11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hem verkondigen wij. Colossenzen 1:28 Hem verkondigen wij wanneer we iedereen waarschuwen en in alle wijsheid onderrichten, om iedereen tot volmaaktheid.
Advertisements

Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Discipelschap.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Efeziërs 1:1-14.
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Johannes 9. 1 En voorbijgaande zag Hij een man, die sedert zijn geboorte blind was. 2.
vorige keer: verschil tussen SCHULDBETALING en LOSPRIJS voorbeeld 1: schuldbetaling...
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Met de vriend van mijn beste vriend…
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Verzegeld met de heilige Geest
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Welkom in deze kerkdienst
8 maart 2015 Zoetermeer. Efeze dankt te allen tijde in de naam van onze Here Jezus Christus God, de Vader, voor alles, 1Thes.5:18dankt in alles.
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
1 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21.
Jozua Het geschiedde na de dood van Mozes, de knecht des HEREN, dat de HERE tot Jozua...
Standvastig... waarin?.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
Van boven bekeken Mind of Christ Want wie kent de zin des Heren, dat hij Hem zou voorlichten? Maar wij hebben de zin van Christus. (Jes.55:9)
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
Welkom in deze kerkdienst
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
12 juni 2015 Maarn. Efeze 3 1 Daarom is het, dat ik, Paulus, die ter wille van Christus Jezus voor u, heidenen, in gevangenschap ben; gevangene van de.
14 juni 2015 Maarn 1. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde.
13 juni 2015 Maarn. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde in.
12 juli 2015 Zoetermeer. Romeinen 1 1 Paulus, een dienstknecht van Christus Jezus, een geroepen apostel, afgezonderd tot verkondiging van het evangelie.
9 juli 2015 Rotterdam. voorgaande keren het Evangelie van 1."het Evangelie van het Koninkrijk" het Evangelie van 2."het Evangelie van mij" het Evangelie.
2 augustus 2015 Den Haag. 14 Om die reden buig ik mijn knieen voor de Vader, 15 naar wie alle vaderschap in hemelen en op aarde genoemd wordt, 16 opdat.
26 april 2015 Zoetermeer. Efeze 1 5 In liefde heeft Hij ons tevoren ertoe bestemd als zonen van Hem te worden aangenomen door Jezus Christus, naar het.
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
6 sept Urk. en Hij is een verzoening voor onze zonden 2 en Hij is een verzoening voor onze zonden en niet alleen voor de onze, maar ook voor die.
14 juni 2015 Maarn 1. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde.
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
Dankdag... 8 nov Zoetermeer.
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
31 januari 2016 Zoetermeer. Hand.16:6 en 18:23 Galaten 4 13 Ja, jullie weten, dat ik aan jullie (...) heb geëvangeliseerd (...) 14 (...) jullie hebben.
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
14 februari 2016 Urk. 1Korinthe 1 1 Paulus, een geroepen apostel van Christus Jezus door de wil van God, en Sostenes, de broeder, Paulus, geroepene, afgevaardigde.
10 juni 2016 Maarn. inleiding  NBG51 – 'rijkdom der uitverkorenen'  samenhang met thema vorig jaar.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
"Verkiezing Of Uitverkiezing"
De schatkamer van Efeze 1 vrijgekocht (3) 11 juni 2016 Maarn.
het geheim van zijn wil (4)
Opvoeden - 24 juni
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
Niet onder de wet 5 augustus 2018 Urk.
de verborgenheid van Zijn wil
Bij de Vader Daar is het goed.
Transcript van de presentatie:

11 juni 2016 Maarn

1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie en vrede vanaf God, onze Vader en van Heer Jezus Christus. 3 Gezegend de God en Vader van de Heer van ons, Jezus Christus die ons zegent in alle geestelijke zegen in de hemelsen, in Christus...

Efeze 1 4 Hij heeft ons immers in Hem uitverkoren voor de grondlegging der wereld, opdat wij heilig en onberispelijk zouden zijn voor zijn aangezicht. lett. zoals... > zoals Hij ons zegent in Christus zó kiest Hij ons ook uit in Hem

Efeze 1 4 Hij heeft ons immers in Hem uitverkoren voor de grondlegging der wereld, opdat wij heilig en onberispelijk zouden zijn voor zijn aangezicht. lett. Hij-kiest-uit ~ – feit, onbepaalde tijd

Efeze 1 4 Hij heeft ons immers in Hem uitverkoren voor de grondlegging der wereld, opdat wij heilig en onberispelijk zouden zijn voor zijn aangezicht. lett. vóór neer-werping van-wereld > 's werelds neerwerping wereld > KOSMOS neerwerping > KATABOLÉ

KATABOLÉ in het NT neerwerpende ;  fundament neerwerpende ; Hebr.6:1 (vergl. fundament storten)  neerwerping  neerwerping van zaad; Hebr.11:11  neergeworpen  neergeworpen wordende maar niet verloren gaande; 2Kor.4:9 's wereldneerwerping  vanaf 's werelds neerwerping Mat.13:35; 25:34; Luc.11:50; Hebr.4:3; 9:26; Openb.13:8; 17:8 's werelds neerwerping  vóór 's werelds neerwerping Joh.17:24; Ef.1:4; 1Petr.1:20

's werelds neerwerping... ... KOSMOS (=orde) CHAOS (=wanorde) werd (Gen.1:2) ... de schepping werd onderschikt aan ijdelheid, niet vrijwillig maar vanwege Hem die haar daaraan onderschikt... -Rom.8:20-

Efeze zoals hij ons uitkiest in Hem voor 's werelds neerwerping, opdat wij heilig en onberispelijk zouden zijn voor zijn aangezicht.

2Timotheüs 1 9 (God) die ons redt en roept met een heilige roeping, niet naar de werken van ons, maar naar zijn eigen voornemen en genade, die ons in Christus Jezus gegeven wordt voor aeonische tijden...

Romeinen 9 nog niet geboren waren goed noch kwaad hadden gedaan 11 Want toen de kinderen nog niet geboren waren en goed noch kwaad hadden gedaan (opdat het VERKIEZEND VOORNEMEN GODS ZOU BLIJVEN, niet op grond van werken, maar op grond daarvan, dat Hij riep), 12 werd tot haar gezegd: De oudste zal de jongste dienstbaar zijn...

Efeze 1 4 Hij heeft ons immers in Hem uitverkoren voor de grondlegging der wereld, opdat wij heilig en onberispelijk zouden zijn voor zijn aangezicht. lett. heiligen en smettelozen vergl. Kol.1:22

Kolosse om u heilig en onbesmet en onberispelijk voor Zich te stellen, 23 indien gij slechts wel gegrond en standvastig blijft in het geloof en u niet laat afbrengen van de hoop van het evangelie...

Kolosse om u heilig en onbesmet en onberispelijk voor Zich te stellen, 23 indien gij slechts wel gegrond en standvastig blijft in het geloof en u niet laat afbrengen van de hoop van het evangelie...

Kolosse om u heilig en onbesmet en onberispelijk voor Zich te stellen, 23 indien gij slechts wel gegrond en standvastig blijft in het geloof en u niet laat afbrengen van de hoop van het evangelie...

Efeze 1 5 In liefde heeft Hij ons tevoren ertoe bestemd als zonen van Hem te worden aangenomen... "in liefde" verbindt vers 4 en 5 4 Hij kiest ons uit ~ in Hem vóór 's werelds neerwerping om te zijn heiligen en smettelozen voor het aangezicht van Hem 5 IN LIEFDE tevoren ons bestemmend tot zoonstelling...

Efeze 1 5 In liefde heeft Hij ons tevoren ertoe bestemd als zonen van Hem te worden aangenomen door Jezus Christus, naar het welbehagen van zijn wil, lett. tevoren ons bestemmend

Efeze 1 5 In liefde heeft Hij ons tevoren ertoe bestemd als zonen van Hem te worden aangenomen door Jezus Christus, naar het welbehagen van zijn wil, lett. tot-in zoonstelling Galaten 4 >

Galaten 4 1 Ik bedoel dit: zolang de lotbezitter onmondig is, verschilt hij in niets van een slaaf, al is hij ook eigenaar van alles; 2 maar hij staat onder voogdij en beheerders tot op het tijdstip, dat door zijn vader tevoren bepaald was. 3 Zo bleven ook wij, zolang wij onmondig waren, verslaafd onder de elementen van de wereld. 4 Maar toen de volheid van de tijd gekomen was, heeft God zijn Zoon uitgezonden, geboren uit een vrouw, geboren onder de wet,

Galaten 4 5 om hen, die onder de wet waren, vrij te kopen, opdat wij de zoonstelling zouden verkrijgen. 6 En, dat jullie zonen zijn, God heeft de Geest zijns Zoons uitgezonden in onze harten, die roept: Abba, Vader. 7 Je bent dus niet meer slaaf, maar zoon; indien je zoon bent, dan ben je ook lotbezitter door God.

zoonstelling =  gesteld worden in een positie om het lotdeel (>erfenis) te ontvangen

Romeinen 8:15 Want gij hebt niet ontvangen een geest van slavernij om opnieuw te vrezen, maar gij hebt ontvangen de Geest van de zoonstelling, door welke wij roepen: Abba, Vader.

Romeinen 8:23... wij, die de Geest als eerste gave ontvangen hebben, zuchten bij onszelf in de verwachting van de zoonstelling: de verlossing van het lichaam van ons.

Efeze 1 5 In liefde heeft Hij ons tevoren ertoe bestemd als zonen van Hem te worden aangenomen door Jezus Christus, naar het welbehagen van zijn wil, Lett....tevoren ons bestemmend tot zoonstelling door Jezus Christus, voor Hem...

Efeze 1 5 In liefde heeft Hij ons tevoren ertoe bestemd als zonen van Hem te worden aangenomen door Jezus Christus, naar het welbehagen van zijn wil, = genoegen, verheuging

Efeze 1 5 In liefde heeft Hij ons tevoren ertoe bestemd als zonen van Hem te worden aangenomen door Jezus Christus, naar het welbehagen van zijn wil,

Efeze 1 6 tot lof van de heerlijkheid zijner genade, waarmede Hij ons begenadigd heeft in de Geliefde. tot-in lof van – heerlijkheid van-de genade van-Hem

Efeze 1 6 tot lof van de heerlijkheid zijner genade, waarmede Hij ons begenadigd heeft in de Geliefde. lett. welke, nl. de genade van Hem

Efeze 1 6 tot lof van de heerlijkheid zijner genade, waarmede Hij ons begenadigd heeft in de Geliefde. lett. Hij-begenadigt ons = feit, onbepaalde tijd Hij zegent Hij kiest uit Hij bestemt te voren

Efeze 1 6 tot lof van de heerlijkheid zijner genade, waarmede Hij ons begenadigd heeft in de Geliefde. "de Zoon van Gods liefde" Kolosse 1:13