Schat in aarden vaten. 2 Corinthiërs 4:1-5:11 4:1-6 Tegenstelling tot anderen 4:7-14 Instrumenten 4:15 Nut voor de Corinthiërs 4:16-5:5 Tegenstelling.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Wat is onze visie?.
De wetmatigheid (elektromagneet) van de geest van het leven in Christus Jezus maakt je vrij van de wetmatigheid van zonde en dood.
Psalm 118 vers 11 (ob) De steen, dien door de tempelbouwers Veracht'lijk was een plaats ontzegd, Is, tot verbazing der beschouwers, Van God ten hoofd des.
Romeinen 15:19-22 Plannen van Paulus.
4 De kracht van de Geest.
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Genade en veroordeling
Niet ontmoedigd zijn!. Corinthiërs: vleselijke levenswandel vleselijk: gericht op de zichtbare dingen.
Efeziërs 1:1-14.
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
2 Corinthiërs brief voor het hart
HOEZO BIDDEN?.
Romeinen 16:17-23 ernstige slotwoorden. En ik spreek jullie aan, broeders, hen in het oog te houden die onenigheden (twee- stand) teweegbrengen en struikelblokken.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen 16:21-27 groeten – de alleen wijze God. U groeten Timotheüs, mijn medearbeider, en Lucius en Jason en Socipater, mijn familieleden Romeinen 16:21.
Romeinen Denken en Dienen.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
De wapenrusting van God 1. INLEIDING.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
GOED NIEUWS.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Werken... Hoe en Waarom Slaven, gehoorzaam uw aardse meester in alles, niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar oprecht.
Paulus’ bediening.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Zingen Vers 1 Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen.
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
Strijd tegen de zonde?.
Eén Heer: Christus Jezus
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
Zingen Vers 1 Barmhartig Vader op uw troon,
Standvastig... waarin?.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
28 mei 2015 Rotterdam. terugblik...  het evangelie van het Koninkrijk  het evangelie van mij (= Paulus)  het evangelie van de voorhuid &  het evangelie.
2 augustus 2015 Den Haag. 14 Om die reden buig ik mijn knieen voor de Vader, 15 naar wie alle vaderschap in hemelen en op aarde genoemd wordt, 16 opdat.
Durf te dromen.
Dankdag... 8 nov Zoetermeer.
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
* Christus, het beeld en woord van God
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Brief aan de Galaten -48- de vrucht van de geest: geloof/trouw.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Brief aan de Galaten -33- Geloof werkt door liefde.
Brief aan de Galaten -28- Zwakheid van het vlees – geluk- niet uitstekend ijveren.
Brief aan de Galaten -40- de vrucht van de geest.
Brief aan de Galaten -51- de grondbeginselen van de nieuwe schepping.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Brief aan de Galaten -17- Evangelie van genade. wij leven in/uit de genade van God!
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Romeinen
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
Brief aan de Galaten :15-18 (slot)
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
heerlijkheid en Gods werk
In Perspectief.
in nieuwheid van leven wandelen
De kracht van Goddelijke blijdschap
… het Licht der wereld komt…
de verborgenheid van Zijn wil
Transcript van de presentatie:

Schat in aarden vaten

2 Corinthiërs 4:1-5:11 4:1-6 Tegenstelling tot anderen 4:7-14 Instrumenten 4:15 Nut voor de Corinthiërs 4:16-5:5 Tegenstelling tot henzelf 5:6-10 Instrumenten 5:11 Nut voor de mensheid

Wij hebben deze schat in aarden vaten….

De schat evangelie van de heerlijkheid van Christus vers 4

aardenwerken instrument = lichaam

Christus, Die het Beeld van God is …....reflecteren Welk beeld heb je van God? De Heer was trouw en gehoorzaam  Zijn heerlijkheid

Paulus predikte niet zichzelf (vers 5) grondhouding!

….maar Christus Jezus, de Heer 2 Corinthiërs 4:5 Je leeft wat in je hart is: Wat is belangrijk?

Ons lichaam – zwak, broos, breekbaar Kracht: onbreekbaar evangelie - geeft vermogen in omstandigheden - richt je op God (in plaats van: op jezelf)

alles overtreffende kracht van Christus! verdrukt, maar…....niet benauwd in verlegenheid, maar.....niet wanhopig

alles overtreffende kracht, onbreekbaar evangelie! vervolgd, maar......niet verlaten neergeworpen, maar…....niet omgekomen

altijd het afsterven van Jezus in het lichaam ronddragend, opdat + ook het leven van Jezus openbaar wordt in ons stervend vlees afsterven: de werking van de dood van Jezus leven van Jezus: leven in geloof aan en onder het Woord

zodat de dood werkzaam is in ons; het leven nu, in jullie (vers 12)

De geest van geloof zorgt voor spreken en doen Ik geloof en daarom spreek ik ook Psalm 116:10

Woord van God heeft opwekkende kracht vers 14 Romeinen 6:8 met Hem leven

toenemende dank door meerdere monden (vers 15) opgestapelde genade tot eer van God!

daarom verliezen wij de moed niet….. (vers 16) waarom niet? wat is dat dan, in ons? het woord van God de waarheid het evangelie van de heerlijkheid van Christus deze schat het doden en leven van Jezus de geest van geloof

Niet ontmoedigd (vers 16-18)! Lijden – heerlijkheid! eonisch gewicht heerlijkheid onzichtbaar eonisch kortstondige en lichte verdrukkingen kort seizoen zichtbaar