PTA VOORBEELDEN VAN PTA VRAGEN VAN OUDERS MENTOREN BEGELEIDING CONTACTEN INDIVIDUELE VRAGEN.
 Actief lid zijn van de KBO Nu en in de toekomst In gesprek met de leden Ellen van Troost van Moveo Training & Advies.
PTA VOORLICHTING KLAS 3BB / KB. PR0GRAMMA MENTOREN BEGELEIDING CONTACTEN INDIVIDUELE VRAGEN PLENAIR EXAMENPROGRAMMA PTA VOORBEELDEN VAN PTA VRAGEN RONDOM.
Marktdag aanbesteden Workshop 6 Uitnodigingsbeleid Gemeente Lochem, Marleen Oltvoort Gemeente Zutphen, Ceciel Lurvink Apeldoorn Brummen Deventer.
De opleiding helpende zorg en welzijn in een notendop.
WELKOM U kijkt naar de PowerPoint van de Bossche tafeltennisvereniging NEVER DESPAIR met voornamelijk informatie over de activiteiten in deze week. Ons.
Rob Goossens Komende lessen Werkomschrijving, werkplan en werkplanning.
Informatie avond Leerjaar – 2018.
Rekenen.
Informatiebijeenkomst aanbesteding Haakarmvoertuigen IFV2015-FLIB-01
Een vergadering organiseren
Presentatie stand organisatie OLS 2017
Vergadering Personeelsdienst
Ontwerpen van een leerlijn voor zelfstandig leren en werken
Ontwerpen van een leerlijn voor zelfstandig leren en werken
24 Juni de editie Bilderdijk Trofee INFORMATIE
PowerPoint Taal Bijeenkomst 7: Evalueren op schoolniveau
Betoog 1e versie Woensdag 19 oktober 2016 SCHM.
23 Juni ste editie Knuvers Cup INFORMATIE
werkveldoverleg mz 28 oktober 2014
Excelsior naar de 100 – en verder
Kempenregio Athletics champs
30 Juni de editie Langstraat Bokaal INFORMATIE
Transcript van de presentatie:

ESPRITPRIJS OLS De bijzondere geest, 2014 Pim Janssen, Paul Roberts en Steven Vissers

ESPRITPRIJS 2014 ONTSTAAN 2014 ONTWIKKELING EN UITVOERING 2014 AANPASSING (2015) ALGEMEEN

ONTSTAAN SPONTANE INVULLING; TER STIMULERING OM MEER AANDACHT, VOOR EN AAN DE JEUGDLEDEN VAN HET MUZIEKKORPS BINNEN DE SCHUTTERIJ TE BEWERKSTELLIGEN EN DE WERVING VAN JEUGDLEDEN. UITGANGSPUNT IS DE KORPSGEEST, DE “ESPRIT DE CORPS”. Deze korpsgeest (esprit de corps) kan, als hij berust op werkelijke meerderheid van den troep, als hij behoorlijk gevoed en met bekwaamheid geleid wordt, in de hand des bevelhebbers een der onfeilbaarste middelen worden om den naijver op te wekken en buitengewone zaken te doen (vrij naar geschrift uit 1858). MET “Esprit de corps” WORDT HIER BEDOELD, DE SAMENWERKING TUSSEN DE LEIDINGGEVENDEN EN DE GROEP (MUZIEKKORPS), DIE ZICH TOT TAAKSTELLEN EEN OPTIMAAL OPERATIONEEL PRODUCT TE CREEËREN: DE MUZIEKUITVOERING! ACHTERLIGGENDE GEDACHTEN: JEUGD STIMULEREN OM LID TE WORDEN VAN HET MUZIEKKORPS VAN DE SCHUTTERIJ.

ONTWIKKELING OLS BESTUUR GEEFT ENKELE PERSONEN OPDRACHT HET FENOMEEN ESPRIT PRIJS TE BESCHRIJVEN. VASTSTELLEN VAN CRITERIA. PRIJSBEPALING BEOORDELING

VASTSTELLEN CRITERIA 2014 De schutterij moet voor 1 april van het jaar een (jeugd) opleidingsplan indienen. Het muziekkorps dient onder leiding te staan van een gekwalificeerde muziekinstructeur. Het muziekkorps dient deel te nemen aan de mars wedstrijd op het OLS. Er dient minimaal 1 persoon uit te treden bij de solistenwedstrijden.

PRIJSBEPALING 2014 Het resultaat van de optocht (DEFILÉ) deelname wordt meegerekend en zal worden beoordeeld door een publieksjury. De winnaar van de Espritprijs mag de drie daarop volgende jaren niet meer deelnemen aan de wedstrijd Espritprijs. Het gemiddelde aantal punten van de solist(en), de punten van de muziekwedstrijd en punten van de publieksjury bij het defilé worden bij elkaar opgeteld en zijn bepalend voor de toekenning van de Espritprijs. Inhoudelijke wordt er niet gekeken naar het opleidingsplan. De winnaar van de Espritprijs krijgt een wisseltrofee. Bij inleveren van de wisseltrofee krijgt de winnaar een blijvende herinnering aangeboden. Verder krijgt de winnaar bedrag van 500 euro te besteden aan ontwikkeling/opleiding jeugd.

BEOORDELING 2014 Beoordelingscriteria voor de Espritprijs door de publieksjury aan het defilé zijn: Algemene indruk. Verhouding in muziekkorps Jeugd/volwassen leden. Presentatie

AANPASSING 2015 (DOOR MUZIEKCOMMISSIE) Theo Hoorens, Paul Roberts, Pim Janssen NA TWEE JAAR VAN UITVOERING EVALUEREN: KIJKEN OF HET PRAKTISCH UITVOERBAAR WAS MEENEMEN VAN POSITIEVE KRITISCHE REACTIES, WAT KUNNEN WE VERBETEREN? WORDT HET DOEL BEREIKT (aanwas jeugdleden)

UITVOERINGSAANPASSING DEELNAME CRITERIA PRIJSBEPALING BEOORDELINGSCRITERIA (publieksjury)

DEELNAME CRITERIA 2016 Om voor deze prijs in aanmerking te komen zijn er criteria vastgesteld: De schutterij dient voor 1 april per post een (jeugd) opleidingsplan in bij het secretariaat voor het OLS-feest. Het muziekkorps dient deel te nemen aan de mars- of concertwedstrijd op het OLS. Er dient minimaal 1 persoon uit te treden bij de solistenwedstrijden. De schutterij met muziekkorps neemt deel aan de optocht. De deelname aan optocht en defilé wordt meegerekend in de beoordeling (publieksprijs).

PRIJSBETALING 2016 Inhoudelijk telt het opleidingsplan mee voor het bepalen van de winnaar van de Espritprijs. Het resultaat van de beoordeling tijdens de deelname aan de muziekwedstrijd telt mee voor de eindscore. Het resultaat van de hoogst eindigende solist telt mee voor de eindscore. Solisten die deelnemen aan de wedstrijd “Uitvoering Signalen”, mogen eveneens deelnemen aan de reguliere wedstrijd solisten. De hier behaalde punten tellen wel mee voor de eindscore Espritprijs. Het resultaat van de beoordeling door de publieksjury aan het defilé telt mee voor de eindscore. De publieksjury bestaat uit 3 personen aan te stellen door de muziekcommissie

BEOORDELINGSCRITERIA (publieksjury) 2016 Beoordelingscriteria voor de Espritprijs door de publieksjury aan het defilé zijn: Algemene indruk. Verhouding in muziekkorps Jeugd/volwassen leden. Presentatie

ALGEMEEN Of het korps een fluit- en tamboerkorps, een drumband of trommelkorps, een trompetter of klaroenkorps is mag niet van invloed zijn op de beoordeling door de publiekjury. De winnaar van de Espritprijs mag de drie daaropvolgende jaren niet meer deelnemen aan de wedstrijd Espritprijs. De winnaar van de Espritprijs krijgt voor één jaar een wisseltrofee uitgereikt. De wisseltrofee zal op de dag van het OLS worden uitgereikt door de President van de OLS-federatie om uur in de feesttent. Naast de wisseltrofee ontvangt de winnaar een blijvende herinnering aangeboden. De blijvende herinnering zal aan het korps worden aangeboden tijdens de huldiging van de OLS-winnaar op het Provinciehuis. Verder krijgt de winnaar een bedrag van 500 euro te besteden aan ontwikkeling/opleiding jeugd.