Brief aan de Galaten -33- Geloof werkt door liefde.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

De wetmatigheid (elektromagneet) van de geest van het leven in Christus Jezus maakt je vrij van de wetmatigheid van zonde en dood.
Praktisch dienstbetoon
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
4 De kracht van de Geest.
Genade en veroordeling
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
2 Corinthiërs brief voor het hart
Romeinen 16:17-23 ernstige slotwoorden. En ik spreek jullie aan, broeders, hen in het oog te houden die onenigheden (twee- stand) teweegbrengen en struikelblokken.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen 16:21-27 groeten – de alleen wijze God. U groeten Timotheüs, mijn medearbeider, en Lucius en Jason en Socipater, mijn familieleden Romeinen 16:21.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Romeinen 15:23-28 Plannen van Paulus.
HET FEEST VAN ONGEZUURDE BRODEN. 4 Dit zijn de feesttijden (lett. hoogtijden) des HEREN, heilige samenkomsten, die gij uitroepen zult op de daarvoor.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
Van de GENADE vervallen.
Levendmakende Kracht.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Brief aan de Galaten -48- de vrucht van de geest: geloof/trouw.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Schat in aarden vaten. 2 Corinthiërs 4:1-5:11 4:1-6 Tegenstelling tot anderen 4:7-14 Instrumenten 4:15 Nut voor de Corinthiërs 4:16-5:5 Tegenstelling.
Brief aan de Galaten -50- de vrucht van de geest: zachtmoedigheid inhouding.
Brief aan de Galaten -28- Zwakheid van het vlees – geluk- niet uitstekend ijveren.
Brief aan de Galaten -8- Paulus en de anderen. Damascus – (na roeping) Arabië - tijd onbekend Damascus – 3 jaar Jeruzalem - 15 dagen Syrië en Cilicië.
Brief aan de Galaten -45- de vrucht van de geest: geloof.
Brief aan de Galaten -40- de vrucht van de geest.
Brief aan de Galaten -6- Hoe ging het?. Vervolgens….na 3 jaar in Jeruzalem Kefas verslag doen, 15 dagen daar. Handelingen 9:26-28 Galaten 1:18.
Brief aan de Galaten -44- de vrucht van de geest: goedheid.
Brief aan de Galaten -51- de grondbeginselen van de nieuwe schepping.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Brief aan de Galaten -53- Gods genade aan het werk.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Brief aan de Galaten :7-9 Zaaien en oogsten.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Brief aan de Galaten -17- Evangelie van genade. wij leven in/uit de genade van God!
Brief aan de Galaten -32- Vrijheid in genade. Wij hebben in Christus Jezus eonisch leven: Hoe?
Brief aan de Galaten -4- Hoe ging het?. Galaten 1:10 “Want overtuig ik nu mensen, of God?” Centraal in evangelie: God + Christus of de mens?
Brief aan de Galaten -37- wandelen in de geest. 5:15 Indien jullie echter elkaar bijten en vereten, kijkt uit, dat jullie niet door elkaar verteerd worden.
Brief aan de Galaten -9- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Brief aan de Galaten -Inleiding-. Galaten Aan wie werd geschreven? - Noord-Galatische theorie (tot eind 19 e eeuw) - Zuid-Galatische theorie (vanaf.
Filippenzen – 8 1:2-4 F8 Christus – gebed/dank.
Brief aan de Galaten -23- belofte – geloof - zonen.
Filippenzen – 2 1:1,2 Genade en vrede Gebed.
Brief aan de Galaten :15-18 (slot)
geloof in en lijden voor Christus
de vrucht van de geest: geloof - 3
F18 Christus centraal Filippenzen 1:21-24 (18).
de vrucht van de geest: mildheid
heerlijkheid en Gods werk
HOOP doet LEVEN! 12 februari 2017 Zoetermeer.
de vrucht van de geest: geloof - 2
de brief aan de Romeinen
De dwaasheid van het kruis
Brief aan de Galaten -2-.
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
de valstrik van het kruis
vrijheid: vlees of geest
De vlieger van de Heilige Geest
Transcript van de presentatie:

Brief aan de Galaten -33- Geloof werkt door liefde

in wet gerechtvaardigd worden is hetzelfde als……. ?

= uit de genade vallen !

* Reddende genade: Efeziërs 2:8,9 * Opvoedende genade: Titus 2:12 * Genade tot dienst: 1 Corinthiërs 15:10 Laat je niet meeslepen door veelsoortige en vreemde leringen, want het is uitstekend, dat het hart gesterkt wordt door genade, niet door voedsel; zij die het daarin zochten, hebben daar geen baat bij gevonden. Hebreeën 13:9

5:5 Wij immers verwachten in de geest uit geloof de verwachting van de gerechtigheid in de geest: (Romeinen 8:9) – in Christus nieuwe schepping wandelen (Galaten 5:16) God dienen (Filippenzen 3:3), niet op vlees vertrouwen

5:5 Wij immers verwachten in de geest uit geloof de verwachting van de gerechtigheid Wat doet de heilige geest?

5:5 Wij immers verwachten in de geest uit geloof de verwachting van de gerechtigheid Wat doet de heilige geest? * troosten, bemoedigen * Christus verheerlijken * verzegelen * vrucht dragen in de gelovige

5:5 Wij immers verwachten in de geest uit geloof de verwachting van de gerechtigheid door geloof (2 Corinthiërs 5:7) – niet door waarnemen uit geloof (Habakuk 2:4; Romeinen 1:16,17; Galaten 3:11) in geloof (1 Timotheüs 1:4)

5:5 Wij immers verwachten in de geest uit geloof de verwachting van de gerechtigheid verwachting: (Romeinen 5:2) – de heerlijkheid van God ons lichaam zal veranderd worden (Romeinen 8:29; Filippenzen 3:21)

5:6 Want in Christus Jezus is noch besnijdenis tot iets in staat, noch voorhuid… in Christus Jezus: hoogste plaats van de gelovige eonisch leven als genadegeschenk – Gods liefde in Hem basis: Zijn volbrachte werk – het kruis/de opstanding

5:6 Want in Christus Jezus is noch besnijdenis tot iets in staat, noch voorhuid… maar geloof, dat door liefde werkzaam is Is besnijdenis tot iets in staat? En de voorhuid?

5:6 Want in Christus Jezus is noch besnijdenis tot iets in staat, noch voorhuid… maar geloof, dat door liefde werkzaam is Wat heeft dan wel kracht? geloof – een genadegeschenk Filippenzen 1:29 - God geeft de mate van geloof Romeinen 12:3

5:6 Want in Christus Jezus is … geloof, dat door liefde werkzaam is geloof – ontvangt kracht door Gods liefde, niet door in acht nemen van de Thora

Galaten 5:5,6 verwachting – geloof - liefde

5:7 jullie renden uitstekend! Galaten 2:2 Hoe? – in genade, door geloof, door de geest

5:7 jullie renden uitstekend! Wie hindert jullie om je niet door de waarheid te laten overtuigen? Wie? hinderen (in-houwen): Romeinen 15:22 1 Thessalonicenzen 2:18 1 Corinthiërs 9:12