Op zoek naar hulp voor je kind? Volg 1 Alpha. Kinderen met problemen (o.a. pesten, aandachtstoornissen, gescheiden ouders) geraken soms los van de maatschappij.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Doe jij ook mee? de samenleving dat ben jij,
Advertisements

Kleuterschool Klavertje 3 Overbroek
Leerlingenraad Leerlingenraad Laat je stem horen!!
Onze kernwaarden.
Uitslag enquête over online pesten
Dyslexie de baas! Ouderavond 2
wat zegt het decreet opvoedingsondersteuning?
Steunpunt opvoedingsondersteuning. 2 Opvoedingsondersteuning -Inleiding -Iedereen heeft wel eens opvoedingsvragen -Ouders -Werkveld -Opvoedingsondersteuning.
HET DECREET KINDEROPVANG VOOR BABY’S EN PEUTERS WAAROM EN HOE?
Welkom 1 aan het bestuur en de leden van OXO aan alle (plus)ouders en (plus)grootouders aan alle aanwezigen.
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Hallo Ik ben Carezza!.
Waar knelt het schoentje?
Hilde Colpin & Jean Pierre Verhaeghe.  Steeds meer niet-traditionele gezinnen  Oorzaak: meestal door echtscheiding  Gevolg: meestal meer problemen.
Benieuwd naar wie ik ben ...
6 pijlers van de code in beeld
Digitaal Sociaal Huis Samenwerkingsproject Vlaams-Brabantse sociale huizen 2 februari 2009.
Opvoedingswinkel Gent WZO Sluizeken Tolhuis Ham 16/11.
Ondersteuning van mantelzorgers Vlaams Patiëntenplatform vzw 27 april 2009 Gent.
De kern van het arrangeren
Maatschappelijke Ontwikkeling Gezinnen met een nierziek kind 12 oktober 2006 Door: Harry Weezeman Nierpatiënten Vereniging Nederland.
Zorgteam: juf Inge, juf Rita, juf Martine, juf Kristien, juf Heidi.
Aan de slag met de BETERapp
Ik sluit mijn paraplu om jou met een open blik te ontmoeten.
Gezondheid, basis voor jouw toekomst!
Wat ik wil…..
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
“SODEXO SUPPORTS ME” KENNEN EN UITLEGGEN
Jeugd Pastoraat Westerkerk.
Route van PO naar VO. Route van PO naar VO Wat brengt de wet passend onderwijs ons oud nieuw Steeds meer kinderen werden doorverwezen naar het speciaal.
Zorgen in de basisschool
Visie & Strategie.
Wat na uw BUE? Van feedback via BUE naar concrete acties via UW INDIVIDUEEL ONTWIKKELINGSPLAN.
Seksueel partnergeweld en de hulpverlening: een heikele kwestie Seksueel partnergeweld in Vlaanderen, een belevingsstudie.
Ouderbetrokkenheid.
VVSG Inspiratiedag – 2 april 2015 Lokaal loket kinderopvang.
Keuzesessie 1 De aandachtsfunctionaris binnen de Wet Meldcode
Ouderavond over pesten in het voortgezet onderwijs
Agenda Informatie over pesten Wat doen kinderen online?
Lancering Traject
Eén uur maakt een verschil Algemene doelstellingen  Integratie in de samenleving bevorderen;  Gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen vergroten;
#kennisdelen | #samenwerken | #durftevragen
Wanneer mag mijn kind naar school?
PESTEN JULIANASCHOOL.
OUDERPRAATGROEP u u. DE TOEKOMST VAN MIJN KIND.
De leerkracht = DE BELANGRIJKSTE PERSOON in de schoolloopbaan van je kind! PARTNER vd ouders …
Geestkracht Verbondenheid Gegroeid vanuit geestkracht samen met het CAW, SOMA, CAD, CGG Groei Uitbreiding naar andere organisaties toe zoals het OCMW…
Infopunt Onderwijs Wat vragen ouders? “De juf zegt dat mijn kind niet mee is in de klas. Maar ik vind dat hij heel slim is! Kan ik mijn kind laten testen.
INTERVIEW. Hallo, Ik ben juf Isabelle. Ik geef les in het 1 ste leerjaar van de Sint-Stevensschool.
Ben jij je eigen databaas? Aangeboden door
Onderzoek doen Een complexe (maar uitdagende) klus!
Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat.
Onderzoek Generatie 2020 De leerkrachten van Deinze kregen eind vorig schooljaar voor het eerst te horen dat er een groot onderzoek zou zijn in Deinze.
Waar gaan we heen met het weidevogelbeheer De Groene Motor 06 november 2014 “de Zwaan” Berkenwoude Ron van Wetten.
Uitkomsten van de enquête van ouders Maart 2014 De stelling was: Oudergesprekken vind ik belangrijk, ik ga daar naar toe. Gemiddelde score t.o.v. het.
Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Ouderavond over pesten in.
Op zoek naar hulp voor je kind? Volg 1 Alpha. De nood voor Alpha © Alpha2 Alpha wijst je de weg in de professionele dienstverlening voor kinderen.
Jong en geborgen op de Dialoogdag Enkele boeiende themasessies – Telkens een stuk inhoud uitgelicht – Met per sessie een 15-tal deelnemers Nog vele.
Startpagina zonder foto Werksessie waarden & de deontologische code 2 september 2016.
Ouderavond over pesten op de basisschool
Ouderavond over pesten in het voortgezet onderwijs
ViaVia Info-presentatie
De wijkteams: de Rotterdamse aanpak
Ouderenmis(be)handeling ‘Horen, zien en praten’
OPweg Innovatief project
Lokaal loket kinderopvang
Stage Zindelijkheids- app
Iris van de Ven Bart van Vegchel
Lokaal loket kinderopvang
[powerpoint openen, openen]
Transcript van de presentatie:

Op zoek naar hulp voor je kind? Volg 1 Alpha

Kinderen met problemen (o.a. pesten, aandachtstoornissen, gescheiden ouders) geraken soms los van de maatschappij. Via de juiste ondersteuning kan er een oplossing komen, echter ouders (of anderen) hebben niet steeds voldoende kennis van mogelijke ondersteuningsvormen of –organisaties. Alpha vormt de brug tussen de nood aan en het aanbieden van de juiste ondersteuning. Introductie © Alpha2

Kinderen in de huidige maatschappij © Alpha3 1 op 3 kinderen ooit slachtoffer van cyberpesten: zo voorkom je het Goed gevoel Verdriet en rouw Klasse “Awel, ik ben in de war door de scheiding van mijn ouders” De Standaard

Waarom heb je nood aan Alpha? © Alpha4

De toegevoegde waarde van Alpha © Alpha5  Je wordt steeds van het kastje naar de muur gestuurd  Je weet niet waar je terecht kan voor hulp  Je wil discreet en anoniem gepaste hulp te zoeken  Je wenst een onmiddellijke ondersteuning Alpha wijst je de weg in de professionele dienstverlening voor kinderen.

Wat kan je doen met Alpha? 1.Handige informatie over welke acties je kan ondernemen 2.Je krijgt de correcte contactgegevens van de organisatie met de beste fit voor het probleem 3.Je hebt toegang tot een forum van / door ouders om ervaringen, tips, e.d. te delen 4.Je kan handige documenten up- / downloaden in een open datacenter 5.Je hebt de mogelijkheid om rechtstreeks contact te leggen met een medewerker 6.Je kan de verkregen ondersteuning beoordelen en aan- of afraden © Alpha6 Alpha is een gebruiksvriendelijke app / website die jou ondersteunt in de zoektocht naar gepaste hulp

Het publiek rond Alpha © Alpha7 De doelgroep van Alpha zijn ouders van schoolgaande kinderen tussen 3 en 18 jaar die problemen ondervinden (o.a. pesten, slechte resultaten, aandachtstoornissen, scheiding ouders) Ouders van schoolgaande kinderen tussen 3 en 18 jaar Familie Kinderen Leerkracht School Huisdokter Vrienden v. kind CLB CAW CAD Specialisten (dokters) Psychiater Psycholoog Kind & Gezin Opvoedingswinkel Anderen

Wat zijn de typische kenmerken van Alpha? © Alpha8 Alpha differentieert zich omdat het … is Gebruiksvriendelijk Efficiënt Toegankelijk 24/7 Kwaliteitsvol Snel Discreet Volledig Gratis Inclusief

Website: © Alpha9 Ondersteuning Nuttige documentatie ForumContact Op zoek naar hulp voor je kind? Volg Alpha Wat kan je terugvinden op deze website: 1.Handige informatie over welke acties je kan ondernemen 2.Je krijgt de correcte contactgegevens van de organisatie met de beste fit voor het probleem 3.Je kan handige documenten up- / downloaden in een open datacenter 4.Ja kan de verkregen ondersteuning beoordelen en aan- of afraden 5.Je hebt toegang tot een forum van / door ouders om ervaringen, tips, e.d. te delen 6.Je hebt de mogelijkheid om rechtstreeks contact te leggen met een medewerker