BEZINNING NAAR MT 25,31-46: GIJ HEBT MIJ HERKEND… Moeder Teresa.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hier en hiernamaals.
Advertisements

Goede Vrijdag: herdenking van Jezus’ kruisweg
Ik wens je De kracht van god.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
KRUISWEG OP GOEDE VRIJDAG Vruchtbaar in Gods ogen
Gods verborgen glans.
Welkom WELKOM. 'Sterven is het uitdoven van een lamp, niet de vernietiging van het licht.'
De gekruisigde Jezus spreekt je aan DINSDAG
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Heer, uw vriend is ziek! (Johannes 11, 3).
.... Opzien naar de Ene is omzien naar de ander Michacampagne 2012 We lezen: Jesaja 58: 1 – 8 Preek over gaat over: 'recht doen' Het eerste lied: Gezang.
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
Pasen 4 april 2010 Exodus 14: : 1a De Heer zei: Het kan, trek verder, Ik zal het water van de zee splijten en jullie zullen over droog land er doortrekken.
Beloken Pasen 11 april 2010 Lukas 24:13-35 Twee leerlingen uit Emmaüs reizen bedroefd en verward naar huis. Zij komen een onbekende tegen die hen de schriften.
Heb je God wel eens ontmoet?. 40 liter meel! Hoeveel pannenkoeken kun je daarvan wel niet bakken??!
Troost Welke troost geeft jou de opstanding van het vlees? Welke troost geeft jou het geloof in het eeuwige leven? Welke troost geeft jou de wederkomst.
VEG Raamsdonksveer De wet der vrijheid Jacobus 2:1-14
God wijst je de weg van de vrede. stralend licht gaat uit de hemel over ons op.
Onze identiteit in Christus
Proviand voor onderweg Verder aan de slag met de visietekst Dekenale avonden voor team 2013 Powerpoint bij de slotbezinning.
Onderweg naar iets moois! 1Petrus 1, 5: Jullie zien de redding tegemoet die aan het eind van de tijd zeker geopenbaard zal worden.
Christelijke Vrijheid
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
De “Dialoog” tss Paulus en Jezus, op de weg naar Damascus (Mendelssohn) nodigt uit tot de ontmoeting met Hem 14de vd Tijd door het Jaar.
VREDE.
24 augustus 2014 Tollebeek. 'DE TWAALF ARTIKELEN VAN HET ALGEMEEN ONGETWIJFELD CHRISTELIJK GELOOF'... Die geleden heeft onder Pontius Pilatus, is gekruisigd,
Welkom.
Waar maak jij je druk over?. Zoek jij het koninkrijk?
O, Heer mijn God, wanneer ik in verwondering de wereld zie die U hebt voortgebracht. Het sterrenlicht, het rollen van de donder, heel dit heelal, dat vol.
Zitten - Wandelen - Standhouden
Welkom 3e Lijdenszondag 2015.
DiaconAction Wat is DiaconAction Diaconie & Actie Jongeren komen in november en december in het hele land in actie voor mensen in hun eigen omgeving.
De steen was weggerold van de ingang van het graf
Zingen Vers 1 Laat ons nu vrolijk zingen! Komt, heft uw liedren aan
Een van hen was de monnik Maarten Luther
H O O P in kwetsbaarheid BEELDMEDITATIE mensen … ze zoeken naar hoop
Zondagavond 8 maart 2015.
november DiaconAction Wat is DiaconAction Diaconie & Actie Jongeren komen één weekend in het jaar in het hele land in actie voor mensen.
Zingen Vers 1 Geef vrede, Heer, geef vrede,
Welkom in deze kerkdienst
Evangelische gemeente de Brug. Wat is het oude leven? Wat is het nieuwe leven? Waarom moet je gedoopt worden?
Startzondag-viering ‘Goede buren‘
Levensbeschouwelijk kringgesprek Thema: Multicultureel feesten op school.
Welkom Voorganger: Ds. F. Westermann Ouderling van dienst: K. Muis Muziek: Huisband Schriftlezing: Mattheus 26: 69 t/m 75.
Over goed en slecht handelen
Er bloeit iets op! Kerstproject Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen. Verlos mij van mijn bange pijn! Zie, heel mijn hart staat voor U open en wil,
D IO C E S A N E D I A C O N I E.
Ethiek. De werken van barmhartigheid deelt mildelick den armen // god zal u weder ontfarmen van spijs ende drank in dit leven // duistentfout zal u.
Landschap van barmhartigheid  1. Gered, in plaats van verlorenheid (h.1)  2. Gerechtvaardigd, in plaats van veroordeeld (h.2-4)  3. Verzoent met God,
Visie Marcel en Tjarda. Visie Visie geeft eenheid Joh 17: 21 Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn,
Gebedsmoment.
Job en businesscenter in Korça, Albanië.
HET OORDEEL VAN DE MENSENZOON Mt 25, WAT RAAKT JE IN DE TEKST?
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
7 SACRAMENTEN de eucharistie met als belangrijk onderdeel de heilige Communie het doopsel het vormsel de biecht of het sacrament van de verzoening de.
Gebedsmoment.
MEDEDOGEN Geweldloze communicatie met hoofd, hart en handen.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
De koperen slang!. Heer’, wij komen vol verlangen, op Uw roepstem naar Uw dis, want door schuld met schrik bevangen zoekt ons hart vergiffenis: slechts.
Contactdag 3 maart 2016 Bezinning: Iedereen hoort er bij…iedereen telt mee!
Samen in de Naam van Jezus, heffen wij een loflied aan.
Aswoensdag.
Derde zondag 40-dagentijd
6 – Kun je steeds opnieuw beginnen?
3 – Hoe belangrijk is het om te genieten?
Hier is een stad gebouwd
Ik geloof in de Vader die ons het leven gaf en een wereld om in te wonen, waar we lief en leed kunnen delen en voor mekaar warmte en licht mogen zijn.
Efeziërs 1: 3-5 3Gezegend zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus, die ons in de hemelsferen, in Christus, met talrijke geestelijke zegeningen.
Gevangenis? 1.
Transcript van de presentatie:

BEZINNING NAAR MT 25,31-46: GIJ HEBT MIJ HERKEND… Moeder Teresa

Daniel Tavenier

DE HONGERIGEN SPIJZEN

BEELDMEDITATIE

Daniel Tavenier De hongerigen spijzen is meer dan eten geven, het is mekaar bevrijden van honger en van wanhoop. (Manu Verhulst)

Daniel Tavenier

DE DORSTIGEN LAVEN

BEELDMEDITATIE

Daniel Tavenier De dorstigen laven is meer dan het aanreiken van een beker water. Het is als op de eerste dag het water van het droge scheiden om van chaos, kosmos te maken. (Manu Verhulst)

Daniel Tavenier

DE ZIEKEN BEZOEKEN

BEELDMEDITATIE

Daniel Tavenier Ziek zijn is van buiten naar binnen keren, trede na trede afdalen in de kelder van je bewustzijn, tastend in het duister, speurend naar licht. (Manu Verhulst)

Daniel Tavenier

DE DODEN BEGRAVEN

BEELDMEDITATIE

Daniel Tavenier Doden begraven is in elke dode de baby zien die, moe van spelen, te slapen wordt gelegd om te ontwaken in een nieuwe wijze van bestaan. (Manu Verhulst)

MUZIEKCLIP: ‘FORGOTTEN PROMISES’ SAMI YUSUF

Daniel Tavenier

DE NAAKTEN KLEDEN

BEELDMEDITATIE

Daniel Tavenier Naakten kleden is iemand zijn identiteit en waardigheid geven. Is iemand willen noemen bij zijn naam. De naam is het eerste kleed, de eerste beschutting tegen de anonimiteit. (Manu Verhulst)

Daniel Tavenier

DE GEVANGENEN BEVRIJDEN

BEELDMEDITATIE

Daniel Tavenier Gevangenen verlossen is een proces van elke dag, een proces in elk van ons. We zitten allen gevangen tussen de besloten muren van onze beperkte mogelijkheden. Wij schoppen tegen de muren van onze verkeerde beslissingen. Wij rukken aan de tralies van onze eigen bekrompen zelfzucht. (Manu Verhulst)

Daniel Tavenier

DE VREEMDELINGEN HERBERGEN

BEELDMEDITATIE

Daniel Tavenier Vreemdelingen herbergen is zelf emigreren uit onze oude voorrechten en onze oude zekerheden en de weg inslaan naar een nieuwe toekomst. Het is zelf vreemdeling worden op zoek naar de herberg van de acht zaligheden. (Manu Verhulst)

PERSFOTO VAN HET JAAR: Hoop op een nieuw leven van Warren Richardson

HYMNE VOOR HET JAAR VAN DE BARMHARTIGHEID: Misericordes sicut Pater. Barmhartig als de Vader.

SLOTGEBED: Vader, We zijn geroepen om vereenzaamde mensen warmte en geborgenheid te geven. Uw troost vragen wij om gebroken en geknakte mensen hoop te geven. Uw zachtmoedigheid vragen wij om de wereld, uw schepping, een stukje goddelijker, een beetje menselijker te maken. Uw gerechtigheid vragen wij, om onrecht en eigenliefde in ons en rondom ons tegen te gaan. Uw barmhartigheid vragen wij om met een open hart naar alle mensen toe te gaan. Barmhartige vader, help ons om Uw barmhartigheid door te geven in de wereld om ons heen. Amen.