ILVO VERNIEUWD LOOPBAAN- EN BELONINGSBELEID INFOSESSIES Nov – dec 2015 Jan 2016.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
CAO • IPA – Al twee weken onderhandelen • CAO – Enquête starten.
Advertisements

Onze kernwaarden.
Voorbeelden van innoverende toekomstige techniek bij C-Leren?
Pilot Loondispensatie Oktober •Aanleiding aanmelding / deelname pilot •Doelgroep •Toegangstoets •Uitgangspunten - ontwikkelingen •Huidige status.
FAQ Activering – Nieuws. WINWIN Is WINWIN Activaplan ook van toepassing op OCMW- gerechtigden?
Deeltijd-WW in bouw en hout De regels, de kansen en de risico’s voor werknemers September 2009.
Corporate Guidelines.
25/11/2008 Presentatie FANC/Bel V INES Nieuwe manual en evoluties in Belgi ë Caroline van Ertbruggen FANC.
Starten met competentiemanagement, een eenvoudige klus ?
Op 23 september 2011 nam de Vlaamse Regering akte van de conceptnota “open data”. De conceptnota schetst de beleidscontext en het regelgevend kader voor.
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Seminarie « Kwalitatieve arbeidsrelaties » Loon en beloning Peter Samyn Sigrid De Jaegher.
Vernieuwing Beloningsbeleid CAO-sport
Project competentiemanagement Vlaamse overheid stand van zaken
Onderzoek naar werkzame factoren en methodieken in omgaan met agressie Ilse Smits Studiedag ‘Efficiëntie en effectiviteit in de bijzondere jeugdzorg,
Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt Ondernemingsplanning VREG Netwerk organisatiebeheersing – 24/03/2011.
Loopbaan en beloningsbeleid bijdrage administratie regeerakkoord
Koning Boudewijnstichting "De sociaalprofessionele integratievrijstelling in de berekening van het leefloon: knelpunten en denkpistes met het oog op hervorming"
Nieuwe aanwezigheidslijsten
Rapportering over loonkost en personeelseffectief beslissing VR 12/09/03 Infosessie MVG - 27 januari 2004.
Flexibiliteit Lonen – Futosysteem bij de Vlaamse overheid.
Evaluatie van de topambtenaren bij de Vlaamse Overheid
NOV Conferentie 7 oktober 2008
Toepassing 30% regeling TU/e Bert Voets 12 juni 2007.
Welkom Informatieavond subsidies.
Gelijkekansen- en diversiteitsplannen 2007 Overzicht Commissie Emancipatiezaken 25 september 2007.
Vereniging voor Waterstaat en Landinrichting Een terugblik over de financiën van 2007 t/m 2013, maar ook de uitgangspunten om een gezonde vereniging te.
Modern HR-beleid: Waar staan we en hoe kan jij hierop wegen?
Werkhoudingsproblemen bij hoogbegaafde kinderen
Workshop ‘visieversneller’
“Het beste uit de ELI-jeugd naar boven” Presentatie Jeugdcommissie Algemene Ledenvergadering Eli 17 November 2014.
Visie & Strategie.
Het optimale design versus de weerbarstige praktijk Prof. Dr. Jan Busschbach
Methode Strategisch personeelsmanagement
Tot nu toe Drie kerncompetententies vastgesteld: –klantgerichtheid –betrouwbaar –flexibel Nog een aantal beslispunten.
1 Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap afdeling vorming leeftijdsbewust personeelsbeleid.
REFLECTIE MANTELZORGGESPREK
Het nieuwe arbeidsrecht 2015
SAN Uniforme Verantwoording Eerstelijns diagnostiek Relatiebijeenkomst Zorgverzekeraars – SAN 27 mei 2015 Sanne van Rumpt SHO Centra voor medische diagnostiek.
Hervorming Streekbeleid – Resoc/Serr-werking
Waarden & organisatiecultuur
Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Afdeling HRM Voorbereiding PersoneelsResultatenOnderzoek 2006.
9 november 2011 Prestatie afhankelijke beloningsmethodiek Bijlage bij CAO onderhandelingsakkoord Richard Paalman en Arthur Roos Human Resources CRV.
ZIN!JA ANTWERPEN 29 OKTOBER 2015 Coaching in de Vlaamse Overheid.
Rotterdam, 00 januari 2007 Praktijk(gericht) onderzoek Bijeenkomst 3 (week 5) Hafida El-Gharbaoui
WELKOM Niveau 2 van smal naar breed ……………………………… Albert Jan Hoeve.
De 25 beste ideeën voor een meer inspirerende planning en control Henk Doeleman Jean-Pierre Thomassen.
DOOR! & SIEN Inspiratiesessie culturele veld CantaYoung ervaringen Toon Peerboom 30 januari 2016 ECI Cultuurfabriek Roermond.
DE NIEUWE RECHTSPOSITIE- REGELING Infosessie poetsdienst seniorenzorg 7 juli 2011 en 8 juli 2011.
Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap1 Flexibel aanbod meerderjarigen (FAM) Infosessie bijdrageregeling.
Tevredenheidsmeting OCMW Presentatie MC Bea 24/08/09.
Dinsdag 6 maart - Lamot Mechelen. Workshop 3: Rendement van Talent Erna Sterckx, business manager van Acerta Consult gaat in dialoog met San Cooreman,
ILVO FUNCTIECLASSIFICATIE INFOSESSIES 7, 8, 11, 12, 13 en 15 januari 2016.
Geletterdheid in CVO 20 mei 2016.
Thinksessie 30/6/ /7/ /10/2011 DE NIEUWE RECHTSPOSITIE- REGELING.
Hoe zet je leerlingen aan het werk?
Experten in de derde graad Proefproject
WELKOM DICOS 1 JULI Verloven: wijzigingen Belangrijk! Op 1/9/2016 verandert niets Op 2/9/2016 komt zorgkrediet en kunnen bepaalde loopbaanonderbrekingen.
Naam van bedrijf Ondernemingsplan.
De omkadering en opvolging van uw stage
DE HRM COCKPIT Naar de ontwikkeling, opvolging en evaluatie van een duurzaam HRM beleid.
Toelichting jaarrekening 2016
Bestuurlijke optimalisatie en schaalvergroting (= BOS)
FUNCTIECLASSIFICATIE
PRESENTATIE VAN HET BEDRIJFSPLAN
Presentatie bedrijfsplan
Loopbaan in eigen handen? We werken er aan!
Presentatie van ondernemingsplan
Stavaza curriculum vernieuwde eerste graad
VLAAMSE REGERING 29/6/2018 Eerste principiële goedkeuring
Een nieuwe functieclassificatie voor PC 323
Transcript van de presentatie:

ILVO VERNIEUWD LOOPBAAN- EN BELONINGSBELEID INFOSESSIES Nov – dec 2015 Jan 2016

ILVO De presentatie die volgt is enkel ingegeven vanuit de wil van ons ILVO management om de beschikbare informatie zo eerlijk en volledig als mogelijk te delen. We willen echter duidelijk stellen dat het hierna voorgestelde vernieuwde loopbaan- en beloningsbeleid tot op heden slechts een mogelijk toekomstig nieuw loopbaan- en beloningsbeleid toont. De presentatie toont dus niet wat het ‘zal’ worden maar wat het mogelijks (volgens de laatste berichten) ‘kan’ worden. Vernieuwd loopbaan- en beloningsbeleid

ILVO Regeerakkoord Vlaamse Regering We zetten in op een personeelsbeleid dat oog heeft voor correcte verloning (gebaseerd op functieweging binnen budgettaire mogelijkheden en i.s.m. vakorganisaties) en een goede verhouding tussen werk en privéleven. Vernieuwd loopbaan- en beloningsbeleid

ILVO Beleidsnota 2014 – 2019 Bestuurszaken Een nieuw loopbaan- en beloningsbeleid wordt ingevoerd binnen de budgettaire mogelijkheden en gebaseerd op functieclassificatie. Een modern HR-beleid voor de Vlaamse overheid We zetten in op een flexibel beloningsbeleid gericht op het erkennen van competenties en prestaties als doorslaggevende factor, vanuit een globaal raamwerk. Vernieuwd loopbaan- en beloningsbeleid

ILVO Conceptnota “Bouwstenen voor een vernieuwd loopbaan- en beloningsbeleid” Werd goedgekeurd door de Vlaamse regering op 10 juli “In het kader van een goed verwachtingenmanagement is het goed om bij de start de budgettaire context te vermelden, maar dat mag niet in de weg staan dat er meerdere scenario’s worden verkend. Los van de budgettaire context van vandaag is het nu de grootste uitdaging om een loopbaan- en beloningsbeleid uit te werken dat het best aansluit bij de noden en strategie van de Vlaamse overheid. Een implementatieplan moet achteraf bepalen volgens welke timing en fasering het nieuwe model daarna gelet op de budgettaire context wordt ingevoerd.” Vernieuwd loopbaan- en beloningsbeleid

ILVO Vernieuwd loopbaan- en beloningsbeleid Er zal een werkgroep worden opgericht, bestaande uit kabinetsleden, topambtenaren, vakbonden en experts van het Agentschap Overheidspersoneel en het Departement Financiën en Begroting, om de plannen concreet te maken. Het loopbaan- en beloningsbeleid zal van toepassing zijn voor al wie onder het Vlaams Personeelsstatuut valt en wordt ingevoerd in verschillende fasen. (Eigen Vermogen?)

ILVO

N IVEAU C – R ANG C technicus (C121) medewerker (C111) 8 j.10 j.9 j. C122 C112 C123 C113 C124 C114

ILVO N IVEAU C – R ANG C technicus (C121) medewerker (C111) 8 j.10 j.9 j. C122 C112 C123 C113 C124 C j. hoofdtechnicus (C221) hoofdmedewerker (C211) C222 C

ILVO Vernieuwd loopbaan- en beloningsbeleid

ILVO Vernieuwd loopbaan- en beloningsbeleid Koppeling basissalaris aan functiezwaarte Snellere salarisgroei mogelijk door koppeling aan evaluatie Onderscheid tussen wervings- en bevorderingsgraden verdwijnt, dus werving wordt mogelijk in alle functieklassen Werving is in principe enkel nog contractueel.

ILVO Vernieuwd loopbaan- en beloningsbeleid Loopbaan- en beloningsbeslissingen worden genomen aan de hand van de functieniveaumatrix. De jaarlijkse PLOEG-cyclus blijft behouden en resulteert in één van vier mogelijke uitspraken. Ver beneden verwachting Niet volledig volgens afspraak (Minstens) volgens verwachting Ver boven verwachting

ILVO Vernieuwd loopbaan- en beloningsbeleid Tot en met functieklasse 17 Ver beneden verwachting/afspraak: -Geen groei van functiejaren en dus geen groei van salaris in de schaal -0 loopbaanpunten (voor doorgroei volgende schaal binnen functieklasse) Niet volledig volgens verwachting/afspraak: -Normale groei van de functiejaren en dus normale groei van salaris in de schaal -1 loopbaanpunt (vertraagde loopbaan voor doorgroei volgende schaal)

ILVO Vernieuwd loopbaan- en beloningsbeleid Tot en met functieklasse 17 (Minstens) volgens verwachting, “normale functie-uitoefening: -Normale groei van de functiejaren en dus normale groei van salaris in de schaal -2 loopbaanpunten (normale loopbaan voor doorgroei volgende schaal) Ver boven verwachting (rolmodel): -Normale groei van de functiejaren en dus normale groei van salaris in de schaal -3 loopbaanpunten (versnelde loopbaan voor doorgroei volgende schaal)

ILVO Vernieuwd loopbaan- en beloningsbeleid Tot en met functieklasse 17 Verzamelde loopbaanpunten bepalen timing van sprong naar volgende salarisschaal 9 punten nodig voor overgang naar schaal 2 15 punten nodig voor overgang naar schaal 3 en 4

ILVO Functieklasse 12 Functiejaren12S112S212S312S

ILVO Vernieuwd loopbaan- en beloningsbeleid Vanaf functieklasse 18 Ver beneden verwachting/afspraak: Geen groei salaris in de salarisvork van de bijhorende functieklasse Niet volledig volgens verwachting/afspraak: Beperkte jaarlijkse groei in de salarisvork van de bijhorende functieklasse

ILVO Vernieuwd loopbaan- en beloningsbeleid Vanaf functieklasse 18 (Minstens) volgens verwachting, “normale functie-uitoefening: Normale jaarlijkse groei in de salarisvork van de bijhorende functieklasse Ver boven verwachting (rolmodel): Versnelde jaarlijkse groei in de salarisvork van de bijhorende functieklasse

ILVO Vernieuwd loopbaan- en beloningsbeleid Elk evaluatieresultaat stemt overeen met een bepaald percentage salarisgroei

ILVO Vernieuwd loopbaan- en beloningsbeleid Voor alle functieklassen Erkenningstoelage: enkel toegekend voor uitzonderlijke, duidelijk benoembare situaties, prestaties, resultaten en successen. Minstens 4 % van het jaarsalaris.

ILVO Vernieuwd loopbaan- en beloningsbeleid Een uniforme modulaire selectieprocedure Voor kleine loopbaanstappen moet een minimale procedure mogelijk worden om maximale loopbaankansen te bieden aan het personeel. Een uniforme modulaire selectieprocedure vervangt daarom de specifieke procedures voor verschillende personeelsbewegingen. Dit zal aanleiding geven tot een aanzienlijke administratieve vereenvoudiging.

ILVO VRAGEN?