De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het voorbereiden van training(en)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het voorbereiden van training(en)"— Transcript van de presentatie:

1 Het voorbereiden van training(en)

2 Het voorbereiden van training(en)
Wiki: Een (voetbal) trainer is iemand die zich op “professionele” basis bezighoudt met de prestaties van een persoon(speler). Het voorbereiden van training(en)

3 Het voorbereiden van training(en)
Werken met een doelstelling? Voorkomt lukraak wat doen Ontwikkeling spelers beter meetbaar Geeft duidelijkheid, aan trainer EN spelers Ga uit van de mogelijkheden van jouw spelers Het voorbereiden van training(en)

4 Het voorbereiden van training(en)
Voorwaarden van een doelstelling Moet een handeling in staan (passen, schieten, aannemen, dribbelen, dekken, afpakken, koppen, vrijlopen, knijpen, blocktackle) Een doelstelling geldt voor een periode van 3-6 weken Doelstelling moet haalbaar zijn bij F-pupillen Het geven van een crosspass over 40 meter Het voorbereiden van training(en)

5 Het voorbereiden van training(en)
Voorbeelden van een doelstelling F-pupillen (zijn ik-gericht) Het verbeteren van dribbelen E-pupillen (gaan naar wij-gericht) Het verbeteren van passen op eigen helft of helft TP D-pupillen (basistaak uitvoeren, 11v11) Het verbeteren van passen in de opbouw op eigen helft. Het voorbereiden van training(en)

6 Het voorbereiden van training(en)
Uitwerken van een training Voorbeeldsituatie: Team: F3 (4 - 2ejaars, 5 - 1ejaars) Gekozen doelstelling: Het verbeteren van dribbelen Beginsituatie: Ze hebben nu drie trainingen over dribbelen gehad. Het voorbereiden van training(en)

7 Het voorbereiden van training(en)
Uitwerken van een training Gekozen doelstelling: Het verbeteren van dribbelen Kies oefenvormen waarbij er veel moet worden gedribbeld Pas eventueel manier van scoren aan Scoren in een klein goal / groot goal Scoren door te dribbelen over een lijn Scoren door naar iemand te passen die in een vak staat. Het voorbereiden van training(en)

8 Het voorbereiden van training(en)
Uitwerken van een training Gekozen doelstelling: Het verbeteren van dribbelen Warming up (bij D-E-F pupillen) Probeer je warming up te relateren aan je doelstelling Ik heb voor de volgende warming up gekozen: Vierkant met 5 poortjes Spelers werken in duo’s (1 aanvaller, 1 verdediger) Aanvaller moet proberen om door de poortjes te dribbelen Het voorbereiden van training(en)

9 Uitwerken van een training Gekozen trainingsvormen:
Het voorbereiden van training(en)

10 Uitwerken van een training Gekozen trainingsvormen:
Het voorbereiden van training(en)

11 Het voorbereiden van training(en)

12 Het voorbereiden van training(en)
Maar er is nog meer…. Probeer te dribbelen waar de ruimte ligt (richting) Dribbel met binnenkant/buitenkant voor rustig tempo Dribbel met wreef om te accelereren (snelheid) Waar kun je het beste dribbelen? (positie) Wanneer kun je het beste dribbelen? (moment) Kijk altijd boven de bal uit wanneer je dribbelt Het voorbereiden van training(en)

13 Het voorbereiden van training(en)
Vragen? Het voorbereiden van training(en)


Download ppt "Het voorbereiden van training(en)"

Verwante presentaties


Ads door Google