De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stage Zindelijkheids- app

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stage Zindelijkheids- app"— Transcript van de presentatie:

1 Stage Zindelijkheids- app
Wat? De app is bedoeld als ondersteuning bij een (meertalig) gesprek over zindelijkheid tussen ouders en professionals Voorheen: bedoeld voor K en G -professionals (verpleegkundigen) bij thuisbezoek Doel van de stage: introduceren van de app in het kdv en begeleiders en ouders ondersteunen in het gebruik ervan Stage- activiteiten: inzetten voor gesprekken tussen kdv professionals (kinderbegeleiders) en ouders Extra vorming voor kb’s rond het gebruik van de app

2

3

4

5

6

7 Resultaten van deze stage en onderzoek: Wat vinden het team en de ouders van de app?

8 Toekomst voor de app? Verder inzetten in kinderopvang ?
De app is zeker nuttig voor kinderopvang én kleuteronderwijs o.a. ook binnen het ‘transitie’- verhaal, de warme overgang van kinderopvang naar kleuteronderwijs waarbij heel wat ouders zorgen hebben over dit gegeven bij hun kind: - voldoende zindelijk? - terugval mogelijk na start in het kleuteronderwijs? - voldoende zorg hieromtrent aanwezig in een (grote) klasgroep in kleuteronderwijs?

9 Toekomst voor de app? Verder verfijnen/ financieren van de ontwikkeling van de app?
Er kunnen vanuit Kind en Gezin geen middelen meer ingezet worden om de app verder te ontwikkelen en/of te verfijnen. Noch vanuit het kinderdagverblijf, noch vanuit de school of vanuit het GO! op centraal niveau zijn hier middelen voor. Vraag aan deze groep: Is er elders in de sector interesse om hier aan mee te werken, misschien samen op zoek te gaan naar mogelijkheden van verspreiding en/of financiering?

10 Contactgegevens voor vragen:
Heidi Desmet: Ann De Vriendt:


Download ppt "Stage Zindelijkheids- app"

Verwante presentaties


Ads door Google