1 ste jaars E - pupillen Training 7. Aanvallen Thema 1 Aanvallen- positiespel in de opbouw - uitspelen 1 tegen 1 situatie Warming Up (20 minuten) Cock.

Slides:

Verwante presentaties
TRAININGSVOORBEREIDING

Aantal spelers : keeper Datum :
Aantal spelers. : keeper. Datum. : Teamfunctie
Aantal spelers. : keepers. Datum. : Teamfunctie
BASICS leeftijdseigen vormen voor leerlingen van 10 tot 14 jaar.
Leerplan RKDEO Leerdoelen (leeftijdsafhankelijk)
uitleg (nieuwe) regels 2 december 2010
BASICS leeftijdseigen vormen voor leerlingen van 14 tot 18 jaar.
Coach momenten Balbezit tegenstander (verdedigen) Balbezit (aanvallen)
Coach cursus Jongste Jeugd
Het voorbereiden van training(en)
Inhoud Methodiek Aanwijzingen
Onderwerp: Lopen met de bal
Doelstelling: Naam Ad Dubbelman opdracht 2.1
17 januari 2015 Programma: – uur: Welkom en uitleg praktijkgedeelte – uur: Praktijk: Maurice Voestermans.
Onderwerp: Aannames A B symbolen Training van de week.
Datum : Teamfunctie : Aanvallen Doelstelling technisch
Datum: Teamfunctie: Aanvallen Doelstelling technisch: Kappen,draaien en meenemen van de bal in combinatie met richtingsveranderingen Doelstelling.

1 ste jaars E - pupillen Training 7

Aanvallen Thema 1 Aanvallen- positiespel in de opbouw - uitspelen 1 tegen 1 situatie Warming Up (20 minuten) Cock van Dijk 3 tegen 1 positiespel Het uitspelen van de 1 tegen 1 situatie (20 minuten) 1 tegen 1 (+k) grote doelen tegenstander van opzij Partijvorm (20 minuten) - 4 tegen 4 lijnvoetbal

Warming Up – Cock van Dijk

Organisatie: Afmeting afhankelijk van leeftijd en vaardigheid - lengte: 10 – 12 meter - breedte: 7 – 10 meter Aantal spelers:4 – 5 spelers 5 spelers (doorwisselen op tijd) Materiaal:- 8 ballen - 4 pionnen - 4 hoedjes - 4 hesjes (3 om 1) Regels:- als het drietal de bal 10x heeft rondgespeeld heeft het 1 punt - als de verdediger de bal heeft verovert en de bal onder controle heeft (bal onder de voet) of als het drietal de bal uitschiet krijgt hij 1 punt - bij 3 punten voor de verdediger komt er een andere verdediger 3 tegen 1 positiespel

Organisatie: Afmeting: Afhankelijk van leeftijd en vaardigheid - lengte: 32 meter - breedte: meter Aantal spelers: spelers - keepers wisselen door om de 5 aanvalspogingen - spelers wisselen door na elke aanval of wanneer de bal uit is Materiaal: - 8 ballen - 10 pionnen - 12 hoedjes - 10 hesjes (5 om 5) - 2 grote doelen (5 bij 2 meter) Regels: - beide teams kunnen scoren op een groot doel - als de bal uit is volgende aanvaller en verdediger 1 tegen 1 (+k) grote doelen tegenstander van opzij

Bedoeling van deze vorm KarakteristiekAanvallen - scoren op een groot doel met keeper Eisen aan het spelAanvallen - goede eerste aanname (vooruit en in de loop) - overzicht in de situaties en het kiezen van het juiste moment en de richting van de passeeractie / kappen - het afsnijden van de pas van de tegenstander en het afschermen van de bal MethodiekMoeilijker / Makkelijker Aanvallen moeilijker maken - veld smaller maken - verdediger korter op de situatie laten starten (spelen met de afstand tussen de pionnen) Aanvallen makkelijker maken - veld breder maken - verdediger verder van de situatie laten starten (spelen met de afstanden tussen de pionnen) - oefenvorm 3.9

4 tegen 4 lijnvoetbal Organisatie:Afmeting: Afhankelijk van leeftijd en vaardigheid Lengte: 20 meter Breedte: 40 meter Aantal spelers: spelers 9 of 10 spelers (doorwisselen na elk doelpunt, achterbal of hoekschop Materiaal: - 8 ballen - 4 pionnen - 20 hoedjes - 8 hesjes (twee kleuren) Regels: - beide teams kunnen scoren door over de doellijn van de tegenpartij te dribbelen en de bal in het vak te controleren (voet op de bal) - als de bal uit is indribbelen of inpassen - bij een achterbal of hoekschop in het midden van de eigen doellijn starten

4 tegen 4 lijnvoetbal Bedoeling van deze vorm Karakteristiek:Aanvallen - scoren door over de doellijn te dribbelen - via positiespel spelers in 1 tegen 1 situaties brengen Eisen aan het spel:Aanvallen - balbehandeling in het positiespel - snel handelen, direct kunnen passen - overzicht in de situaties voor het verplaatsen van het spel - bal steeds onder controle houden, veranderen van richting en versnellen - kiezen van het moment en de richting van de passeeractie - afsnijden van de pas van de tegenstander en het afschermen van de bal MethodiekMakkelijker / Moeilijker Aanvallen moeilijker maken - veld smaller maken - deel van de lijn waarover gedribbeld kan worden kleiner maken Aanvallen makkelijker maken - veld langer maken